zondag 15 mei 2016

Op ontdekking in de Olmense Zoo

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar wij gaan graag eens op stap en we leren graag nieuwe dingen kennen. En o ja, we houden ook van beestjes. Dus een uitstapje naar de Olmense Zoo zagen we hier volledig zitten, ook al ligt het niet zo dicht bij ons deur. Vandaag hadden we er een superleuke dag!De Olmense Zoo bestaat al sinds 1976. Het is een middelgrote zoo (kleiner dan de Zoo van Antwerpen en die van Planckendael, groter dan bijvoorbeeld De Zonnegloed in Oostvleteren) die onderdak biedt aan heel veel dieren: olifanten, giraffes, zebra's, apen, panters, leeuwen, tijgers, beren, wolven, wasberen, reptielen, vogels,... Voor een driejarige als Emil is dat een openbaring en ook voor 33-jarigen is het best fijn :-) 
Emil zijn favorieten waren de olifanten (al was hij niet echt op zijn gemak en maakte ik daar gretig gebruik van om mijn stoere jongen eens goed in de armen te sluiten), de giraffes en de eitjes. Dat zijn dus de geitjes die hij op de kinderboerderij mocht aaien. Je zou verwachten dat hij daar met zijn West-Vlaamse tongval heitjes van maakt, maar hij vindt het blijkbaar beter om die h ook alvast te skippen ;-)
Bij de reptielen was hij niet bepaald op zijn gemak. Vooral de krokodillen jaagden hem heel veel schrik aan. Voor de duidelijkheid: in de Olmense Zoo zitten géén krokodillen, maar wel leguanen - mini-krokodillen in Emil zijn ogen. En ze keken boos naar hem! :-) Gelukkig was papa er om hem gerust te stellen en om zich stevig aan vast te klampen.


Het park is goed onderhouden en er is een wandelpad dat toegankelijk is voor buggy's. Je moet af en toe wel eens door modder of stenen rijden maar dat lukt wel. Er zijn verschillende picknickbanken en een grote cafetaria waar je warme schotels (frietjes, stoofvlees, balletjes in tomatensaus, soep,...), broodjes en drank kan kopen. Voor de cafetaria is een grote speeltuin. Er is ook een terras. Vandaag was het te fris om op het terras te zitten maar ik kan me voorstellen dat het er bij zonnig weer erg aangenaam vertoeven is.Doordat het geen supergoed weer was vandaag, hadden we het geluk dat het erg rustig was in de zoo. Er is dagelijks een (indoor) show maar die woonden we niet bij. We wilden liever het park te voet verkennen. Na een 4-tal uur waren we rond. Emil wou nog eens dag zeggen aan zijn geliefkoosde olifanten en daarna keerden we moe maar voldaan terug naar huis. Het was een superleuke dag, de Olmense Zoo is een aanrader! Alle info over de zoo vind je op www.olmensezoo.be.

Torhout-Olmen is een tweetal uur rijden. Da's niet min, maar wij vinden het eigenlijk niet zo erg om een eindje te rijden om nieuwe dingen te leren kennen. Wij zitten graag in de auto en afstand is tenslotte ook zo relatief... Bovendien vertrokken we gisteren al want we gingen op bezoek bij vrienden in het Hageland en bleven daar overnachten. Zo hoefden we vanmorgen slechts 40 minuutjes te rijden naar de zoo. We hebben er dus eigenlijk een miniweekendje van gemaakt.

De rit naar huis ging heel snel. Dat kwam vooral omdat we het voetbal volgden op de radio (Club Brugge-Anderlecht) en het was best spannend. Ik ben totaal geen Club-supporter (ik heb Gentse roots dus ik ben voor de Buffalo's) maar ik gun de ploeg van Pieterjan wel de kampioenentitel. Er zal in Brugge wat afgefeest worden de komende dagen en dat hebben ze mijns inziens verdiend. Pieterjan en Emil hebben trouwens de buffel in de Olmense Zoo gegroet én geschoffeerd... Ik zal hier maar niet publiek maken wat ze dat arme dier hebben toegeroepen! ;-)


Mij zal je niet onder de Brugse feestvierders treffen want dan word ik onterfd door mijn familie denk ik ;-) Maar ik ben wél blij dat er morgen nog een dagje weekend is om leuke dingen te doen!

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Leuk verslag! Wij (vooral Steven trouwens) gaan ook graag naar de zoo. We doen dat zelfs op citytrip. De mooiste die we tot nu toe bezocht hebben, was ongetwijfeld Dublin Zoo: prachtlocatie! In eigen land zijn we grote fan van Pairi Daiza. De Olmense Zoo hebben we nog niet bezocht, maar we doen dat dan wel eens mét kind. :)
  Ik heb ondertussen wel heel veel medelijden met de buffel in de Olmense Zoo (dat beest kan dat ook niet helpen, hé ;)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga ook graag naar de zoo zonder een kind hoor :-) In Budapest ben ik naar de dierentuin geweest: heel leuk!
   Pairi Daiza staat hier nog op het verlanglijstje. Dublin Zoo ken ik uit de docuserie, het ziet er daar inderdaad tof uit!

   Verwijderen
 2. Twee opties: ofwel zijn wij daar op hetzelfde moment geweest (wij voormiddag), ofwel heeft die leeuw daar de hele dag op dat kotteke gelegen en heeft die withandgibbon daar de hele dag op die boomstronk gezeten :-)) Maar ze hebben gelijk, het was tenslotte een feestdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij waren er rond 11u en bleven tot iets na 15u.
   Die leeuw zag er wel niet van plan uit om nog iets anders te doen die dag dan daar te liggen ;-)
   Het was lekker rustig hé, leuk!

   Verwijderen
 3. Het zag er een superleuke dag uit. Misschien moet ik daar ook maar eens naartoe gaan! Ik kan daar ook nog wel van genieten :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, is echt leuk. Je hoeft daar heus geen kinderen voor te hebben hoor, ik deed dat ook al voor ik een kind had :-)

   Verwijderen