vrijdag 16 oktober 2015

Josie Loves Superfood // Wedstrijd

I love superfood. Ik leerde het een tweetal jaar geleden kennen en draai het sindsdien graag al eens door mijn eten. Voor de leken: superfoods zijn onbewerkte voedingsmiddelen uit planten, zaden, bessen, granen en algen. Ze zijn van nature rijk aan vezels, gezonde vetzuren, eiwitten, vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. 

Superfood, dat tegelijkertijd ook raw food is, is momenteel een echte trend in de zoektocht naar gezonde voeding waarmee je eindeloos kunt variëren. Ik ben een grote fan van chiazaad, lijnzaad, hennepzaad, moerbeien en acai- en gojibessen. Echt creatief ben ik er niet mee: meestal verwerk ik ze in yoghurt, smoothies, soep en slaatjes. Lekker en het geeft een extra touch!Als clean eater met een voorliefde voor superfoods was ik heel blij toen ik van Biover een superfoodpakket ontving om uit te testen. Het merk heeft sinds kort een mooi gamma op de markt:
 • Bessenmix (cranberry, moerbei, gojibes: ideaal als snack onderweg of op het werk)
 • Cacaokernen
 • Hennepzaad
 • Lijnzaad + chia
 • Rodebietenpoeder (schijnt prestatiebevorderend te werken voor sporters)
Een overzicht van de verkooppunten vind je hier.

Er zat ook een leuk receptenboekje bij, dat bewijst hoe verrassend veelzijdig superfoods zijn, en hoeveel lekkere dingen je ermee kan maken. Ik ging aan de slag en koos voor de ultragezonde ontbijtrepen. Het gebeurt niet vaak op deze blog, maar ik deel toch graag het recept en mijn bevindingen met jullie :-)


Ingrediënten:
 • 18 eetlepels havervlokken
 • 2 eetlepels hennepzaad 
 • 3 eetlepels Biover Superfood gemalen lijnzaad en chia
 • 70g gemalen amandelen
 • 4 eetlepels honing
 • 3 eetlepels amandelpasta (vond ik in de biowinkel)
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 1,5 koffielepeltje vanille-extract


1. Verhaksel de amandelen tot het fijne stukjes geworden zijn.
2. Mix de havervlokken, het hennepzaad, de Biover Superfoodmix en de gemalen amandelen in een grote kom.3. Mix de amandelpasta, de kokosolie, het vanille-extract en de honing in een andere kom tot het een glad mengsel is.
4. Voeg het gladde mengsel toe aan de mix uit stap 2. Meng alles goed door met je handen te kneden.
5. Doe de mix in een ingevette ovenschaal en druk heel hard aan. Hoe harder hoe beter, want zo vermijd je dat het later uiteenvalt.


6. Zet de schaal een paar uur in de koelkast tot het mengsel hard geworden is.
7. Snijd daarna in bars of repen van de gewenste grootte. De ultragezonde ontbijtrepen blijven ongeveer een weekje vers in de koelkast (ik wikkel ze per stuk in wat cellofaan). Bovendien zijn ze ideaal als gezonde snack op het werk of voor het sporten.
8. Klaar is kees... Echt niet moeilijk hé!?


Wat ik ervan vind? Superlekker, echt volledig mijn smaak. Ik eet de Biover energy bars vaak voor ik ga sporten of erna, om energie bij te tanken. Ik at bijvoorbeeld een reep na mijn halve marathon in Brussel, en smaken dat dat deed! :-)

Ben jij ook zo'n fan van superfood? Of wil je er graag eens mee experimenteren? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag van Biover 10 superfoodpakketten weggeven! 

Wat moet je doen om te winnen? Laat mij jullie favoriete gerecht met superfood weten. Dat hoeft geen super ingewikkeld recept te zijn, het mag gerust ook een ontbijtje zijn, een smoothie,... Just inspire me! 


Jullie creaties inzenden kan op de volgende manieren:
1. Via mail josefien@josieslittlethings.be
2. In de comments hieronder
3. Via Instagram met de hashtags #lovebiover en #josielovessuperfood

Deelnemen kan tot en met 31 oktober. Daarna worden de 10 winnaars getrokken door een onschuldige kinderhand :-)

Veel succes, ik kijk uit naar jullie originele receptjes!

Love, Josie xo

P.S. Er staan trouwens al een aantal leuke receptjes op de website van Biover. Zeker de moeite om al wat inspiratie op te doen!

19 opmerkingen:

 1. en echt recept heb ik niet, maar een lekker ontbijtgerechtje kan ik niet laten! De laatste tijd merk ik dat ik geen koffie meer kan verdragen met mijn maag dus ik moet op zoek naar energie om de dag mee te beginnen. Daarbij heb ik graag een kom yoghurt of magere kaas met verse bosvruchten, kersen, aardbeien en de bessenmix! En natuurlijk enkele pure chocolade stukjes :-) ik krijg het water al in mijn mond! Toffe wedstrijd!
  Groetjes Marjolein - Enjoy The little pleasures

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je deelname! Je naam zit in mijn urne :-)

   Verwijderen
 2. Hej, ik heb ook nog niet echt een recept uitgeprobeerd met superfoods, maar ik maak vaak granola en ben benieuwd wat het zou geven als ik die bessenmix of lijnzaadmix erin verwerk. Of gewoon met yoghurt en vers fruit, lijkt me wel jammie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci om mee te doen... Ik hou je op de hoogte of je gewonnen hebt! :-)

   Verwijderen
 3. Ik ben ook nog niet vaak heel creatief geweest maar ik eet wel minstens 4 dagen op de week mijn overnight Chia yoghurt, met Griekse yoghurt en fruit. Het vult enorm goed en is ook gewoon lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci voor je deelname Sylvie. Je naam staat genoteerd... I'll keep you posted!

   Verwijderen
 4. ik ben mega fan van de overnight chai pudding met alpro kokosmelk
  180 ml kokosmelk, even opwermen, 30 gr chaizaden, honing, vanille en kaneel naar smaak toevoegen, nachtje in de frigo en smorgens pimpen met nog wat zaden, bessen, vers fruit. mmmmmm heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmmmm ja, dat maak ik zelf ook vaak, heerlijk hé!
   Kan je me even je naam doorgeven? Dan kan ik die mee in mijn urne steken, zodat je kans maakt op een pakket hé! :-)

   Verwijderen
 5. Ik maak vaak smoothies als ontbijt de laatste tijd. Een goede voorbeeld is:
  -1 glas kokosnootmelk natuur zonder suiker (Ecomil bij bioplaneet vind ik heel lekker!)
  -1/2 banaan
  - een tiental blauwe bessen
  - 10 amandelen
  - 2 eetlepels chiazaadjes
  - 1 eetlepel hennep zaadjes
  - een beetje vanille poeder
  - een beetje agave siroop

  Alles in de blender, mixen en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt als een hele lekkere smoothie! Geef je me eventjes je naam? Dan kan ik hem noteren om kans te maken op een pakket!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Hey Camille, je bent een van de winnaars!!!
   Kan je je adres mailen naar josefien@josieslittlethings.be?
   Dan komt er binnenkort een pakket jouw richting uit!

   Verwijderen
 7. Ik kom meestal ook niet verder dan zelf granola maken met super foods. Die meng ik dan samen met wat fruit onder mijn yoghurt 's morgens.
  Maar volgend recept voor een havermoutpannekoek staat al een tijdje in mijn smartphone opgeslagen om eens te proberen: 1 eiwit, 40gr havermout, 80gr melk/soya, 6 verse frambozen, enkele verse blauwe bessen & goji bessen. Alles mengen (fruit als laatste toevoegen) en bakken in de pan. Als het te moeilijk is om je pannenkoek op te draaien, kan je hem blijkbaar ook langs één kant bakken en daarna nog even onder de grill in de oven zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mmmm, ziet er inderdaad lekker uit!
   je deelname staat genoteerd :)

   Verwijderen
  2. Hey Lieve, je bent een van de winnaars!
   Kan je me je adres doorgeven aub? Dan komt er binnenkort een lekker pakketje jouw richting uit.
   Mag via josefien@josieslittlethings.be

   Verwijderen
 8. Een zelfgemaakte energiereep met veel geroosterde havervlokken, dadels, nootjes etc. Geef ik vaak cadeau aan net bevallen mama's op babybezoek. Keigemakkelijk, want je kan er van alles indraaien. Daarbij een smoothie van frambozen, vers appelsap en rode bieten. Hmmm..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmmmm, lekker! En goed nieuws, want je wint een pakket!!!
   Kan je me even je adres doorgeven aub? Mag via mail op josefien@josieslittlethings.be.
   Dan komt er een pakket van Biover jouw richting uit!

   Verwijderen