dinsdag 17 mei 2016

Recept // Aardbeienvla met chia van Healthy is funky

Vorige week schreef ik over het boek Healthy is Funky, een aanrader voor al wie interesse heeft in gezond leven en eten. Ik deelde een recept voor een lekkere salade. Zoals beloofd is hier een tweede receptje voor een fris en fruitig tussendoortje: aardbeienvla met chia.
Wat heb je nodig (voor 4 porties)?
 • 250 gr aardbeien (vers of diepgevroren, ik verkies vers)
 • 125 ml amandelmelk (ik gebruik die van Alpro of Provamel)
 • 40 gr chiazaadjes
 • 1 eetlepel steviapoeder (eventueel)
 • 1 theelepel vanille-extract
Zo maak je het:
 • Doe de chiazaadjes in een glas en zet ze net onder water. Roer even en laat 10 minuutjes rusten zodat ze al het water kunnen opnemen.
 • Snij de aardbeien in blokjes. Doe ze in de blender samen met de amandelmelk, de stevia en de vanille. Blend tot een glad mengsel.
 • Voeg de chiazaadjes met het water toe en meng goed. Niet meer blenden!
 • Giet in 4 porties. Zet ze in de koelkast en laat ze opstijven gedurende 30 minuten.
Deze aardbeienvla is supergemakkelijk om te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediƫnten nodig en in 10 minuutjes is het klaar. Ik maak meestal 4 porties tegelijk en zet ze in de koelkast. Ze blijven een paar dagen vers en zijn ideaal als tussendoortje of dessert. Of ontbijt, als je wilt. Als je je houdt aan de hoeveelheden uit het boek, zijn de porties ideaal. Lekker, fris en licht verteerbaar!

Nog meer lekkere recepten uit het boek kan je hier vinden. Natuurlijk kan je ook het boek kopen. Ik vind het alleszins een aanwinst voor mijn boekenkast!

Smakelijk!

Love, Josie xo

3 opmerkingen:

 1. Yummm! Ik eet dat meestal als ontbijt, niet zozeer als dessert :) Zelf als tussendoortje lijkt het mij al wat te stevig. Maar bon, ik heb een zitjob, dus ik heb in de loop van de dag niet echt extra energie nodig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ontbijt kan het inderdaad ook... Whatever you want :-)
   De porties uit het boek zijn echt niet groot, als ontbijt zou ik hier niet voldoende mee hebben. Maar dan zou ik gewoon wat meer maken natuurlijk :-)

   Verwijderen
 2. Mmm! Ziet er lekker en super eenvoudig uit!

  BeantwoordenVerwijderen