maandag 25 januari 2016

My week in pictures

Ziezo, de maandag is gepasseerd en de nieuwe week heeft zich op gang getrokken. Het wordt een drukke werkweek met een minitripje naar Brussel volgend weekend. Ik vertel er na afloop zeker meer over want Pieterjan en ik gaan overnachten in een heel tof hotel vrijdag, en zaterdag hoop ik enkele leuke plekjes te gaan bezoeken in onze mooie hoofdstad. Maar eerst nog even terugblikken op de voorbije weken met een paar leuke foto’s...


Elk jaar in januari koop ik een paar nieuwe loopschoenen. De regel is dat je (bij benadering) 1000K mag/kan lopen met een paar, en daar doe ik ongeveer een jaar over. Met mijn vorig paar, de Lunar Eclipse van Nike, heb ik veel mooie momenten beleefd, met als kers op de taart een toptijd op de Brussels Half Marathon in oktober. Maar ze waren echt versleten en ik was er ook niet supertevreden van. Mij voeten deden namelijk af en toe wat pijn tijdens het lopen van lange afstanden. Ik moet er wel bij zeggen dat ik zeer brede, ietwat speciale voeten heb dus het hoeft niet noodzakelijk aan Nike te liggen dat ik pijn had. Soit, ik wilde liever overschakelen op een ander merk dat beter geschikt is voor mijn type voet. Ik liet me adviseren in het Running Center in Brugge en zo kwam ik uit bij dit prachtige paar van New Balance 860v6. Ze zijn stevig en zorgen voor de nodige stabiliteit. Ik ben er nu 3 keer mee gaan lopen en ze zitten supergoed. En ik vind ze zo mooi! Loopschoenen mogen best wat kleurrijk zijn, dat is trouwens gemakkelijk voor mijn “supporters” om me te spotten wanneer ik ergens een wedstrijd loop :-) Het is de bedoeling om met deze schoenen een run van 25K te lopen, en minstens 3 halve marathons. De eerste is trouwens al volgende maand, dat gaat er snel zijn!


Behalve een nieuw paar loopschoenen heb ik ook een nieuw parfum. Eindelijk! Ik gebruikte al jaren Acqua di Gioia van Armani. Lekker geurtje, very me, maar ik was het beu en vond het tijd voor iets nieuws. Ik heb lang gezocht want ik vond mijn goesting niet… Net op het moment dat ik dreigde te hervallen in mijn Armani-verslaving, botste ik op deze heerlijke Eau de Parfum van Karl Lagerfeld. Het ruikt bloemig en fris, en het is niet te “aanwezig” want dat was eigenlijk de reden waarom ik van de Acqua di Gioia af wilde. Die vond ik op den duur te straf. Ik ben superblij met mijn nieuwe geur, ik kan het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een nieuw parfum! De doosjes op de foto komen trouwens van bij Médard, een leuk (web)winkeltje dat ik leren kennen heb dankzij mijn mama.


Wat ik de laatste tijd weer vaker doe in het weekend, is een grote kom fruitsla maken met allerlei soorten fruit: ananas, mango, passievrucht, druif, granaatappel, peer, kiwi, bessen,… Zoveel keuze! Op die manier kunnen we een paar dagen lekker smullen van heerlijk fruit: gezond én lekker! Het neemt eventjes tijd in beslag, maar het is een kleine moeite vind ik. Ik kijk al uit naar het aarbeienseizoen, want dat is toch een van de lekkerste soorten fruit die er bestaan, nietwaar?


Op een zonnige namiddag nam ik onlangs deze foto van ons huis. We wonen er nu bijna anderhalf jaar en we hebben nog wel wat werk voor de boeg, zowel binnen als buiten. Ons gazon moet nog duchtig onder handen genomen worden, de tuin en het terras moeten aangelegd worden,... Maar dat doet er eigenlijk niet toe want ik woon hier echt supergraag. We hebben een ruim huis met veel ramen en dus massa’s licht. We wonen heerlijk rustig en toch niet te afgelegen, ik zou nergens anders meer willen wonen. In de zon is ons huis nog duust keer mooier dan anders!


Pieterjan en ik hebben de traditie om elke maand een date night te houden om eens gezellig met ons twee te gaan eten. De laatste maanden is het wat druk geweest dus het was al geleden van in Barcelona (oktober) dat we nog een just the two of us op stap waren geweest. Maar vorige vrijdag was het weer tijd voor een lekker etentje! Ik had er erg naar uitgekeken, want we gingen naar Gent eten bij Al Castello. Dat is al jaren mijn favoriet Italiaans restaurant, recht tegenover het Gravensteen. De pizza’s zijn er echt buitenaards lekker, en het is er altijd heel leuk zitten. Ik neem steevast de pizza frutti di mare, ik krijg het water in de mond als ik eraan denk J We gingen aperitieven in café De Alchemist. Een kleine donkere kroeg, wat een leuke ontdekking! We namen daar deze selfie. Normaal laat ik mijn telefoon in mijn tas zitten op date night, omdat dat nu eenmaal deel uitmaakt van “het concept” van een tête-à-tête. Maar ik had beloofd aan Emil, die bij zijn oma logeerde, dat ik een foto zou whatsappen van zijn papa en mezelf. En zo geschiedde!


Naast lopen en zwemmen, beoefen ik tegenwoordig ook nog een andere sport: voetbal. Zij het op beginnersniveau, want ik speel het met Emil. Vroeger beperkten we ons tot “ballonvoetbal” binnen in huis, maar hij kreeg van zijn meter een goal en nu kunnen we dus ook buiten sjotten. Ik vind dat zelf ook heel plezant, al moet ik er wel op letten dat ik niet te hard schop en mag ik natuurlijk ook niet verwachten dat Emil al een meters verre pas kan geven met zijn korte beentjes. En ik moet ook vrede nemen met meneer zijn eigen spelregels. De keeper mag bijvoorbeeld lekker lui in de goal zitten op een stoeltje… Hij heeft al een Rode Duivels tenue én Nike voetbalschoenen voor in de zomer, ik kijk er nu al naar uit om het EK Voetbal te volgen samen met hem. Want ja, ik ben dan wel een vrouw maar dat volg ik echt enorm graag. Nog vrouwelijke voetbalfans onder mijn lezers? 

Ik wens jullie allemaal een leuke week toe! Volgende week ga ik denk ik eens een weekoverzichtje geven in cijfers in plaats van in foto's, ik zag dit op de blog van Renilde en het lijkt me wel eens leuk.

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Ik kocht net een nieuwe fles van Acqua di Gioia van Armani. :-) Nadat ik enkele maanden enkel Ô de L'Orangerie gebruikte, dat wel.
  Ik kijk ook al uit naar het aardbeienseizoen, zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het nog altijd een superlekker parfum, daar niet van. Ik had gewoon soms het gevoel dat mensen mij té goed konden ruiken, en het was ook gewoon eens tijd voor iets nieuws. Verandering van spijs doet eten, nietwaar? :-)

   Verwijderen
 2. Niet echt een voetbalfan, maar als er een EK og WK is, volg ik wel graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook hoor, de "gewone" competitie volg ik met een half oog. Ik ben gewoon voor de Buffalo's en tegen Club Brgge, een beetje speelse rivaliteit met mijn vriend. Zo hoort dat als je van Gent komt en naar West-Vlaanderen verhuisd bent en je je roots niet wil verloochenen ;-)
   De sfeer rond EK's en WK's is altijd zo tof, dat groepsgevoel, samen supporteren,... Eén grote commerciële boel, dat wel, maar ik draai er toch graag in mee :-)

   Verwijderen
 3. waw wat hebben jullie een zot schoon groot huis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk concept, he die date night. Wij proberen dit ook iedere maand in te plannen en ik betrap mij er vaak op dat het soms weer een beetje aanvoelt als (stiekem) afspreken in onze studententijd (en dus vaak lessen missen toen 😄). En dat voetbal: ik ben absoluut geen kenner, maar sinds onze jongste vanaf het 1ste leerjaar is gaan voetballen, supporter ik gezellig mee met mijn 2 mannen!

  BeantwoordenVerwijderen