woensdag 7 oktober 2015

My Week In Pictures

De week zit er weer bijna op. Tijd om eens terug te blikken met een paar fotootjes!Vrijdagavond startte ik het weekend met een rustig avondje thuis. Dat gebeurt de laatste tijd vaker niét dan wél - waarom doen we dat toch, onze weekends altijd zo volproppen? -dus ik keek ernaar uit! Ik maakte eerst een lekkere pastaschotel met farfalle, kip en een geïmproviseerd sausje van groentjes die ik in de koelkast vond (er liggen er altijd heel veel in, dus dat was geen probleem). En natuurlijk een lekker laagje kaas erover en dan onder de grill zodat het een goudbruin korstje wordt - that's what they call comfort food on Friday! Daarna keek ik samen met Pieterjan naar de veelbesproken nieuwe serie Bevergem. We hadden ze opgenomen omdat we de woensdag niet samen konden kijken. Die personages, dat West-Vlaams, de droge humor: ik vond de eerste aflevering alleszins al de max! Ik moet de tweede nog bekijken dus mondjes dicht aub :-)Zaterdag trokken Pieterjan en ik na de middag richting Brussel, waar we de dag erop de Brussels Half Marathon zouden lopen (daarover gauw meer hier op de blog, je hebt wellicht al foto's zien passeren op mijn Facebook en Instagram). Net als in april ter gelegenheid van PJ's verjaardag verbleven we in Hotel BLOOM. En het was weer dik in orde! Onze kamer was versierd met een kleurrijk en vrolijk fresco van een jonge kunstenares. En we werden aangenaam verwelkomd met a bloomy apple a day to keep the ordinary away... en ook wel een beetje to help me finish my half marathon successfully :-) Zeer leuke attentie vond ik dat!
Het viel mij wederom op hoe rustig het in het hotel is, ondanks het feit dat het in een vrij drukke buurt gelegen is. Wij hoorden praktisch niks van lawaai in ons bed, en konden dus na een gezellig etentje bij Divino genieten van een hemelse nacht slaap - dat was nodig want we hadden 21K door het heuvelachtige Brussel en rand voor de boeg op zondag, niet van de poes. Het ontbijtbuffet was rijkelijk en ik kon kiezen tussen zoet, hartig, gezond of minder gezond. Het is zo'n buffet waar ik heel lang kan blijven zitten om van alles eens te proeven (en dan compleet "volboeft" van tafel te gaan). Helaas moest ik me een beetje inhouden en beperkte ik me tot bruine boterhammen met honing - suikers voor het lopen, weetjewel. Zeer leuk was ook dat we een late check-out hadden. We moesten pas om 16u uit de kamer, waardoor we ons na het lopen nog rustig konden douchen vooraleer we opnieuw huiswaarts keerden. Het was een aangenaam verblijf en ik ga zeker nog terug!Maandag werd week 2 van #boostyourpositivity ingezet. Het thema blijft nog eventjes de ochtendspits, maar met een aantal nieuwe Instagram challenges. Zo was het onder andere de week van de toothbrush selfies. Daar wilde ik uiteraard ook aan meedoen :-) Mijn tanden poetsen is een van de eerste dingen die ik doe wanneer ik 's morgens om 6u20 opsta. Ik doe dat gewoon zo graag, ik hou van het gevoel achteraf! Als ik thuis ben, poets ik mijn tanden ook na de lunch, en sowieso voor het slapengaan. Ik wilde nog een tandenpoets-selfie maken van Emil, maar hij zit in een periode waarin hij het hele gebeuren niet zo fijn vindt, ondanks het feit dat er een grappige poes op zijn tube tandpasta staat. Vroeger deed hij het nochtans graag... Iemand tips om tanden poetsen voor een 2,5-jarige een beetje meer fun te maken?Het was een zeer drukke week op het werk, maar zo heb ik het graag. De dagen vliegen voorbij en wanneer ik 's avonds naar huis ga, heb ik vooral een gevoel van voldoening. I love it! Nadeel is wel dat ik soms weinig tijd heb om rustig te lunchen - 't is te zeggen, ik maak er zelf weinig tijd voor, mijn eigen schuld dus. Ik zorg wel altijd dat ik iets lekkers bij heb voor de lunch, want dat compenseert het feit dat ik het aan mijn bureau opeet. Ik maak meestal een slaatje van wat ik in mijn koelkast vind. Woensdag stond er bijvoorbeeld een mix van salade, tomaat, paprika, avocado, halloumi en quinoa op het menu. Zeer eenvoudig en o zo lekker! Een slaatje is licht maar toch goed vullend, ik vind dat ideaal om een namiddagdip te vermijden. Wat eten jullie 's middags zoal op het werk?En nu staat het weekend voor de deur. Morgen nog een dagje werken en dan gaan we op vriendenweekend naar Noord-Frankrijk. Ik heb alvast lekkere spaghettisaus gemaakt voor morgenavond - op foto ziet ze er niet zo yummie uit, maar ze is echt megalekker. Dan hoeven we niet meer achter de kookpotten te staan wanneer we in het weekendhuisje arriveren. Ik kijk ernaar uit... Zowel naar de spaghetti als naar het leuke weekend :-) Aan iedereen een even fijn weekend gewenst!

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Geniet van het vriendenweekendje!

  Ik heb de eerste aflevering van Bevergem ook gezien. Was iets minder enthousiast. ik denk niet dat ik nog verder ga kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, weekendje was super!
   Bevergem is iets waar je voor moet zijn denk ik. Ik heb het echt wel voor die droge humor en dat gewone, dat alledaagse. En Maaike Cafmeyer, die is opnieuw onnavolgbaar :)

   Verwijderen
 2. Hier hielp de electrische tandenborstel met een muziekje, alhoewel ik ondervond dat de nieuwte er snel van af was ... Succes met het tanden poetsen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. merci voor de tip!
   het lukt intussen al beter... hij gebruikt nu mijn tandenborstel of die van zijn papa, dat vindt hij de max :-)

   Verwijderen
 3. Ik laat Florien altijd zelf eerst poetsen, pas erna 'wrijf' ik zelf nog es. Dan ben ik altijd vol lof over hoe zij al gepoetst heeft en dat stimuleert blijkbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen