donderdag 11 februari 2016

My week in pictures

De week is weer bijna om en ik heb het gevoel dat ze nog maar net begonnen is. Misschien zit het feit dat ik 2 dagjes vakantie heb gehad er wel voor iets tussen… Ik heb de voorbije dagen een aantal leuke dingen gedaan en ontdekt, ik laat jullie graag even meekijken!


Het voorbije weekend was het circus bij Emil op school. Het rondreizende Circus Picolini kwam op bezoek en stak samen met alle kinderen (van de peuters tot het zesde leerjaar) een schitterende voorstelling in elkaar. Emil zijn klas waren de clowns van dienst (een rol die hem op het lijf geschreven is). Ik ging vrijdagavond kijken naar “de première” (ze traden op zaterdag ook nog 2 keer op) en ik vond het de max! Emil ging helemaal op in zijn act en dat maakte mij een heel trotse mama :-) Ik zat redelijk vooraan, samen met mijn mama en zus. Van zodra Emil ons gespot had, begon hij nog een beetje meer show te verkopen. Zo kennen we hem wel… Op het einde was hij wel pompaf. Logisch ook, het was een lange dag geweest. Maar wel een super ervaring, ik ben zeer blij dat ze met de school zoiets op poten zetten!


Toen Emil zaterdagavond thuis kwam na zijn 2 circusshows was hij zeer happy en uitgelaten maar toch kon hij zijn vermoeidheid niet onder stoelen of banken steken. Ik was een paar dagen alleen thuis met hem (Pieterjan was op shortski met zijne maat) en we kropen gezellig dicht bij elkaar in de zetel, met onze pyjamabroek aan om 17u :-) Op zo’n momenten mag hij van mij gerust wat op de ipad tokkelen. Momenteel kijkt hij heel graag naar Maya De Bij en Le Petit Ours Brun op Youtube, en ook de Duplo trains app is een succes. Ondertussen las ik de Flair en genoot ik van de rust en het samenzijn met mijn lieve aap (en maakte ik een blurry selfie). Zalig!


Deze week is het krokusvakantie en nam ik 2 dagjes vakantie om wat tijd door te brengen met Emil. Dinsdag kwam er een vriendje spelen. Het regende de godganse dag maar die kleine mannen hadden er weinig last van. In de voormiddag speelden ze erop los (vooral met auto’s en alle andere voertuigen die ze konden vinden tussen al het speelgoed) en ’s namiddags nam ik de boys mee naar de cinéma. We gingen kijken naar “Alvin and the chipmunks”, die film met die 3 eekhoorns met hun irritante hoge stemmetjes ;-) Door het slechte weer zat de bioscoop afgeladen vol, gelukkig had ik op tijd kaartjes gekocht. De jongens vonden het een leuke film en hebben veel gelachen. Het blijft wel lang hoor voor 3-jarigen, twee keer drie kwartier stil zitten. Ik heb af en toe eens moeten ingrijpen wanneer de één bijna onder zijn stoel zat en de ander quasi op de trap :-) Maar ik ging vroeger als kind supergraag naar de film, en daarom wil ik dat nu ook veel doen met mijn eigen kind.


Woensdag had ik een dagje voor Emil en mezelf, pure quality time! Daar geniet ik echt enorm van en Emil ook :-) We gingen naar de Fun om versiering voor zijn verjaardagsparty zaterdag (meer daarover binnenkort!) en in de namiddag gingen we naar Gent. Ik nam hem mee nar de poppenkast van Pierke van Alijn. Dat is voor mij pure jeugdnostalgie want ik ging als kind heel veel naar Pierke Pierlala kijken en ik heb daar superleuke herinneringen aan. Emil had vree veel leute, net als alle andere kindjes in het zaaltje. Die steken elkaar aan hé: als er één begint te schaterlachen, doen ze het allemaal. Schitterend om te zien! Zeker de moeite om eens te doen met kinderen, ik ga zonder twijfel nog terug. Ook voor volwassenen is deze poppenkast leuk, want er zit veel humor in en tal van verwijzingen naar de actualiteit.


Omdat het anders allemaal Emil-foto’s zijn, deel ik graag nog deze foto van mijn allernieuwste bondgenoot. Zoals jullie weten ben ik een enorme waterdrinker. Ik drink dagelijks zo’n 3 liter water (of meer want ik drink ook veel thee). Ik drink bijna altijd kraantjeswater omdat ik het lekker vind en omdat ik mezelf serieus in de kosten zou jagen moest ik telkens een nieuwe fles openen ;-) Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke herbruikbare drinkfles en ik ben sinds kort in het bezit van mijn Dopper-drinkfles (via Bol.com). Het is niet alleen een mooie fles, maar ook een handige want je kan het bovenste witte gedeelte eraf draaien en gebruiken als bekertje. Bovendien is het goed voor het milieu om een herbruikbare fles én kraantjeswater te gebruiken. En last but not least: Dopper ondersteunt drinkwaterprojecten in Nepal. Door deze fles te kopen heb ik dus een klein steentje bijgedragen aan een betere wereld! :-)

Nu is het gedaan met de vakantiedagjes en ben ik weer aan het werk. Maar dat vind ik helemaal niet erg! Bovendien is het bijna weer weekend, en het wordt leuk want zaterdag is Emil jarig en vieren we feest met onze familie. Ik kijk ernaar uit!

