dinsdag 5 april 2016

Blogvriendinnen

Ik heb een zeer hechte vriendinnengroep, "De Bavotrutten" genaamd. Aan deze 7 topvrouwen schreef ik vorig jaar een klinkende ode. Ik trek trouwens het komende weekend opnieuw met hen naar zee voor ons jaarlijkse Bavotruttenweekend en ik heb er al ongelofelijk veel zin in! Naast mijn 7 hartsvriendinnen heb ik nog een aantal andere vriendinnen, voornamelijk uit mijn gemeenschappelijke vriendenkring met Pieterjan en nog een aantal vriendinnen van 't unief. Ten slotte is er nog een categorie die ik het best kan benoemen als "blogvriendinnen". Die is vrij recent want het is eigenlijk pas sinds een klein jaar dat deze vrouwen in mijn leven gekomen zijn. Prille vriendschappen dus, waar ik enorm dankbaar om ben...
Door te bloggen en andere blogsters/Instagrammers te volgen doe ik inspiratie op. Ik lees vaak blogs tijdens mijn lunchpauze of 's avonds in de zetel. Ik vind dat ontspannend en het geeft me veel ideeën op vlak van mode, boeken, voeding, sport, interieur, trips en reizen, hotspots, opvoeding,... Door te reageren op blogs en op Instagram onstaan er veel interacties en zo komt het soms tot real life dates. Als blogster zit je vaak achter je computer "verstopt" en het is allemaal nogal virtueel, maar het leuke eraan is wanneer die online contacten uiteindelijk "verzilverd" worden in echte ontmoetingen. En het is nog mooier als daar dan effectief ook vriendschappen uit ontstaan.

Zo heb ik de voorbije maanden geregeld afgesproken met "collega-blogsters" en dat waren telkens heel fijne afspraakjes! Het leuke is dat je, zelfs al zie je iemand voor de eerste keer, het gevoel hebt dat je die persoon al lang kent omdat je haar blog volgt. Je moet dus niet meer vragen of ze kinderen heeft, hoe haar vriend noemt, wat ze doet van werk,... Nog een pluspunt van "blogsters onder elkaar" is dat er niemand raar opkijkt wanneer je eerst een mooie foto wil nemen van je koffie voor je hem opdrinkt, en dat er sowieso heel veel selfies en foto's genomen worden. Kwestie van de volgers op Instagram een beetje tevreden te stellen ;-)


Pieterjan, Emil & Josefien uit Torhout ontmoeten Steven & Kelly uit het 3 km verder
gelegen Aartrijke voor 't eerst in... Alpe d'Huez :-)
Ik heb al een paar blogsters ontmoet met wie het bijzonder goed klikt en waarmee ik hoop nog geregeld te kunnen afspreken. Kelly is daar zeker één van. Zij woont op amper een boogscheut van mij, in het lieflijke dorpje Aartrijke. We kwamen tot de vaststelling dat we veel gedeelde interesses hebben en spraken voor het eerst af op zomervakantie in Alpe d'Huez, met de mannen erbij. Het klikte, en intussen heb ik al een paar keer met Kelly afgesproken voor een brunch en staat er al een nieuwe date vast volgende maand. Ik bewonder Kelly om de manier waarop zij in het leven staat, haar creativiteit en haar open blik. Ik denk (en hoop) dat we elkaar zeker gaan blijven zien. Al is het maar om samen naar tentoonstellingen te gaan, want we doen dat allebei graag maar onze wederhelften zijn daar iets minder fan van ;-)

Met Kelly op stap in het S.M.A.K.
Sylvie is nog zo iemand waar ik contact mee wil blijven houden. Ik volgde haar al een tijdje via haar blog en op Instagram. We spraken voor het eerst af op de triatlon in Ieper omdat onze mannen allebei deelnamen. Het was alsof ik haar al jaren kende! Sylvie is een vlotte babbelaar die zegt wat ze denkt en die er altijd goed uitziet. Ze is sportief, shopt graag en is geïnteresseerd in gezonde voeding, dus dat schept een band.

Met Sylvie op de In Flanders Fields Triatlon in september, allebei luidkeels onze wederhelft aanmoedigend :-)
Eind november ging ik in Brugge op stap met een aantal West-Vlaamse blogsters, waaronder Sylvie en ook Liese. Zij heeft een zalige blog: ze schrijft alles zoals het is, altijd zo herkenbaar. Ze gaat zelden dingen verbloemen en dat vind ik heerlijk. Ook "in het echt" is ze zo. Wie er toen ook bij was op onze dinner date, waren de aan chai latte verslaafde rasechte Roeselaarse Renilde (doet me eraan denken dat ik dat drankje dringend eens zelf moet uitproberen!) en Valerie, die net als ik freelance schrijft. Ze is een bourgondische levensgenieter, totaal het tegenovergestelde van mij en dat vind ik net zo leuk aan haar. Volgende maand gaan we trouwens opnieuw daten met de West-Vlaamse blogsters, can't wait!

Marjolein leerde ik kennen via Instagram, waar zij vaak reageerde op foto's van Emil en zich kandidaat stelde om te komen babysitten (want wij wonen niet ver van elkaar). Zo nam ik een kijkje op haar blog en die is echt leuk. Marjolein heeft een uitstekend oog voor trends en komt altijd stijlvol voor de dag. Ze is ondertussen een keer komen babysitten op Emil en we ontmoeten elkaar ook af en toe op blog events. En dan is er ook nog Annelies, due ik ken van op 't unief (ondertussen ook al 10 jaar geleden). Na onze studententijd verloren we elkaar uit het oog (zo gaat dat vaak hé) maar we hebben elkaar "herontdekt" toen ik naar Torhout verhuisde want zij woont niet ver hiervandaan. Annelies is een fervent loopster en we zagen elkaar in 2015 op een paar running events. We kwamen elkaar onlangs nog tegen op een boekvoorstelling en ik hoop dat er zo nog veel gelegenheden komen. Ik moet eigenlijk nog eens een datum vastleggen voor een coffee date, maar het is zo druk en ik weet dat dat bij haar ook het geval is. Want als er iéts is dat wij twee gemeen hebben, dan is het wel dat we bezig zijn met 1001 dingen tegelijk :-)

Natuurlijk kan je deze vriendschappen niet vergelijken met hetgeen ik heb met mijn Bavotrutten. Dat weet ik ook wel. Ik zie mijn zogenaamde blogvriendinnen niet erg vaak, maar toch blijven we constant op de hoogte van elkaars reilen en zeilen doordat we elkaar "lezen" en volgen. We leven met elkaar mee. Ik weet ergens wel dat ik altijd bij hen terecht kan als er iets is en ik nood heb aan een goeie babbel of wat ontspanning. Het is zoals in de quote: ik zie ze niet altijd, maar ik weet wel dat ze er zijn. Bijvoorbeeld, toen ik het onlangs even wat moeilijker had, stuurde Kelly mij een kaartje. Ik was daar een beetje van gepakt omdat het zo lief was van haar. Zo'n dingen vind ik echt heel waardevol. Toen ik begon te bloggen in 2013, had ik eigenlijk nooit gedacht dat het me dit zou opleveren. Mijn blogvriendinnen zijn ideaal om samen nieuwe hotspots te ontdekken...om er dan achteraf over te bloggen, uiteraard :-) 


Met Kelly, Kelly en Soetmin op de brunch/shooting day voor Activia
De blogsters die ik hierboven opnoem zijn niet de enige die ik al ontmoette hoor. Ik zag ook al Kelly, Soetmin en nog eens Kelly eind augustus voor een gezellige brunch, waar we het filmpje inblikten voor de Boostyourpositivity campagne van Activia. Echt een topdag, we hebben toen heel wat afgebabbeld en gelachen. Met Lies en Annelies ging ik samen lopen op een event van Decathlon om de running light te testen, en het was daar ook heel gezellig.


Lopen in het donker (of toch niet?) met Lies en Annelies.
En dan zijn er ook nog een paar blogsters tegen wie ik al vaak gezegd heb "wij moeten toch dringend eens afspreken hé!". Annelore woont niet zo ver, is een fervent loopster (allez, was want ze zit nu efkes in de babyfase) en koestert net als mij een hevige liefde voor de bergen. En dan is er ook nog een andere Annelore, die aan de andere kant van het land woont en wiens leefwereld schijnbaar mijlenver van de mijne af staat. Ze heeft 4 schatten van kinderen (waaronder een tweeling die één dag voor Emil geboren zijn) en heeft er bewust voor gekozen om thuisblijfmama te worden. Ik lees haar blog zeer graag en vind het fascinerend om te zien wat ze allemaal doet met en voor haar kinderen. Ze is een supermama met nog zoveel andere interesses buiten haar kroost. Sarah is ook iemand met wie ik goed zou overeenkomen in 't echt. Ze is gepassioneerd bezig met gezonde voeding en sport, en ze ontdekt graag nieuwe adresjes. Ik zag haar al een keer kort op een blogmeeting in 2014 maar toen hebben we niet zoveel met elkaar gebabbeld. 

Ik kan er nog wel een paar opnoemen hoor, en misschien ben ik wel mensen vergeten (sorry daarvoor!). Ik kan alleen maar besluiten dat bloggen mijn leven enorm verrijkt en dat het me leuke sociale contacten oplevert. Interessante mensen leren kennen werkt inspirerend en daar word ik gelukkig van. En als ik gelukkig ben, dan voel ik me goed. Conclusie: bloggen is supergoed voor de gezondheid... Ik doe dus nog wel eventjes voort, als jullie het goed vinden! :-)

Love, Josie xo

28 opmerkingen:

 1. Leuk voor jou dat je al zoveel toffe dames hebt leren kennen dankzij je blog! Ik heb ook al verschillende blogs gelezen waarvan ik dacht "volgens mij zouden wij goed met elkaar kunnen opschieten", maar tot real life ontmoetingen is het nog niet gekomen. Wie weet komt dat nog, lijkt me alleszins de max! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal zeker nog komen! Ik zou met jou ook wel eens een koffietje willen gaan drinken hoor :-)

   Verwijderen
  2. thee'tje ook goed? 😉 Of dat chia gedoe waar zoveel rond te doen is, kunnen we samen eens testen 😄

   Verwijderen
  3. Ja, liever thee dan koffie! Een ontbijtje of brunch is altijd wel leuk. Als jij dat graag eens wil doen, dan wil ik gerust eens een datum prikken. Er zijn zoveel leuke plekjes te ontdekken!

   Verwijderen
 2. Tof zeg! Ik kijk ook hard uit naar onze nieuwe bloggersmeet! Ik mag jullie meenemen naar RSL zeker!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof zeg! Ik kijk ook hard uit naar onze nieuwe bloggersmeet! Ik mag jullie meenemen naar RSL zeker!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mo zo tof :-x binnenkort prikken we echt eens een datum om af te spreken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, doen we. In de zon aan 't zeetje of zo, dat de kinders op het strand kunnen spelen en wij kunnen kletsen op een handdoek/strandstoel in de zon, een lekker drankje binnen handbereik :-)

   Verwijderen
 5. Het is leuk vertoeven in blogland hé. Was ook leuk om jou te leren kennen en ik ben er zeker van dat er nog wel ergens een vervolg komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker en vast! Ik duim alleszins keihard mee voor je marathon!!

   Verwijderen
 6. Ik heb dat gevoel ook, dat wij 'in 't echt' ook goed zouden overeen komen! :-) Jammer dat we zo ver van elkaar wonen. Misschien moeten we eens ergens in een leuke stad leuke adresjes uitproberen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaah, in Brussel bijvoorbeeld zijn zoveel toffe hotspots!

   Verwijderen
  2. Ja, moeten we zeker eens doen! :-)

   Verwijderen
 7. mah ik sta hier tussen *dikkevettebloos* Van de zomer gaan we naar 't strand é!!

  En Kelly woont ook zo dicht? Wist 'k zelf niet!

  Binnenkort komt het mooi weer er weer aan en trekken we op stap met onze fietskar, een ritje naar Torhout zit er dan ook steevast in (en misschien moeten we eens met de kids naar de kikkerpoel? (zijn we heel toevallig eens op een avondje beland en is ons goed bevallen - vooral voor de kids ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, to the beach!
   Kelly woont inderdaad ook dicht bij ons. Zij is trouwens afkomstig van "jouw" Gistel, haar ouders wonen daar nog.
   Wat is de kikkerpoel? Dat ken ik niet...

   Verwijderen
 8. Wat leuk om mezelf hier tegen te komen!
  Ik vond het heel leuk je te leren kennen en ik kijk al uit naar ons volgend uitstapje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe lief! We maken van die date gewoon ding '1002' en zetten het bovenaan ons prioriteitenlijstje. Deal?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuk om te lezen dit stukje! Bloggen brengt je in contact met superveel mensen, leuke mensen met leuke babbels. Het bevalt ook mij wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hé, echt een zeer leuke hobby die ik voor geen geld ter wereld meer zou willen missen!

   Verwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt zo leuk om dit allemaal te lezen en ik kan alleen maar bevestigen hoe leuk het wel is om via onze blogs al die vriendschappen te smeden! Ik kijk al uit naar onze volgende brunch en de West-Vlaamse date!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat je een hoop leuke mensen rond je verzameld hebt, in real life en online!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Moh zo leuk!! Emil blijft toch zo'n doetje he. Bij die West-Vlaamse date wil ik zeker eens aanwezig zijn! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen