zondag 1 mei 2016

Josie's Badkamerfavorieten

Een tijdje geleden kreeg ik een aantal nieuwe beautyproducten toegestuurd van de merken Syoss, Fa en Gilette. Ik laat jullie graag kennismaken met deze nieuwigheden en ik maak van de gelegenheid gebruik om een aantal andere favorieten uit mijn badkamer de revue te laten passeren.
Haarverzorgingsmerk Syoss heeft een nieuwe lijn uitgebracht: Syos Ceramide Complex. De formule met ceramide-keratine complex belooft sterker haar van wortel tot punt. Toen ik het persbericht las, klonk dit als muziek in mijn oren. Ik mag dan wel een mooie, glanzende haardos hebben, ik heb toch last van broos haar en haaruitval. Ik gebruik nu een paar weken de shampoo en conditioner van Syoss en mijn haar ziet er goed uit. Ik zou liegen als ik zeg dat ik geen haar meer verlies. Maar misschien komt dat deels omdat ik eigenlijk dringend naar de kapper moet (ik blijf het maar uitstellen!) en omdat ik mijn haar dagelijks was (ik sport veel en was graag mijn haar nadien). Dit is allebei niet bevorderlijk voor gezond haar. In ieder geval ben ik fan van de Syoss producten. Ze ruiken bovendien lekker! Ook in de douche ruikt het heerlijk dezer dagen. Dat heb ik te danken aan de nieuwe Fa Paradise Moments lijn, een compleet lichaamsverzorgingsgamma dat werd ontwikkeld in samenwerking met professioneel surfster Maya Gabeira. Ik kende haar niet maar ik heb eens gegoogeld en ben tot het besluit gekomen dat Maya een echt topwijf is! Het basisingrediënt van de Paradise Moments verzorgingslijn is shea-butter, een intens voedende vochtinbrenger. Ik gebruik de shower cream supergraag want ze vult mijn badkamer met een paradijselijke geur die doet dromen van een verre reis naar Hawaï, echt zalig! Daarnaast gebruik ik ook de deodorant. Ik verkies de roll-on boven de spray. De laatste ligt evenwel in mijn auto ter bestrijding van noodsituaties, die wellicht weer wat vaker zullen voorkomen nu er echt warm weer voorspeld wordt ;-) Trouwens, de deo's laten geen ontsierende witte strepen achter. Toppie! :-)Fa heeft nog een andere nieuwigheid. Zoals jullie misschien al weten, heeft de kokosnoot de beautywereld helemaal veroverd. Kokos ruikt en smaakt niet alleen lekker, het heeft ook een voedende en heilzame werking. De nieuwe Fa Coconut Water Shower Gel en Fa Coconut Milk Shower Cream bieden lichaamsverzorging met een exotisch tintje. Ik gebruik ze enorm graag. Zeker toen het de laatste weken zo koud en guur was, waande ik me soms in de Caraïben terwijl ik onder de douche stond met mijn coconut producten :-) Ze zitten in mijn sporttas voor wanneer ik ga zwemmen of lopen tijdens het werk. Aanraders! 
Iets wat zeker ook goed van pas zal komen nu het mooie weer (hopelijk voorgoed) zijn intrede gemaakt heeft, is het Venus Snap scheermesje van Gilette. Het is een supercompact scheermes in een handig etui, perfect om mee te nemen op weekend, citytrip of vakantie. Zo kom je nooit meer voor de hoogst onaangename verrassing te staan dat je je op je bestemming in dat leuke shortje of die mooie zomerjurk wil hijsen en je helaas moet vaststellen dat je benen niet meer superglad zijn. Iedereen heeft dat wel al eens meegemaakt, zeker? Mij zal het alleszins nooit ofte nimmer meer overkomen dankzij mijn Venus Snap, mijn perfecte bondgenoot voor een zijdezachte huid

Tot zover de nieuwigheden. Zoals beloofd laat ik jullie ook kennismaken met een aantal blijvertjes in mijn badkamer. Het gezichtsverzorgingsgamma van Uriage Roseliane maakt daar zeker deel van uit. Ik heb het al een paar keer vermeld hier op de blog: ik heb een zeer gevoelige gezichtshuid. Ik heb regelmatig last van roodheden en vlekjes. Hoe graag ik ook nieuwe producten uittest (ik doe het vaak en dan weet ik op voorhand al dat ik het achteraf ga moeten bekopen), ik zweer toch bij Roseliane. Ik gebruik het micellair water om mijn huid in alle zachtheid te reinigen, de verzorgende crème (dag en nacht) en de CC cream voor een gezonde en egale teint. Deze producten werden mij aangeraden door de dermatoloog en ze werken echt voor mij. Ik ga zeker niet zeggen dat mijn huid nu volledig egaal is. Maar ik heb veel minder last van irritatie, uitslag en puistjes. Ik kan dit gamma aanraden aan al wie te kampen heeft met een gevoelig velletje. Natuurlijk is iedere huid anders en sowieso ga je eerst best eens langs bij een dermatoloog. Die mensen hebben daar tenslotte voor gestudeerd ;-)

Uren in de zon liggen om bruin te worden: niks voor mij. Ik kom veel buiten en op die manier vang ik een gezond kleurtje. Maar soms mag je de natuur wel een handje helpen, vind ik. In de lente, wanneer ik de lange broeken begin in te ruilen voor kleedjes, rokjes en shortjes, meng ik vaak een beetje Dove DermaSpa Summer Revived bij mijn body lotion. Deze romige crème geeft een licht gebronzeerde tint aan mijn huid. Ik gebruik zo'n producten niet graag "puur" omdat er altijd toch wat strepen achterblijven, hoe voorzichtig je ze ook aanbrengt. Daarom meng ik een toefje onder mijn body lotion. Dit mengsel smeer ik een paar keer per week op mijn benen en het resultaat is een subtiel gebronzeerd velletje, zeer naturel. The way I like it best! Het product heeft wel de typische bruinen-zonder-zon-geur, dus die moet je erbij nemen. Maar als je het zoals mij mengt met je body milk is de geur niet zo overheersend.
Om mijn benen er goed te laten uitzien, gebruik ik al een aantal jaar de Berken Cellulitis Olie van Weleda. Echt last van cellulite heb ik niet want ik eet gezond, drink veel water en sport veel. Maar zoals iedere vrouw zijn er ook op mijn bovenbenen en billen hier en daar wat kleine oneffenheden te bespeuren. Die pak ik aan door eerst en vooral mijn benen na elke douche goed te hydrateren met body lotion. Eén of twee keer per week gebruik ik daarnaast de olie van Weleda op mijn bovenbenen en billen. Ze is zeer voedend en heeft een lekker kruidige geur. Mijn huid heeft er echt ongelofelijk veel baat bij! Het nadeel is dat het een rijke olie is die niet zo snel intrekt dus daar moet je wel rekening mee houden. Maar dat heb ik toch wel over voor een mooi stel gehydrateerde benen hoor ;-)

Ten slotte zet ik graag mijn doordeweeks parfum nog even in the picture: Fleur de Figuier Eau Fraîche Parfumée van Roger & Gallet. Ik heb een aantal "duurdere" parfums van Marc Jacobs en Karl Lagerfeld. Omdat ik daar een beetje spaarzaam op wil zijn, gebruik ik op weekdagen deze frisse spray van Roger & Gallet. De geur is bloemig en doet mij denken aan een vakantie in de Provence. Ik ben er dol op! Ik koop dit bij de apotheek. Roger & Gallet heeft trouwens nog veel andere lekkere geurtjes die lief zijn voor je budget.
Wat zijn jullie favorieten in de badkamer? Hebben jullie aanraders die ik zeker moet leren kennen? Laat maar weten!
Love, Josie xo
Met dank aan LVTPR voor de producten van Fa en Syos, en aan Porter Novelli voor het scheermesje van Gilette.

2 opmerkingen:

 1. Leuk overzicht! Ik gebruik vooral apotheekmerken, zowel voor het haar als onder de douche. Ik merk dat mijn haar gezonder is en veel minder vaak vettig wordt door het gebruik van deze merken. Ik heb thuis alleszins nog een shampoo tegen haaruitval, ik zal de naam eens voor je opzoeken: je zal er wellicht wel wat aan hebben.
  Voor douchegel vertrouw ik steevast op Caudalie al is dit nu tijdelijk Rituals (ik kreeg een fles douchegel cadeau). Ook scrubben gebeurt met Caudalie: duur, maar de beste scrub die er is.
  Bodylotion is meestal Nivea, maar ik wissel af met mijn grote collectie staaltjes die ik elke keer bij de apotheek krijg. Voor gezichtsverzorging zweer ik terug bij merken zoals Louis Widmer en Nuxe. Het heeft jaren geduurd, maar ik denk echt dat deze de vaste waarden in mijn gezichtsverzorging genoemd mogen worden.
  Om mijn gezicht te reinigen, gebruik ik al jaar en dag Bioderma gevolg door wat rozenwater.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag me die naam van die wondershampoo zeker eens doorgeven :-)
  Over rozenwater heb ik al veel gehoord. Van welk merk koop je dat?

  BeantwoordenVerwijderen