woensdag 2 december 2015

Josie's Tijdloze Klassiekers

Het is deze week weer stemweek voor De Tijdloze, de lijst van de 100 meest tijdloze nummers die uitgezonden wordt op 31 december op StuBru. Als muziekliefhebber van het eerste uur heb ik uiteraard ook mijn stem uitgebracht op 3 fantastische nummers. Ik vond het heel moeilijk om te kiezen, want ik heb een aantal favorieten en het is telkens moeilijk om er 3 uit te pikken. Een tijdloze top-10 samenstellen vind ik heel wat gemakkelijker. Ik deel daarom graag mijn allermooiste timeless classics met jullie!
 1. Pink Floyd - Wish You Were Here (mooiste nummer ooit gemaakt, punt.)
 2. Radiohead - Fake Plastic Trees (een van de weinige Radiohead-songs die ik kan smaken, maar wat voor één!)
 3. Baz Luhrmann - Everybody's Free (To Wear Sunscreen) (die tekst is gewoon onovertroffen magistraal)
 4. The Killers - Mr. Brightside (California dreamin'... ik doe niks liever)
 5. The Scabs - Hard Times (een van de lievelingsbands van mijn lieve lieve papa en daarom zo tijdloos als maar kan zijn)
 6. Arcade Fire - Rebellion/Lies (zonder twijfel een van de beste bands van het moment, of misschien wel de allerbeste?)
 7. Guns 'n Roses - November Rain (voor als ik een beetje emo ben, veel drama maar zo mooi)
 8. dEUS - Suds & Soda (de violen die ik met plezier mijn oren laat pijnigen, niet kapot te krijgen dit nummer)
 9. Live - Lightning Crashes (pure jeugdnostalgie)
 10. Underworld - Born Slippy (dit is voor mij het meest dansbare tijdloze nummer, plus mijn vriend hoort dit zeer graag en het doet mij altijd een beetje aan hem denken)

De eerste drie hebben dus mijn stem gekregen via www.stubru.be. Zoals jullie zien, zit mijn volledige top-5 van vorig jaar er nog steeds bij, maar Baz Luhrmann is een nieuwkomer op 3. De reden? Ik heb die vorig jaar schandelijk over het hoofd gezien (en heel veel spijt van gehad!) en bovendien is het een nummer waar ik de laatste maanden/weken heel veel naar geluisterd heb. Ik schreef daar onlangs nog over.

Wat zijn jullie favoriete tijdloze songs? Hebben jullie ook al jullie stem uitgebracht?


Love, Josie xo

11 opmerkingen:

 1. Goed lijstje! Ik stem nooit op de tijdloze om twee redenen 1. ik kan nooit mijn top drie kiezen (beetje zoals jij dus) en 2. de nummers die ik in mijn top drie zet, halen meestal de Tijdloze niet :-). Versta mij niet verekeerd, ik luister wel elk jaar trouw op 31/12 want het is, na paasmaandag, de beste radiodag van het jaar!

  Ik zette onlangs mijn favoriete loopnummers op een rijtje en eigenlijk zijn dat ook wel de nummers die voor mij tijdloos zijn. http://wp.me/p6EctC-68

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van jouw lijstje ken ik niet alles, we hebben inderdaad een vrij verschillende smaak maar dat is goed... We hoeven niet allemaal en masse naar dezelfde muziek te luisteren :)

   Verwijderen
 2. Omdat er vorig jaar maar 2 (twéé!) vrouwen in de Tijdloze stonden, koos ik dit jaar voor 'all women': A little piece of my heart van Janis Joplin, Believe van K's Choice en Like the way I do van Melissa Etheridge.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha zo leuk!
   Believe is een machtig nummer... Ik krijg daar zo'n immens goed gevoel van, het is zo'n motiverend lied.

   Verwijderen
 3. Mooie lijst! Ik stem eigenlijk nooit want: 1. Ik luister naar Radio 1 2. Ik zou niet kunnen kiezen.

  Als er dan toch een aantal nummers in mijn opkomen, dan denk ik vooral aan Iris van the Goo Goo Dolls: niet hun beste, maar met dit nummer leerde ik hen kennen (vóór iedereen in België hen kende) en With or Without You van U2.

  Van jouw lijstje heb ik nog maar recent (lees: laatste jaar) het nummer van Radiohead ontdekt. Ook hier geen fan, maar dat nummer, wat voor één! Ook bij Arcade Fire en The Killers kan ik me aansluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaah Iris, wat een magnifiek schoon nummer... Katapulteert mij direct terug naar mijn 16-jarige zelf, wat een heerlijke tijden waren dat. Merci voor de herinnering :x

   Verwijderen
 4. I'm just a girl van No Doubt, dat is voor mij echt jeugdnostalgie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja! Al was dat bij mij veeleer "Don't Speak". Ik wilde zijn zoals Gwen Stefani! helaas is het anders uitgedraaid ;-)

   Verwijderen
 5. Ik stem eigenlijk nooit, maar ik luister wel altijd. :-) Ik kan mij best goed vinden in jouw lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb maar 2 dagen meer om te stemmen, maar ik kan gewoon niet kiezen! Help...
  *later meer nieuws* ;-)
  En ik denk dat den Baz er bij mij zonder twijfel ook zal tussen staan :-) En hoogstwaarschijnlijk ook een Coldplaysong... En ik gok nog een U2'tje ook...

  BeantwoordenVerwijderen