zaterdag 19 december 2015

Whatsup

Het is tijd voor nog eens een "Whatsupke", want ik wil jullie veel vertellen maar het valt niet allemaal onder één specifieke noemer onder te brengen. So here we go!
Een leuk adresje dat ik heb ontdekt:
Ik ging kerstshoppen bij Gift Box door Wander & Co x Gaspard in Gent. Deze 2 webshops hebben hun krachten gebundeld in een pop-up shop, waar je nog tot eind december terecht kan voor mooie Scandinavisch getinte items voor je interieur, voor kindjes, voor eender wat eigenlijk :-) Het is een klein, supergezellig winkeltje en ik heb er een paar wijze cadeautjes gevonden. Echt de moeite waard! Je vindt Gift Box in de Bennesteeg 12 in Gent. Het is open van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u. Check zeker ook eens de Facebookpagina want er worden leuke workshops georganiseerd!
(foto door Kelly Steenlandt)

En nog eentje, om te eten:
Ik ging lunchen met vriendinnen bij Romain Roquette op de Nederkouter in Gent. Het is een hippe saladbar waar ze naar eigen zeggen "salades naar een hoger niveau tillen". En dat klopt, want de Casbah Delight salade die ik at, was superlekker. Vers, gezond en "anders dan anders", echt iets voor mij dus. Vree wijs!


Wat ik lees:
Ik ben nog steeds bezig in "Woesten". Ik ben eraan begonnen begin november, ik ben nogal een trage lezer. Maar ik ben er bijna en hij zal wel uit geraken tegen dat het jaar om is! Ik vind het een heel goed boek. Niet echt een verhaal waar je happy van wordt, maar erg meeslepend en mooi geschreven. Volledig terecht dat Kris Van Steenberge er de debuutprijs voor gekregen heeft. Daarna zou ik graag "Bird Box" lezen van Josh Malerman. Ik las op Kelly's blog dat zij hier helemaal ondersteboven van was. Ik heb het op mijn christmas wishlist gezet dus ik hoop stiekem dat ik het op kerstavond onder de kerstboom in ontvangst kan nemen :-)

Waar ik naar luister:
Dezer dagen luister ik heel graag naar Music For Life op de radio. Akkoord, soms is het allemaal een beetje veel van happy-happy-joy-joy, maar het is toch vooral hartverwarmend om te horen wat mensen allemaal doen voor het goede doel. En er worden leuke plaatjes aangevraagd! Ik wil ook graag nog eentje aanvragen, maar ik ben er nog niet uit welk nummer het zal worden... Ik twijfel tussen deze, deze en deze. Een dancetrack waar ik momenteel trouwens zot van ben, is deze van Diplo ft. Sleepy Tom:


Een beetje marina, maar ik vind het een zalig nummer! Een beetje marina is trouwens best oké vind ik :-)

Waar ik enorm naar uitkijk:
Er zijn veel dingen waar ik naar uitkijk hoor, maar momenteel heb ik veel zin in maandagavond want dan ga ik na het werk in Brugge mee lopen met de Warmathon voor Music For Life. Ik heb al beelden gezien van in Leuven vandaag en het ziet er echt tof uit! Van lopen gesproken, ik heb me vanavond trouwens ingeschreven voor dé sportieve uitdaging van 2016: ik loop de Great Breweries 25K op 5 juni. Het zal  afzien worden, maar ik zie het volledig zitten. Ik heb een trainingsschema aangevraagd via Energy Lab, en mezelf kennende zal ik zeker voldoende discipline hebben om het te volgen en de uitdaging tot een goed einde te brengen. Pieterjan gaat met mij mee lopen, zodat ik weer wat "mental support" heb. Of zou het zijn om de biertjes te degusteren die op het parcours worden aangeboden? :-)


In aanloop naar die 25K ga ik ook af en toe eens wat "core training" inlassen hier thuis. Dit zijn een reeks oefeningen om de romp (rug, buik en bekken) sterker te maken, wat mijn looptrainingen alleen maar ten goede zal komen. Ik denk wel dat ik al over een vrij stevige core beschik want ik heb sterke buikspieren en een goeie rug, maar het kan zeker nog beter!

Waar ik heel blij mee was:
Met de 2 limited edition "Winter Fairytales" blauwe potten die ik kreeg van Nivea. Er zijn 4 "collector's item" potten beschikbaar die versierd zijn met lieve, vertederende tekeningen van de avonturen van Leo, zijn zus Lia en hun vriendjes Konijn en Elfje. Je kan de verhaaltjes hier downloaden. De crème is ideaal voor op Emil zijn nachttafeltje, om voor het slapengaan nog een toefje Nivea op zijn snoet aan te brengen. En ik zal maar al toegeven dat ik één van de potten ook al op mijn eigen nachtkastje gezet heb, voor mijn eigen snoetje voor het slapengaan. Dat mag toch hé? :-) 


Emil was trouwens ook heel blij met zijn cadeautje van Nivea. Zijn lievelingsknuffels zijn trouwens 2 kleine konijntjes, zoals die op de rechtse pot :-) Maar het lukte mij écht niet om hem rustig te laten poseren met de potten in zijn pollen...


Lots of love,
Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Oh zo tof. Ilja heeft die bliksemtrui ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke update! Ik ben ook zo'n trage lezer, maar tegenwoordig probeer ik tv in te ruilen voor een avondje lezen. Het doet me goed naar nachtrust toe.
  Bij #giftboxgent stap ik nooit met lege handen buiten. ;) Ik durf er al niet meer langs gaan!
  Leuke Nivea-potten zeg! En gelijk heb je om er ééntje op jouw nachttafel te plaatsen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer ook het scherm-kijken tot 's avonds laat een beetje vroeger in te wisselen voor lezen. Het is zoveel ontspannender en inderdaad, ik slaap daar ook beter van!

   Verwijderen
 3. Die Great Breweries 25K ziet er best stevig uit, maar je gaat dat ongetwijfeld super doen! Ik ben zelf op mijn eigen gezapige tempo naar 10 kilometer aan het toewerken, en ik ben er bijna. Jippie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super, 10K is ook heel goed, ieder op zijn/haar eigen tempo hé. Zolang je er maar van geniet, dan is het goed!

   Verwijderen
 4. Woesten vond ik ook heel erg de moeite om te lezen. Wist je trouwens dat Lieze-van-hierboven-haar-broer ook een boek geschreven heeft (hun schrijftalent zit blijkbaar in de familie!)? Als ik de recensies las, werd ik alvast heel erg benieuwd en heb ik het alvast op mijn kerst-wishlist gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah ja: nog vergeten te zeggen: ik heb het over 'Val' geschreven door Roderik Six

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat wist ik maar ik was het een beetje vergeten... Dus thanks for reminding me :-)

   Verwijderen