maandag 13 juni 2016

My week in pictures

Ik wilde eigenlijk gisteren al een weekoverzichtje posten met foto’s maar het is er niet van gekomen omdat ik de voorkeur gaf aan op ’t gemak de krant lezen in de zetel na een goedgevuld weekend. Een mens moet soms eens prioriteiten stellen hé! Ondertussen is de eerste werkdag van de week al gepasseerd! Nog even een terugblik op vorige week…


Vorige week hadden veel gebieden in ons land te kampen met hevige onweders en wateroverlast. Bij ons in de regio Torhout en omstreken viel het eigenlijk supergoed mee. Wij hebben nauwelijks regen gehad en van wateroverlast was er al zeker geen sprake. Integendeel, ik herinner mij vorige week vooral als een warme, zonnige week. Ik ging op klantenbezoek in het diepe West-Vlaanderen en door het zonnetje en de warme temperaturen kreeg ik een instant vakantiegevoel. Echt fijn! Om te lopen vond ik het vorige week nét een tikkeltje te warm, maar ik heb intussen al geleerd hoe ik mij tegen de warmte kan wapenen tijdens het lopen. Dus meer van dat mooie weertje, por favor!


Het mooie weer deed mij al wegdromen over onze zomervakantie. In juli trekken we 12 dagen naar de Provence, waar we een leuk huis gehuurd hebben met zwembad en alles erop en eraan. Ik bracht vorige week een bezoekje aan de Action (altijd een plezier om daar eens te gaan rond snuisteren) en ik schafte me alvast een opblaaskrokodil en een gesofisticeerd waterpistool aan. Enerzijds voor Emil, anderzijds (en vooral) voor de grote kinderen zijnde mezelf, mijn vriendin en onze mannen. We zijn dan wel dertigers maar het is niet verboden om jong van geest te blijven hé J Het wordt een leuke vakantie, ik voel het nu al!


We blijven in het mooie weer want dat zorgt ervoor dat ik eindelijk mijn shortjes, topjes en andere zomerse items uit de kast heb kunnen halen. In de zomer is er weinig dat ik liever draag dan een kort broekje, een top en mijn teenslippers. Onlangs kocht ik bij Het Paleis in Gent een leuke grijze playsuit van het Deense merk Nümph. Ik heb daar redelijk wat kleren van in mijn kast hangen en die zitten allemaal heel comfortabel. En ze zijn mooi, natuurlijk. Dat geldt ook voor deze playsuit. Wat mij betreft de ideale weekendoutfit! Het enige vervelende aan een play- of jumpsuit is dat het niet zo praktisch is als je naar toilet moet. Maar dat neem ik er met plezier bij hoor J


Straks spelen onze Rode Duivels hun allereerste wedstrijd op het EK. Natuurlijk ga ik kijken en ja, ik ben zelfs een beetje zenuwachtig J Ik ben geen voetbalkenner maar zo’n grote tornooien volg ik graag en ik laat me dan meeslepen door de sfeer en ambiance die ze voortbrengen. Ook Emil heeft de voetbalmicrobe te pakken. Hij kreeg voor nieuwjaar al een pakje van de Rode Duivels van zijn meter en voetbalschoenen van zijn peter. Gisteren mocht hij zijn tenue aandoen en hij was superblij! Hij was zo trots dat hij eruit zag als een echte voetballer, zoals in de boekjes en op de affiches op straat. “Ik ben een echte voetballer!” verkondigde hij aan al wie het horen wilde. Hij heeft de hele dag zijn schoenen niet willen uitdoen. We gingen op bezoek bij mijn schoonouders voor vaderdag en daar heeft hij quasi non-stop gevoetbald in de tuin. Eventjes vreesde ik dat hij met zijn tenue en al in bed zou willen kruipen… Maar door al zijn gevoetbal was hij ’s avonds uitgeteld en is hij gaan slapen als een mak lammetje J Het was een leuke dag, het is fijn om je kind zo te zien genieten. Emil ging echt op in zijn spel. Ik weet niet veel over voetbal maar volgens mij heeft hij echt wel balgevoel. En wat ook niet onbelangrijk is voor een voetballer: hij beschikt over de nodige vedettemanieren. Hij kan zich al op de grond laten vallen en “pijn hebben” als een echte profvoetballer ;-)


Gisteren haalde ik mijn fiets nog eens van stal. Vroeger reed ik heel veel met de fiets (ik ben zelfs nog een tijdje met de fiets gaan werken toen ik nog in Brugge woonde en werkte) maar de laatste jaren is het fel geminderd. Als baby vond Emil het niet zo leuk om achterop te zitten op de fiets (ik denk dat dat normaal is, hij had er nog niet echt veel aan toen) maar nu vindt hij het de max. Hij zit voortdurend te babbelen en uiteraard veel vragen te stellen, zoals het een driejarige betaamt. Ik geef hem zelf ook “opdrachten”, bijvoorbeeld alle grijze auto’s zoeken. Soms begint hij mij ook eens te kriebelen of trekt hij mijn T-shirt naar boven. Kortom: dikke leute op de velo J Omdat het vrij mooi weer was gisteren, reed ik met de fiets naar mijn schoonouders met Emil achterop. Pieterjan was met zijn koersfiets op pad en zou achter komen. Het is maar 20 minuutjes fietsen naar de andere kant van Torhout dus eigenlijk is het stom om altijd met de auto te gaan naar daar. Het is niet zo’n vlak parcours en met 15 kilo extra achterop kan het best pittig zijn voor de beentjes, maar daar kan ik wel tegen… Het is gezond en de frisse lucht doet deugd! Ik herinner me dat ik vroeger als kind ook heel vaak achterop de fiets zat bij mijn mama of papa en dat ik dat superleuk vond. Vanaf nu zal ik weer wat vaker al fietsend te spotten zijn. Lopen is mijn grote liefde maar fietsen is ook echt wel leuk! Een voordeel is ook dat ik het samen met Emil kan doen in tegenstelling tot lopen. Op de foto zit de kleine voetballer trouwens achterop maar zéér uitzonderlijk had hij eens geen zin om mee op de foto te staan. Logisch: het was op de terugweg van bij mijn schoonouders naar huis en hij zat mega uitgeteld achterop na zijn sportieve namiddag ;-)


Deze week wordt een drukke werkweek, met vrijdag een nieuwe sportieve uitdaging. Ik loop (weer) een halve marathon en deze keer is het een thuismatch, namelijk in Torhout. Ik kijk ernaar uit, ik loop al jaren mee in de Nacht van West-Vlaanderen en het is altijd leuk om in eigen stad te lopen (al is het een vrij saai parcours). Zaterdag is het dan de beurt aan mijn vent om te knallen want voor hem staat er nog maar eens een triatlon op het programma, namelijk de kwarttriatlon in Brugge. Ik ga zoals altijd supporteren samen met Emil en de familie en ik kijk er al heel erg naar uit!

Ik wens jullie allemaal een fijne week!

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Dat van het toilet is waar, maar ik ontdekte deze week dat het enorm voordeel is om een jumpsuit aan te hebben als je gaat zwemmen. Snel omgekleed en geen gedoe met broeken die van dat kapstokje op de natte vloer vallen (of ben ik alleen zo onhandig?), want ik kon het wegsteken in m'n rugzak.

  Marliese

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha dat is ook waar, zo zie je maar... Elk nadeel heeft ook een voordeel :-)

   Verwijderen
 2. Als ik Emil zo enthousiast bezig zie, zal jij volgens mij binnen een jaar of 5 op zaterdag ook een voetbalmama worden denk ik dan... Enne: heel veel succes voor jullie beiden vandaag en morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het ook :-) Maar ik zie dat zitten hoor, sport is gezond en 't is goed voor zijn sociaal leven ook :-)
   Ik kan dan als nieuwe voetbalmama bij een ervaringsdeskundige als jij om tips komen vragen :-p

   Verwijderen