vrijdag 5 februari 2016

Hotspot // Gust Gent

Een van de dingen die ik heel graag doe in het weekend, is ergens gaan ontbijten of brunchen. Bij voorkeur in aangenaam gezelschap en elke keer ergens anders. Er zijn namelijk zoveel leuke breakfast & brunch adresjes! Afgelopen weekend ging ik met Kelly op stap in Gent en gingen we gezellig bijkletsen en intussen onze hongerige magen vullen bij Gust.

Kelly leerde ik kennen via haar blog. Toen we vorige zomer op een boogscheut van elkaar verbleven in de Alpen, spraken we af in Alpe d'Huez met onze mannen erbij. Het klikte wonderwel en zo bleven we elkaar ook na de zomer zien. Het toeval wil dat Kelly eigenlijk op een paar minuutjes rijden van mij woont, dus dat maakt het afspreken er wat gemakkelijker op. We waren allebei nog nooit bij Gust geweest dus we trokken samen naar Gent, met veel honger en hoge verwachtingen. Van bij het binnenkomen kreeg ik direct een gezellig "welkom thuis" gevoel. Het is een knusse plek waar je met de glimlach onthaald wordt. Het interieur is strak en warm, zeer mooi gedaan.


Bestellen doe je door al je wensen op een blaadje te noteren en het aan de toog af te geven. We moesten niet lang wachten op ons eten. Als oats-addict ging ik voor de overnight haverpudding met chiazaden en kiwi, vergezeld van een granaatappel-vlierbessensapje en een verse gemberthee. Het was precies wat ik ervan verwachtte: superlekker, goed vullend en tof gepresenteerd. Kelly is dol op American pancakes en ging dus voor de pannenkoekjes met vers fruit, homemade granola en een latte. De pancakes zagen er lekker en schattig uit, en volgens Kelly smaakten ze overheerlijk. 
Als je geen fan bent van al die "speciale" dingen, dan kan je ook lekkere boterhammen krijgen en je kan bij Gust ook terecht voor de lunch. Reserveren is wel een must. Er is ook mogelijkheid tot take-away en je kan een zakje granola of een potje overheerlijke chocopasta kopen om verder te genieten thuis. 


Ook al test ik graag nieuwe plekjes uit, ik ben zeker dat ik nog zal terugkeren naar Gust want het is me echt supergoed bevallen! Ik wil bijvoorbeeld heel graag eens het power breakfast proeven. Dat is sojayoghurt met blauwe bessen, chiazaad, pompoen- en zonnebloempitten, lijnzaad, geroosterde amandelen en gojibessen. Lijkt ook iets volledig voor mij! 

Chez Gust is een aanrader voor wie op zoek is naar een ontbijt-, brunch- of lunchplekje in hartje Gent. Je kan de Facebookpagina liken als je op de hoogte wil blijven van alle nieuwigheden op de kaart, verlofperiodes etc.Na onze brunch brachten Kelly en ik trouwens nog een bezoek aan het S.M.A.K. Dat was bij mij een eeuwigheid geleden! We bezochten er de tentoonstelling "The Bottom Line", waarbij nationale en internationale kunstenaars zich buigen over de vraag wat de betekenis is van tekenen in de hedendaagse kunst. Zeer speciaal, zoals altijd met moderne kunst, maar zeker de moeite. Ik ben de naam vergeten van het kunstwerk en de artiest van de blauwe zee van glitter op de vloer... Maar het was heel mooi en leverde leuke plaatjes op :-)Gust, Annonciadenstraat 4, 9000 Gent, www.gustgent.be
S.MA.K., Jan Hoetplein 1, 9000 Gent, www.smak.be

Wat zijn jullie favoriete breakfast & brunch spots in Gent? 

Love, Josie xo

Foto's: eigen foto's en Gust Gent

13 opmerkingen:

 1. met mijn broer ging ik wel eens maaltijdpannenkoeken gaan eten in het centrum ergens, maar ik ken de naam niet van het plekje, het paard van troje, daar stap ik ook altijd graag eens binnen om door de boeken te snuisteren en koffietjes te drinken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die pannenkoeken, was dat niet bij gwenola, het pannenkoekenhuisje aan de voldersstraat?

   Verwijderen
 2. Oh, dat moet ik ook eens gaan proberen zeg, ziet er heerlijk uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, in je eigen stad en ik denk dat het wel iets voor jou is!

   Verwijderen
 3. ik hoorde al dat Gust heel leuk was. Eentje om te ontdekken volgende keer in Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt me overtuigd! Nog een leuk adresje toegevoegd aan mijn to do list dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er een supertoffe plek uit. Gust is ook een fantastische naam, krijg ik een instant hongertje van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker eens een bezoekje plannen, is heel erg de moeite!

   Verwijderen
 6. Ik ben ook al bij Gust geweest. De American pancakes zijn heerlijk! Heel vriendelijke ontvangst, maar die vriendelijkheid verdween spijtig genoeg snel toen ik vermeldde dat het voor een Flair ontbijt was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei, dat is minder leuk natuurlijk...
   toch goed dat het je gesmaakt heeft :-)

   Verwijderen
 7. Gust staat hier al eventjes op de planning (hoe zou dat komen ;-)?) maar 't komt er nooit van...

  BeantwoordenVerwijderen