Love, Josie xo

19 opmerkingen:

 1. Leuk weekoverzicht! Ik kan geloven dat het lijkt alsof die voorbijgevlogen is met zoveel plannen op de agenda! Echt wel een leuk iniatief van de school van Emil, het lijkt alsof hij geboren is voor die rol. :)
  Ik vind jullie quality time foto's en verslagjes altijd zo leuk. Op die momenten zou de mens al eens durven dromen van hoe het hier binnen drie jaar zal zijn.
  Geniet van het feest zaterdag! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die quality time is echt leuk. Ik ben altijd met zoveel bezig, werk en hobby's, maar ik maak met veel plezier tijd vrij voor Emil. Ik geniet er dan telkens enorm van, en dat vind ik eigenlijk leuker dan moest ik dag in dag uit non-stop bij hem kunnen zijn.
   Nog een paar jaar wachten en jij kan dat ook doen... Maar eerst genieten van je zwangerschap en de baby! Ik kijk er mee naar uit samen met jou :-)
   Ik heb mij volledig laten gaan in de Fun :-p Al mijn stijlgevoelens over boord gegooid, we gaan voor de complete kinderkitsch :-)
   X

   Verwijderen
 2. Beertje Bruin zit ook op Netflix, maar dan ontdekt hij misschien nog wel andere filmpjes en start een verslaving *getuigt deze mama*
  Duplo heeft ook circus en safari en ... app: toppertje hier :-)

  Pierke is bij mij ook jeugdsentiment! Kwam altijd bij ons pa op school! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat beertje heb ik eens toevallig ontdekt, bestaat er ook een NL versie? Ik laat hem altijd in 't Frans kijken :-)
   Pierke is de max, zijn felle muil en schunnige grappen... I love him!

   Verwijderen
  2. k zoek het snel eens op voor je... http://www.netflix.com/Kids/character/802263 (little brown bear - en ik maar beertje bruin aan 't zoeken).
   Caillou is een beetje in 't zelfde genre en hier ook wel een toppertje.

   Verwijderen
 3. Beertje Bruin idd op netflix in het nederlands! En merci voor de fles-tip, ik was ook op zoek en nu weet ik wat gekocht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben geen Netflix dus het beertje zal een ourske blijven bij ons. Goed voor zijn taalontwikkeling ;-)

   Verwijderen
  2. Gij geen netflix? Val 'k nu ff van mijnen stoel ;-)

   Verwijderen
  3. Nee, maar wij kijken eigenlijk zeer weinig tv dus we zouden er niet zo veel aan hebben. Voorlopig hebben we genoeg met allerlei zaken die we opnemen met onze digicorder, en Emil komt ook ruimschoots aan zijn trekken, we zien wel of we er in de toekomst toch voor bezwijken...

   Verwijderen
  4. Als je ooit eens tijd en goesting hebt: probeer eens omgekeerd :-) Tv buiten en enkel netflix, nog geen seconde spijt van gehad en is een stuk goedkoper. Ik kijk wel echt nauwelijks. Frozen op repeat, ja, buiten mijn wil om ;-) (in het Engels want in het Nederlands zegt Joanna 'dat is niet goed!') Je kan dan wel geen hersenloos Vlaams entertainment meer kijken (K3 zoekt K3 en van die consorten) maar dat mis ik echt niet, integendeel. En Temptation Island kan je gewoon online kijken, ha! (net zoals je dat met Bevergem kon, trouwens).

   Verwijderen
 4. Fantastisch dat Emil zijn school samen met het circus iets opzette! Zo te lezen, hebben jullie tweetjes een enorm gezellige week gehad :)
  Ik heb ook een Dopper, handig om bij te vullen op het werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben wel graag eens met Emil alleen, en ik merk ook dat hij daarvan geniet, van de volle honderd procent aandacht van zijn mama. Pieterjan was 5 dagen weg en ik vond dat helemaal niet erg, het is goed om apart dingen te doen. Ik was wel blij toen hij terug was natuurlijk.
   Heel blij met mijn Dopper, inderdaad handig op het werk. En een reden om af en toe eens een wandelingetje te doen naar de kraan :-)

   Verwijderen
 5. Van die Dopper-drinkflessen hen ik al veel goede dingen gehoord, misschien schaf ik me er ook wel eentje aan. Momenteel gebruik ik een Sigg, maar die binnenkant is wat beschadigd geraakt wegens niet vaatwasproef. Zou zo'n Dopper er wel tegen bestand zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei dat weet ik niet... ik zou dat alleszins niet in de vaatwas steken. ik doe er enkel water in, dus spoelen onder de kraan volstaat voor mij.
   emil heeft een drinkbus van sigg, die vind ik iets moeilijker om schoon te maken.

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, leuk idee van die poppenkast! Iets om te onthouden voor als Sep oud genoeg is.
  Ik heb toevallig ook onlangs twee herbruikbare waterflessen gekocht voor het lief en mezelf (met dezelfde reden als jij). Ik heb de Loooqs fles met infuser gekocht omdat ik vaak wat citroenschijfjes in mijn water doe en ik wil beginnen experimenteren met fruit e.d. De infuser kan je er ook uit halen voor minder fancy water :) Echt super, zulke flessen! Al lijkt die van jou ook wel erg interessant met die dop/beker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik had ook veel leuke modelletjes gezien met een fruit infuser, maar ik doe geen fruit in mijn water dus een "gewone" fles volstond voor mij.
   dat bekertje gebruik ik nauwelijks hoor, dat is een leuk extraatje maar zeker niet de reden waarom ik de fles kocht.
   ze is gewoon handig, stevig en mooi!

   Verwijderen
 8. Aw, wat is Emil een schatje :-) Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen