zaterdag 21 november 2015

Wishlist // ASICS MetaRun

Sinterklaas is in het land en zoals altijd al het geval is sinds mensenheugenis, zijn er geen stoute kinderen geweest. Ik dus ook niet, al is het misschien wel goed dat de goedheilig man nooit bij mij in de auto zit en hoort welke gemene dingen ik geregeld roep naar oude peten en meten die voor mij rijden en die naar mijn goesting niet hard genoeg op hun gaspedaal duwen. Maar soit, ik verdien een cadeautje...Ik krijg heel graag geschenken, en het liefst van al nuttige dingen die ik goed kan gebruiken. Een nieuw paar loopschoenen staat momenteel zeer hoog op mijn hebberige wishlist. Mijn knalroze Nike Lunar Eclipses en ik, wij hebben er samen een heel mooi jaar opzitten. Ik heb ze sinds januari en na heel wat mooie looptoertjes, inclusief 2 halve marathons, zitten we al bijna aan 1000 kilometer. Ik voel dat ze hun beste tijd gehad hebben, want ze zitten niet meer zo stevig als toen ik ze kocht in januari en er sijpelt soms wat vocht in. Dat laatste zou eigenlijk niet mogen, vind ik, en het doet me overwegen om na al die jaren eens voor een ander merk dan mijn vertrouwde Nike te kiezen.

Ik kreeg deze week bericht van ASICS dat ze een nieuwe, revolutionaire loopschoen hebben ontwikkeld. De MetaRun wordt beschouwd als ASICS’ beste lange afstand hardloopschoen. Hij is ontwikkeld op basis van 5 nieuwe technologieën die het doel van alle 4 de hardloopkenmerken voor lange afstanden (lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping) dienen. Voor iemand als ik, die zich focust op halve marathons en ooit ook een marathon ambieert, klinkt dat als muziek in de oren.


De ASICS wetenschappers zijn verder gegaan dan ooit om de 4 duurloopfuncties tot het allerhoogste niveau te tillen:

1. Lichtgewicht FlyteFoam
Voor de MetaRun is de nieuwste én lichtste middenzool van ASICS ooit ontwikkeld. Hij is 55% lichter dan de standaardzool en vermindert het schoengewicht met 20 gram.

2. Stabiliteit door koolstof
Het tweedelige stabiliteitssysteem AdaptTruss is versterkt met koolstof. Het resultaat is tot 28% meer stabiliteit in de hak en 15% meer stabiliteit in de middenvoet.

3. DUOMAX
De DUOMAX middenzool heeft een dubbele dichtheid die zich moeiteloos aan dynamische bewegingen aanpast. Hierdoor ervaar je minder druk en een vloeiende overgang.

4. Pasvorm
De Jacquard Mesh upper van de MetaRun bestaat uit één laag en voelt aan als een tweede huid zonder enig geschuur. De pasvorm is optimaal.

5. Demping
De X-GEL hybride gelformule, vorm en nauwkeurige positionering verbeteren de demping in de hak met 18%. De MetaRun absorbeert alle impact zodat je van de eerste tot de laatste stap kan genieten van je loopsessie.


De ASICS MetaRun is een limited edition, wereldwijd beperkt tot 60.000 paar. Niet te lang wachten is dus de boodschap, maar ik vermoed dat er op 6 december nog wel een paar in maat 39 ter beschikking zal zijn :-)

ASICS is een merk waar ik tot nu toe nog niet mee gelopen heb – op vlak van schoenen, bedoel ik dan. Ik ben alleszins al gewonnen voor hun mooie designs en voor de onderbouwde manier waarop ze nieuwe producten ontwikkelen. Onlangs ontving ik ook een blitse paarse driekwarts looplegging. Ik loop normaal niet in ¾ broeken, voor mij is het ofwel kort of lang maar niks ertussen :-) Toch ging ik ermee op pad en ik moet zeggen dat de broek heel comfortabel zit en dat de lengte ideaal is voor iets frissere herfstdagen, waarop het nog een tikkeltje te warm is voor die lange broek. Conclusie: ik ga zeker nog in ’t paars de baan op…


Liefst dus met een nieuw paar loopschoenen, en als het eventjes kan met de ASICS MetaRun aan mijn voeten. Dus lieve Sinterklaas, loop alsjeblieft niet mijn huisje voorbij binnenkort, maar stop heel eventjes en zorg dat ik voortaan nog sneller, blitser en leuker kan gaan lopen… En anders mag je mijn geschenktip doorgeven aan je dierbare collega, de Kerstman :-)

De ASICS MetaRun is vanaf 1 december te koop in België in een beperkt aantal verkooppunten (contacteer mij voor meer info). De kostprijs is 250€.

Met welk merk van loopschoenen lopen jullie? Zijn jullie er tevreden van? Iemand ervaring met ASICS?


Love, Josie xo

Foto's: ASICS en eigen foto

11 opmerkingen:

 1. Ik loop sinds dit jaar ook met Asics en ben daar heel tevreden van: lichtgewichtjes, maar toch voldoende steun! Sinds mijn knieproblemen moet ik nu lopen met steunzolen (godzijdank enkel tijdens mijn looptoertjes!) en zelfs die dingen passen probleemloos in mijn Asics! Ik ben dus fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te weten!
   En hopelijk kan je binnenkort weer "voluit" lopen hé.

   Verwijderen
 2. Ik loop al jaren met hetzelfde type van Brooks, eerst de gewone en nu de trailversie. Geen heupontstekingen meer doordat ze perfect op maat van mijn voet zijn. Ik verander dus nooit of te nimmer meer van merk zelfs niet van type schoen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je nergens last van hebt, dan moet je inderdaad niet veranderen. Daarom dat ik ook al jaren met Nike loop.
   Maar de laatste maanden heb ik wat pijn in de bol van mijn voet, dus ik ga sowieso een loopanalyse laten doen want de kans bestaat dat ik dan een ander model nodig heb.
   Ik zie wel wat ze gaan zeggen in het Running Center!
   Ik ga nooit een paar loopschoenen kopen zonder advies van een professional. Maar ik kan me niet inbeelden dat deze ASICS geen deftige schoenen zijn :)

   Verwijderen
 3. In Coquelles outlet heb je een héél goeie asics winkel. wij kopen daar altijd de loopschoenen (aangezien manlief er wel een aantal paar per jaar verslijt); makkelijk aan -25%-50%; ook de kleren!
  echte aanrader!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Asics Nimbus, na een looptest in een atletiekwinkel beslist, heerlijke schoenen, ideaal voor mijn manier van lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. effe gegoogeld en dat ziet er een heel degelijke schoen uit, heel blits ook. goed voor jou dat je er zo content van bent!

   Verwijderen
 5. Na een paar Brooks nu terug naar Nike. Maar als je door de plassen loopt krijg je natte voeten met alle schoenen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je door plassen loopt, akkoord. Maar zelfs als ik over een natte baan loop gebeurt het dat de zool van mijn sokken vochtig is als ik ze uitdoe, en dat is niet van het zweten want ik heb dat nooit. Daarmee zeg ik iet dat Nike slecht is, integendeel. Maar als iknieuwe schoenen koop, zoals elk jaar in januari, ga ikme goed laten adviseren in het running center en ga ik niet zoals gewoonlijk zeggen: ik wil alleen maar Nike :-)

   Verwijderen
 6. Na een paar Brooks nu terug naar Nike. Maar als je door de plassen loopt krijg je natte voeten met alle schoenen toch?

  BeantwoordenVerwijderen