vrijdag 8 juli 2016

Recept // Mug cake met banaan en havermout

Wanneer ik bananen koop, gebeurt het vaak dat er één of meerdere (over)rijpe exemplaren verweesd in de fruitmand achterblijven. Daarom ging ik op zoek naar recepten om rijpe bananen in te verwerken. Ik vond bij blogster Sarah een lekker recept voor mug cakes met banaan en havermout. Ik ben een oats fan van het eerste uur, dus ik moest dit zeker ook eens uitproberen!


Het recept is zeer eenvoudig - anders zou ik me er niet aan wagen hoor ;-)

Wat heb je nodig voor 1 mug cake?
 • 1 rijpe banaan
 • 4 eetlepels havermout
 • 1/2 eetlepel gebroken lijnzaad
 • 1 ei
 • Eventueel een snuifje kaneel

Bereiding
 • Prak de banaan in een grote tas of een kommetje
 • Voeg de havermout, het ei en als laatste het lijnzaad toe. Roer goed om.
 • Zet dit 2,5 minuten in de microgolf op 800 W.
 • Als het mug cakeje goed is, komt het onmiddellijk los uit de tas. 
 • Ik laat het goed afkoelen in de ijskast want ik vind dit koud het lekkerst. Je kan het uiteraard ook warm eten.
Je kan je cakeje opfleuren met wat nootjes, gedroogd fruit, rozijnen, zaden, een beetje yoghurt,... Sarah maakte het met raw cacao, wat er ook erg lekker uitziet:


Ik geef toe dat Sarah's foto er veel beter uitziet dan de mijne. Ik ben gewoon niet zo'n krak in eten mooi dresseren...  Maar mijn mug cake is superlekker en dat is wat telt! Het vult ook heel goed. Ik eet dit soms als ontbijt of als tussendoortje. In amper 3 minuutjes is dit klaar, zalig toch?

Sarah's blog is trouwens zeker de moeite waard om eens te checken want ze post geregeld lekkere en gezonde receptjes.

Fijn weekend allemaal!

Love, Josie xo

3 opmerkingen:

 1. mmm tis lekker. ik had geen eitjes en deed het er zonder, het smaakt alleszins ook, maar volgende keer doe ik er nog een eitje bij zoals het recept het zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt lekker! Lijkt eigenlijk een beetje op een eenvoudige versie van bananenbrood (dat maak ik vaak). Zal ik zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je 'm ook hebt geprobeerd! Lekker hé, en vullend. Binnenkort ook nog eens eentje maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen