dinsdag 26 april 2016

Uitgetest // Bites We Love

Gezonde tussendoortjes: ik heb er altijd wel een paar bij me. Een potje noten of gedroogd fruit in de auto, een stuk fruit in mijn tas, yoghurt op het werk, een bakje kerstomaatjes of worteltjes on the go,… Ik ben altijd goed voorbereid en ga zelden de deur uit zonder iets om te eten of te drinken bij me. Onlangs mocht ik een pakket van Bites We Love testen. Voor een tussendoortjesfanaat en healthy foodie als mezelf was dat een fijne ervaring. Ik vertel er jullie vandaag alles over!


Bites We Love biedt gezonde tussendoortjes op basis van noten, zaden, superfoods en chocolade. Ze zitten in een handige portieverpakking van 40-50 gram en zijn vrij van geur-, kleur- of smaakstoffen. Uit het gamma van inmiddels meer dan 50 bites (dat nog steeds wordt uitgebreid) kan je je favorieten selecteren. Vervolgens bezorgt Bites We Love je een pakket met de lekkerste tussendoortjes bij je thuis of op het werk, gebaseerd op je voorkeuren. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je absoluut niet van rozijnen houdt, dan zal je nooit bites met rozijnen ontvangen. Een goede formule als je ’t mij vraagt! Je betaalt 5,95€ voor een box met 4 tussendoortjes, levering inclusief. Je kan je lidmaatschap flexibel opzeggen wanneer je wil, zonder veel gedoe. Ook als je op vakantie gaat, kan je tijdelijk onderbreken.


Het ontvangen van de Bites We Love box op zich vond ik al heel fijn. Het is namelijk een verzorgde en bijzonder instagramwaardige doos. De bites zitten er netjes in verpakt (de mijne waren een klein beetje verpletterd doordat de postbode de box door de brievenbus had proberen te duwen) en zijn vergezeld van een flyer waarop netjes alle ingrediënten en voedingswaarden per bite genoteerd staan. Ik ben geen calorieënteller, maar ik ben wel op mijn hoede voor het (toegevoegde) suikergehalte in voeding. Dus ik vind het heel goed dat ze deze informatie meegeven.


Het feit dat de bites in porties van 40 à 50 gram verpakt zitten, vind ik ook super. Dat lijkt niet veel maar zo’n zakje vult echt goed. Als ik zelf noten of iets dergelijks eet, heb ik soms de neiging om te grote porties te nemen, terwijl een handvol meer dan volstaat voor een verzadigd gevoel. Een bite is perfect als tussendoortje op het werk of als snelle energieleverancier voor het sporten.


Bites We Love biedt voor elk wat wils. Er zijn zoveel soorten waaruit je kan kiezen. Ze hebben ook allemaal leuke namen, zoals Get Me Going, My Favorite Latte, Ticket To The Tropics, Going Bananas, Apple Of My Eye,… Zelf testte ik deze 4 bites: Brainpower is mijn absolute favoriet. Ik hou enorm van moerbeien en pecannoten, en de combinatie met kokos en rozijnen is heerlijk pittig en zoet. Ik eet graag sojabonen, vandaar dat ik voor de Soy Beans bite koos: lekker hartig en knapperig. Tussendoortjes hoeven tenslotte niet altijd zoet te zijn! Na pecannoten zijn cashews mijn lievelingsnoten. De Blueberry Cheesecake viel dan ook in de smaak, zeker door de combinatie met de witte chocoladedruppels. Ideaal als zoete verwennerij! De Garlic Explosion bite vond ik lekker maar ik had er meer van verwacht. Ik lust heel graag look (#sorrynotsorry voor de geur achteraf) maar de verhoopte “explosie” bleef een beetje uit.


Ik vond Bites We Love een bijzonder leuke ontdekking. Het is een prima formule voor mensen die weinig tijd/motivatie/goesting/inspiratie hebben om zelf tussendoortjes klaar te maken, of die dat simpelweg altijd vergeten. Zelf ben ik niet zo iemand maar toch vind ik het een interessant concept dat ik zeker nog verder ga uitproberen, zij het niet wekelijks. De prijs van 5,95€ voor een week (4 bites) vind ik prima in verhouding tot hetgeen je krijgt want noten zijn doorgaans niet goedkoop. Je kan trouwens ook een Bites We Love box cadeau geven, dat vind ik origineel! Er bestaan ook formules voor bedrijven… Hier zal ik mijn baas eens over moeten aanspreken :-)

Honger gekregen van deze post? Als je zin hebt om zelf ook je eigen bites te bestellen, surf dan naar de websiteAls je de kortingscode "JOSLTH" gebruikt bij je eerste bestelling, krijg je maar liefst 50% korting. Je betaalt dan slechts 2,95€ in plaats van 5,95€ voor je eerste box!  

Je kan Bites We Love trouwens ook volgen op TwitterFacebook en Instagram om niks van de laatste nieuwtjes te missen!

Heb jij ook al kennis gemaakt met Bites We Love? Was je even enthousiast als ik? Wat eet jij zoal graag als tussendoortje?

Love, Josie xo

18 opmerkingen:

 1. Ik ben fan! Ik vind het ook geweldig dat er regelmatig nieuwe bites bijkomen. Ik kreeg gisteren nog een nieuwsbrief dat er 4 nieuwe granola toppings gingen bijkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yummie, klinkt lekker! ze doen inderdaad veel inspanningen om hun gamma up-to-date te houden, da's positief.

   Verwijderen
 2. Klinkt lekker! Ik ga de test doen en hou je op de hoogte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja, ik heb ze nu al een tijdje en inderdaad één zakje dat vult echt goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja hé, één zakje is een volwaardig tussendoortje.

   Verwijderen
 4. Ik vind het een superleuk concept. Ben het al een paar keer tegengekomen op andere blogs. Op zich ook gewoon een leuke tip om zelf te gaan experimenteren met noten. Ik ben op dat vlak ook meer een doe-het-zelver dan iemand die graag pakketjes besteld :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, ik maak zelf ook veel notenmixen, dat is niet zo moeilijk hé :-)
   maar het is ook fijn om eens een BWL-mix te hebben, da's toch eens iets anders dan wat ik zelf in elkaar flans ;-)

   Verwijderen
 5. Super tip! Ik probeer het meteen uit want ik ben dan weer "te lui" om zelf altijd in mijn gezonde snacks te voorzien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. graag gedaan, katrien! ik hoop dat je ze lekker vindt. x

   Verwijderen
 7. Topidee! Ik denk wel dat ik eens van die kortingscode gebruik zal maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zal ook eens die kortingscode gebruiken om één en ander uit te proberen. Lijkt me ideaal om te weerstaan aan 'goestjes' tussendoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tip! Ik kende deze snacks nog niet maar ga ze zeker en vast eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen