donderdag 18 februari 2016

My week in pictures

Dag lieve lezers! Het is weer eens tijd voor een korte foto-update van de voorbije week. Kijken jullie mee?Ik ben geen fan van frisdrank: ik drink het zelf niet en ik wil dat Emil het ook zo weinig mogelijk drinkt. Maar natuurlijk gun ik hem af en toe een pleziertje in het weekend (dat was bij ons thuis vroeger ook de regel: enkel in het weekend frisdrank). Hij lust heel graag Oasis. De Appelsien en Tropical drankjes maakten hier al geregeld hun intrede, en vorige week ontvingen we een superleuk pakket met daarin een gloednieuwe smaak: perzik-abrikoos in handig 25 cl-formaat. Hij was zo blij als een klein kind (tja, dat is hij natuurlijk ook wel hé) en het drankje viel direct in de smaak. Met 8,3g suiker per 100ml is dit een van de niet-koolzuurhoudende fruitdranken met het laagste suikergehalte, dus dan kan ik er ook wel mee leven om hem dit af en toe als verwennerij te geven in het weekend. De flesjes zien er heel leuk uit, dat is volgens mij ook een van de redenen waarom hij zo van zijn "Waazies" houdt :-) Ik vind Oasis een tof merk: ze hebben altijd leuke en spitsvondige communicatie met goeie teksten en ook de website is fun. Als ex-reclamemeisje en copywriter heb ik daar een zwak voor :-) Ik had trouwens geluk, want Emil had veel goesting in een uitgebreide fotosessie! 


Nog meer lekkere pakketjes ontvangen trouwens, want Danone trakteerde een aantal trouwe bloggers op een overheerlijk ontbijt tijdens het Valentijsweekend. Smartmat leverde een grote foodbox vol lekkers: yoghurtjes, fruit, kaas, vlees, koffie, thee, granola (hemels lekker trouwens!), brood, chocolade, vers fruitsap, confituur,... Pure verwennerij! Deze verrassing was perfect getimed want vorig weekend hadden we het druk met Emils verjaardag en het was superleuk om alvast niet te hoeven denken aan ontbijt. Dikke Merci aan de mensen van Danone en de troopers van Walkie Talkie!


En nu het toch over eten gaat... Momenteel loopt de Dagen Zonder Vlees campagne en daar probeer ik zoveel mogelijk aan mee te doen. Gisteravond was ik alleen thuis en maakte ik een veggie eenpansgerecht met allerlei restjes groenten uit de ijskast (champignons, verse spinazie, courgette, wortel, sperzieboon), seitanblokjes, véél kruiden en cottage cheese (die van Danone van hierboven, haha). Gemakkelijk en snel te maken, en het was erg lekker! Zo zie je maar dat je helemaal geen keukenprinses hoeft te zijn of een zee van tijd moet hebben om iets lekkers op tafel te zetten. Doe jullie ook mee aan DZV?


's Avonds lukt het niet altijd om te gaan lopen omdat er vaak andere dingen op de agenda staan. Gelukkig lukt het 's morgens dan wel! Dinsdag vertrok ik in het donker en de vrieskou voor een toertje van een kleine 8K, terwijl Pieterjan en Emil samen ontbeten en zich klaarmaakten voor werk en school. Het was frisjes maar zo zalig! Ik kijk wel uit naar de lente en de zomer, want dan zijn morning runs toch net iets aangenamer en warmer :-) Mijn eerstkomende loopuitdaging nadert trouwens, want op 28 februari loop ik 20K. Jullie denken wellicht dat dit peanuts is voor mij, maar dat is het niet. In de winter heb ik heel veel gelopen, maar wel kortere afstanden dan in de zomermaanden. Ik beschouw deze 20K dus als een goeie training voor alle andere running events die ik gepland heb in het voorjaar - en dat zijn er redelijk wat. Ik kijk er al naar uit!


Als afsluiter nog een happy momentje deze week: tijdens het lezen van de Flair zag ik daar plots mijn naam opduiken :-) Ik had namelijk getweet dat ik de columns van redactrice Catherine altijd de max vind, en dat had de redactie gretig opgepikt. Zeker eens lezen die columns, ze zijn fantastisch! 


Morgen is het weekend, joepie! Het is een weekend zonder grootse plannen, en daar kijk ik naar uit. Morgenavond ga ik naar een theatervoorstelling van Compagnie Cecilia met mijn mama en zus (altijd de moeite!), en zaterdag en zondag staat er niet echt iets gepland. Ik ga wel met Emil naar de kapper gaan (hij heeft bijna een nektapijt) en eens beginnen met het skimateriaal uit de kast te halen, want binnen een goeie 2 weken zijn we weg! Joehoe :-)

Wat zijn jullie plannen voor het weekend?

Love, Josie xo

12 opmerkingen:

 1. Ja, hoor, wij doen hier ook (bijna iedere dag) mee aan dagen zonder vlees! Ongelofelijk hoe lekker een 'groentemaaltijd' kan zijn, he. Enne...'s morgens vroeg in die koude gaan lopen: RESPECT! Ik hou het op die momenten bij wat yoga op mijn matteke in de warmte :) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ewel, ik heb dan weer respect voor jou dat je dat kan, zo'n lekker yoga-zenmoment inbouwen en je daar volledig op focussen. dat lukt mij dus echt niet hé... daarom dat lopen voor mij de ideale sport is ;-)

   Verwijderen
 2. Zo leuk dat je tweet in de Flair staat! Ik doe mee met DZV, maar at al een keer vlees. We waren gaan eten en de keuze was beperkt. Achteraf gezien had ik gewoon een versie zonder vlees kunnen vragen, want het vlees lag er gewoon op. Ik leer het nog wel, hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. je hoeft ook niet volledig cold turkey te gaan hé! ik eet ook af en toe vis of kip hoor, maar tijdens DZV let ik er extra op. het gaat vooral om de bewustmaking, dus het is positief dat je eraan denkt :-)

   Verwijderen
 3. Leuk overzicht! Wij doen niet echt mee met de campagne van DZV, maar er staat hier toch wel bijna wekelijks een vegetarisch gerechtje op het programma en dat het ganse jaar door. Alles met mate denk ik zo'n beetje. Vegetarisch kan echt wel lekker zijn en gelukkig heb ik een man die niet per sé een stuk vlees op zijn bord moet hebben.

  Ik heb ook genoten van de ontbijtbox. Ontbijten is en blijft één van mijn favoriete activiteiten of het nu thuis of buitenshuis is.

  Respect voor het lopen in die vrieskou! Alvast veel succes volgende week! :)

  Zalig, zo'n weekend met weinig tot geen plannen, dat moet af en toe eens kunnen. Ik ben stiekem wel wat jaloers dat jullie binnenkort de berglucht kunnen opsnuiven. Zeker dat ik niet mee moet om foto's van jullie te nemen (instagramfriend i.p.v. instagramhusband ofzo? ;))?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan ook niet zonder ontbijt. Een dag niet ontbeten, is een dag niet geleefd :-p

   Wat mij betreft mag je zeker mee naar de bergen... We hebben nog plaats in de auto en ook in het dubbele bed van Emil :-)
   Ik zal proberen je niet te veel jaloers te maken ;-)

   Verwijderen
 4. Heerlijk, een weekendje met weinig op de planning!
  Jaloers, jaloers! Morgen kook ik voor de hele familie (stress! twaalf mensen op bezoek!) en zondag is het een hele dag werken geblazen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hola, spannend, koken voor zo'n bende... Maar jij bent toch wel een rustig iemand hé? Dus dat lukt je zeker! :-)
   Succes met het werk, is dat zondag met die burgemeesters? Of werk je dan in de horeca? Bezige bij jij hé :-)

   Verwijderen
 5. zondag lopen in oostende met Heidi en nog een bende (hah dat rijmt!), zaterdag met mijn ouders en mijn broer samen eten, gebeurt niet zo vaak -zie hem niet zoveel- dus daar kijk ik wel naar uit! Anders ook rustig aan :-) Ik heb de granola nog niet geproefd, doe ik dit weekend eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. veel plezier in oostende! ik was ook graag geweest, maar de voorbije en komende weekends zijn veel te druk dus ik hou het zaterdag en zondag zeer bewust rustig. beetje samen zijn met de mannen hier thuis en zo, da's ook ne keer plezant.
   die granola is zalig lekker. ik kan het zo lekker zelf niet maken alleszins ;-)

   Verwijderen