dinsdag 10 november 2015

Mijn ABC Revisited

Ongeveer een jaar geleden stelde ik mijn hoogstpersoonlijke ABC op, waar ik toen veel leuke reacties op kreeg. Blijkbaar vonden jullie het fijn om mij op die manier wat beter te leren kennen. Ik heb het lijstje onlangs nog eens herlezen, en ik moet zeggen dat er op een jaar toch wel een aantal veranderingen zijn opgetreden in mijn Josie-alfabet...
Voor de duidelijkheid: wat doorstreept is geldt niet meer, en in cursief geef ik telkens wat uitleg zodat jullie op zijn minst weten hoe het komt :-) Eveneens in cursief staan de extraatjes die erbij gekomen zijn het voorbije jaar, mét de nodige uitleg erbij.

A
* armbandjes
* altijd bezig
* ananas
* alpronista: Klopt nog steeds, al wissel ik af met merken als Provamel en Rice Dream omdat die ook erg lekkere soja- en natuurlijke producten hebben ter vervanging van zuivel.B
* bloggen
* boeken
* buitenmens
beautista: Ik ontdek nog steeds graag nieuwe beauty stuff en ik kom nog altijd verzorgd voor de dag, dat spreekt voor zich. Maar ik heb een zeer gevoelige huid en daarom probeer ik niet te veel te experimenteren met schoonheidsproducten, om allerhande uitslag en roodheden te vermijden. Ik heb zo mijn "beauty classics" die voor mij heel goed werken, en ik probeer daarbij te blijven met af en toe eens een "folieke" tussendoor. 
* busy bee
* blingbling: Het is niet dat ik niet meer hou van wat glittert en glanst, maar mijn stijl is een beetje geëvolueerd en ik draag nu soberdere kledij met minder franjes. Komt dat door het ouder worden? Misschien, ik weet het niet, en het doet er ook niet echt toe. Ik voel me goed in wat ik draag, that's what matters.
* blote benen
C
* coca cola zeroIk drink nog maar heel zelden frisdrank sinds ik heb gelezen hoe schadelijk het is, zelfs light en zero. En neen, ik mis het écht niet. Integendeel: ik voel me stukken beter sinds ik het goedje niet meer drink.
* copywriter
* california dreamer
* chocolade

D
* doener
* doorzetter
* discipline
* destelbergen
* drukdrukdruk
* dromer: Misschien een beetje tegenstrijdig met de "doener" van in het begin, maar beide hoeven elkaar niet uit te sluiten volgens mij. Ik ben iemand die houdt van actie en die niet lang twijfelt of piekert maar gewoon doet. Tegelijkertijd koester ik ook bepaalde dromen, de ene al wat realistischer dan de andere: een eigen zaak/winkel starten, vele verre reizen maken, een marathon lopen,... En nog zoveel meer, maar ik ga ze hier niet allemaal uit de doeken doen :-) Vroeger durfde ik niet "voluit" te dromen omdat ik ervan uit ging dat ik ze toch nooit zou kunnen waarmaken. Nu geloof ik er veel meer in, want wie niet groot droomt, zal nooit grote dingen kunnen bereiken. Ik ben nog maar 32, ik heb nog tijd genoeg om ze in de praktijk om te zetten!E
* emil
* energiek

F
* fashionista
* freelancer
* flan brésiliennetaart
* fruit
* familiemens

G
* germaniste
* gezondheidsfreak
gin tonic: Ik ben dat een beetje beu gedronken, tegenwoordig verkies ik een glas goeie rosé of witte wijn.
glitter: Idem als bij blingbling, het mag allemaal een beetje soberder en minimalistischer zijn.
* gent

H
* hyperactief
* high heels: Dat klopt nog steeds, ik draag graag hoge hakken. Maar tegenwoordig ben ik ook totally hooked on my sneakers. Dus het zijn ofwel zeer hoge hakken, ofwel mijn comfy hippe sneakers - maar niks daartussenin, tenzij...
* havaianas (all summer long!)I
* introvert
* impulsief
* inspirerend: Ik krijg vaak als reactie op mijn blogs dat ze motiverend en inspirerend zijn, en dat mensen mijn positieve ingesteldheid bewonderen. Ik beweer zeker niet dat ik de grote "geluksgoeroe" ben, maar ik vind het wel fijn om mensen te inspireren om te genieten van het kleine geluk.

J
* joske-voor-de-vrienden
* juwelen: Dat is ferm verminderd. Ik draag nog graag armbandjes, maar al helemaal geen oorbellen meer want ik vind ten eerste dat ik daar niet mee sta, en ten tweede jeuken mijn oren daarvan :-) Ik heb ook een fijne ring maar ik draag hem niet zo vaak... Hij zit eigenlijk een beetje los en ik ben bang hem te verliezen.
* jeans: Sinds een tijdje ben ik helemaal into jeans: skinny jeans, ripped jeans, jeanshemdjes, jeansvestjes, jeansshortjes, accessoires in jeans,... Jeans is tijdloos en ik voel me er goed in.

K
* kleedjes: Ik draag nog altijd graag kleedjes, omdat dat gemakkelijk zit en ik vind dat ik mooie benen heb die mogen gezien worden. Maar ik draag de laatste tijd ook wel vaker broeken dan vroeger, ik kan niet meer zonder mijn skinny jeans! Ook daar heb ik mooie benen in :-)
* kaastaart
* koppig
* katten
* koukleum
* kersenpitkussentje
* kleurrijk: Ik hou nog steeds van kleurtjes, al kies ik tegenwoordig in mijn kledij, accessoires en interieur voor iets soberdere tinten met bijvoorbeeld veel pastel, koele kleuren en nude. Voor Emil kies ik dan wel weer voor kleur en felle prints. Dat hoort zo voor een kind, vind ik.

L
* lopen
* lezen
* lasagneM
* muziek
* mama
* modern family
* mannenwereld: Ik werk in een bedrijf met enkel mannelijke collega's. En ik vind dat enorm plezant: ze zeggen wat ze denken en er wordt weinig achter de rug gepraat. Bovendien hou ik ook wel van wat vettige "ventenhumor" van tijd tot tijd :-)
(halve) marathon: Ik heb ondertussen al 4 halve marathons gelopen en er komen er zeker nog bij op mijn palmares. Ondertussen blijf ik dromen van die magische 42K... Ooit komt het er zeker van en loop ik een marathon!

N
* netheidsfreak
* nuchter
nagellakIk ben daar nog maar zeer recent mee "gestopt", omdat ik gelezen heb dat er bepaalde stoffen je lichaam binnendringen die bijvoorbeeld je hormonen verstoren en je vruchtbaarheid beïnvloeden. Dit is vooral gevaarlijk voor jonge meisjes maar voor mij hoeft het dan eigenlijk ook niet meer, als het zo zit...
* noten: Ben ik zot van. In alle maten, kleuren en smaken. Het is gedeeltelijk "van moeten" omdat ik geen vlees eet en dat dus moet compenseren. Noten zijn hiervoor ideaal. Maar ik eet ze toch vooral omdat ze zo enorm lekker zijn! Mijn favorieten zijn macadamia-, cashew- en pecannoten.

O
* optimist
* ondernemend
* onafhankelijk
orange is the new black: Serieus, hoe zalig is deze serie?
* online: Dat ben ik bijna altijd. Voor het werk, voor mijn bijberoep, in mijn vrije tijd. En daar is niks mis mee, want het verrijkt mijn wereld. Al is een "digitale detox" af en toe ook wel eens verrijkend en vooral rustgevend, dus ik probeer soms bewust een paar uurtjes offline te gaan.P
* pieterjan
* positivo
* planner
* pizza
* pink ladyMijn liefde voor all things pink is een beetje weggeëbt, ik grijp nu vaker terug naar sobere en pastelkleuren.
perfectionist
* plantrekker
* project manager: Mijn hoofdbezigheid by day, ik ben namelijk project manager in een webbedrijf. I love it!

Q
* que sera sera

R
* regelwijf
* rokjes: Idem als bij de kleedjes, 't is wat verminderd.
* realistischS
* schrijven
* shoppen
* spaghetti
* schoenen
* sportief
* sangriaIdem als bij de GT: ik ben dat een beetje beu... Véél te zoet en ik word er veel te rap dronken van ;-)
* social media
* superfood: Sinds een tweetal jaar ben ik bezig met superfood en probeer ik het op verschillende manieren te verwerken in mijn voeding. Lekker, gezond en interessant!
* smartphone: Als je mij ziet, zie je meestal ook mijn smartphone :-)
sneakers: Draag ik de laatste tijd erg vaak. Met een skinny jeans en een sweater voor een comfy look, maar ik draag ze even goed onder een kleedje. Ik kocht mijn witte Le Coq Sportif sneakers in Lissabon, het was liefde op het eerste gezicht!
sweaters: Ik vind de huidige sweater-trend de max! Er zijn zoveel leuke modellen en prints.
spuitwater: Sinds ik geen frisdrank meer drink, is spuitwater mijn favoriete (alcoholvrije) drankje. Klinkt een beetje saai, ik weet het, maar als ik echt dorst heb is er eigenlijk niks dat me meer smaakt dan een goeie frisse Spa.

T
* talenknobbel
* thee
* teenslippers
* torhout
* the text fairy: De naam van mijn "bedrijfje" in bijberoep, waar ik als "the text fairy" alle soorten teksten schrijf en nalees. Het gaat enorm goed, en binnenkort komt er zeker een website!U
* USA-freak

V
* veggie
* vastberaden

W
* winkelen
* water

X
* xalnognekeerdenken – sorry maar hier vind ik nog steeds echt niks…

Y
* yosemite-lover

Z
* zomer
* zon
* zware voet
* zelfstandig
zelfzeker: Vroeger was ik enorm onzeker. Het is pas sinds een paar maanden dat ik geëvolueerd ben naar een zelfzekere jonge vrouw. Ik weet wat ik wil, wat ik kan, wat ik waard ben en waar ik naartoe wil. Harde kritiek en tactloze opmerkingen raken me uiteraard, maar ik probeer me zo weinig mogelijk aan te trekken van wat anderen van me denken. En zal ik eens iets zeggen? Ik word daar echt gelukkig van!
zwemmen: Doe ik de laatste tijd opnieuw vaker, als afwisseling met het lopen. Het doet enorm veel deugd om eens andere spieren te trainen. Toegegeven, in de herfst en de winter is het soms wat koud om in het water te springen, maar na amper één lengte voel ik dat al niet meer. 

Ik ben in wezen mezelf gebleven en ben nog steeds dezelfde Josie als vroeger. Maar er is toch wel het één en ander veranderd in mijn persoonlijke alfabet. Ik vind dat heel goed! Want wie niet verandert en evolueert, die staat stil. We weten allemaal dat stil staan gelijk is aan achteruitgaan... Ik ben alvast benieuwd hoe dit lijstje er in 2016 zal uitzien! 

Nog mensen die zin hebben om hun eigen ABC op te stellen?
Lots of love,
Josie xo

21 opmerkingen:

 1. Wel een tof overzicht. Ik ontdekte onlangs drooggeroosterde noten bij Pit&Pit: zonder zout en olie en toch lekkerder dan de gewone versie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pit&Pit al veel van gehoord, ik ga daar ook eens iets moeten bestellen, lijkt me echt iets voor mij!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ik vond het heel leuk om te doen, een beetje zelfreflectie kan geen kwaad af en toe :-)

   Verwijderen
 3. Ik hou van 'zelfzeker'. Je straalt het ook echt uit. Blij voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet vooral lachen bij 'geen pink meer' ... #insider ��
  En tot slot: u vraagt, wij draaien hierbij mijn abc http://rockeveryrun.com/2015/11/11/my-abc/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb ik deze post graag gelezen, moet ik ook eens doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Is fijn om eens te doen, zo leer je jezelf ook wat beter kennen :-)

   Verwijderen
 6. Gniffelen bij het lezen dat je (ook) een zware voet hebt, content voor jou als ik lees hoe zelfzeker je je voelt en toch wel wat geschrokken als ik dat van die nagellak lees (geef ik straks zeker door aan ons 14-jarig meisje). Heel leuk om jouw ABC te lezen en misschien moet ik daar voor mezelf toch eens werk van maken! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik lees veel verschillende dingen en ik ben natuurlijk geen wetenschapper, maar ik heb zelf problemen met mijn hormonen en vruchtbaarheid en dan neem ik liever het zekere voor het onzekere...
   liefs!

   Verwijderen
 7. Ik ga ook beginnen aan dat ABC se :-)
  Ik vroeg me tijdens het lezen af of 'k je idee mocht mee nemen naar mijn virtueel plekje, maar je stelt 't zelf voor: Cool dus

  Ps: ik vrees dat 'k weer veel dezelfde woorden ga tegen komen, al heb ik al een X gevonden :-p ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joepie, ik ben benieuwd! Vooral naar die X!!!!! :-)

   Verwijderen
  2. http://lorethinkingoutloud.blogspot.be/2015/11/do-re-mi-of-beter-aaaa-beee-ceeee.html ;-)

   Verwijderen
 8. Zo leuk!

  Aangezien ik niet op alles iets van commentaar kan toevoegen:
  - introvert: had ik je echt niet meegegeven, hoor!
  - regelwijf: schitterend woord én zo herkenbaar!
  - zelfzeker: straal je echt uit en hier hoop ik zelf iets van op te steken

  Daarnaast vind ik die foto van jou en Emil echt één van de mooiste ooit! Zo spontaan, zo teder,.. en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

  Ik zal mij ook eens aan mijn ABC wagen, lijkt me een leuke uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd naar je ABC!
   Die foto vond ik eerst echt niet mooi, omdat ik er enorm moe uitzie - ik kwam toen net terug thuis van 5 dagen Lissabon :-)
   Maar nu vind ik hem ook supermooi!!
   X

   Verwijderen
 9. Wat een leuke manier om jezelf voor te stellen!

  BeantwoordenVerwijderen