zaterdag 27 augustus 2016

Tips om voldoende water te drinken + giveaway!

Met dit warme weer is het superbelangrijk om veel water te drinken en je lichaam goed te hydrateren. Ik drink dagelijks zo'n 2 liter water en tijdens een hittegolf, wanneer ik veel zweet, is dat zelfs meer. Ik hoor van veel mensen dat ze het moeilijk vinden om voldoende water te drinken maar zelf ervaar ik dit niet als een probleem. Ik geef jullie graag enkele tips om genoeg te drinken!


Morning glory
Zet een groot glas of een fles water naast je bed en drink meteen bij het opstaan. Je krijgt er instant energie van en je lichaam heeft meteen al een gedeelte van het vocht dat het 's nachts verloren is weer aangevuld. Ook al drink je 's ochtends normaal een grote kop thee of koffie bij je ontbijt, toch is het niet slecht om daarvoor nog een groot glas water te drinken. Ik doe het altijd en kan écht niet meer zonder!

At work
Plaats een groot glas of een leuke drinkfles op je bureau en vul regelmatig bij. Ik heb een Dopper drinkfles en zet die altijd in het zicht. Zo vergeet ik niet om tijdens het werken voldoende te drinken. Tip: zet geen té grote fles op je bureau want dat kan ontmoedigend werken...

On the road
Wanneer ik onderweg ben, heb ik altijd een flesje water bij me - in mijn auto, mijn handtas, mijn fietsmandje. Zo kan ik altijd drinken wanneer ik dorst heb.

Pimp your water
Zelf doe ik het niet omdat ik water - raar maar waar - echt lekker vind, maar je kan je water een lekker smaakje geven met citroensap, schijfjes komkommer, limoen, watermeloen,... Er bestaan ook veel drinkflessen met fruit infuser om je water een beetje te pimpen. De restjes fruit en groenten eet je lekker zelf op, want die bevatten ook veel water én vitamientjes!

Keep track
Als je het écht moeilijk hebt om veel te drinken, kan je noteren hoeveel je drinkt per dag. De aanbevolen hoeveelheid van 1,5 à 2 liter komt neer op een 8-tal glazen. Zo weet je op het einde van de dag of je voldoende gedronken hebt... en kan je eventueel nog een inhaalmanoeuvre inlassen :-)

Verandering van spijs...
Water drinken saai? Helemaal niet! Er is zoveel keuze en elk merk heeft een specfieke smaak. Zorg dus voor wat variatie. Bovendien kan je afwisselen tussen "gewoon" plat water en sprankelend spuitwater. Zelf drink ik meestal kraantjeswater, ik doe dit al sinds mijn 15 jaar... Ik vind Evian ook heel lekker water (ik proef daar echt de bergen in, haha) en de flessen zijn mooi én liggen goed in de hand. Ik drink ook heel veel kruidenthee (Yogi Tea is mijn favoriet) en dat telt ook mee als water.


Ik heb leuk nieuws want ik mag van Evian 5 leuke pakketjes weggeven met o.a. een handige totebag, fleurige armbandjes en uiteraard Evian water!

Wat moet je doen? Laat me weten wat jij doet om dagelijks voldoende water te drinken. Je kan dit doen in de comments hieronder of via josefien@josieslittlethings.be. Je kan deelnemen tot en met 2 september. De winnaars maak ik bekend op 4 september op mijn Facebookpagina!

Veel succes! En vergeet niet om veel te drinken tijdens de warme dagen die er nog aan komen! :-)

Love, Josie xo

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Danone.

32 opmerkingen:

 1. ewel, ik ga jouw tips alleszins eens moeten volgen want al jaaaaren drink ik veel te weinig water! Koffie daarentegen...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb jij misschien wel baat bij een Evian-pakket! :-)

   Verwijderen
 2. Die eerste tip wist ik nog niet! Ik drink heel graag mijn koffietje 's morgens en ben altijd bang als ik nog water ervoor drink dat mijn maag al vol zal zitten :D en mijn koffietje er niet meer bij kan.
  Nu ik een zittend beroep heb, neem ik elke dag 1,5 liter spuitwater mee naar mijn werk en die staat naast me. Op het einde van de dag ben ik zo blij als ik die fles niet meer hoef mee te sleuren naar huis. Want dat weegt ook ;-) Dat is mijn grootste motivatie als ik water meeneem naar ergens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een goede motivatie :-)
   De eerste tip moet je zeker eens proberen!
   X

   Verwijderen
 3. Ik heb onderweg ook altijd een drinkflessen water bij. In de zomer kost het me geen moeite om twee liter te drinken, tijdens de koude wintermaanden is het wat moeilijker, dan probeer ik zelf gemaakte groentesoep mee te nemen , ideaal voor de vitamientjes en de vochtinname:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmmm ja soep... Ik kijk al uit naar het soepseizoen :-)

   Verwijderen
 4. Geen probleem hier om te drinken ;) Thuis heb ik een Brita-kan staan, goed in het zicht, en regelmatig neem ik mij zo'n klein glaasje dat ik in 1 keer uitdrink dan. Opzij van de Brita-Kan staat de hoeveelheid, dus ik kan perfect zien hoeveel ik uitdrink op een dag ;)
  Op het werk hebben we een automaat die het leidingwater filtert, en daarvan vul ik mijn Tupperwarefles bij. Tis eentje van 75 cl, dus eentje voor de middagpauze en eentje na de middagpauze. Als ik vertrek op het werk, vul ik die ook nog een klein beetje bij. Niet te veel, dat ik onderweg niet te snel naar het toilet moet :P
  Op het werk spoor ik de collega's ook aan om te drinken, sommige hebben het ook nodig ;) Ik ben de water-commandant :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beter de watercommandant dan een ander soort commandant ;-p
   Goed bezig jij, top!

   Verwijderen
 5. Hoi, ik ben ook een rasechte waterdrinker. Minimum 2 liter water per dag en bij warme dagen zeker ook meer. Ik heb dit mee van mij zus. Ik heb een burojob dus dan bestaat mijn pauze oa uit het gaan bijvullen van mijn waterfles, bij zo'n sippwaterton. Smorgens drink ik ook een groene thee. Tijdens het weekend kijken de vrienden helemaal niet meer raar als ik plat water bestel. Als ik geen water op zak heb, dan kan ik echt dorst hebben. Momenteel drinken we alleen maar evian water thuis dus ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ik ben ook altijd "die rare die plat water bestelt" :-)
   Goed bezig! X

   Verwijderen
 6. Bedankt voor de tips. Ik drink gewoon te weinig water, ik weet het. Soms doe ik mijn best en dan gaat het een tijdje goed, maar nooit voor lang.
  Misschien dat dit pakket kan helpen????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet, hou mijn Facebook in de gaten en misschien win je wel! :-)

   Verwijderen
 7. Water drinken is bij mij een probleem, ik heb nooit dorst en ik vergeet gewoonweg te drinken. Tegen 15u krijg ik dan een vage hoofdpijn en dan besef ik : oeps...
  Op mijn werk is er gekoeld, gefilterd leidingwater en ik probeer er aan te denken om voor en na het eten een glaasje te drinken. Als ik een kopje koffie neem, neem ik meteen ook een glas water. Ik zorg er voor dat ik thuis altijd (kraantjes)water in de frigo heb staan want water op kamertemperatuur krijg ik niet binnen.
  Op mijn Iphone heb ik de app Lifesum en die geeft me om de zoveel uur een herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim van je om een app te gebruiken zodat je het niet vergeet. Dat is een goede tip!

   Verwijderen
 8. Ik drink meestal ook voldoende water,maar durf het wel eens vergeten op een drukke dag. Ik probeer steeds een grote Tupperware fles met kraantjeswater bij te hebben, zodat ik er toch toe kom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de drukte vergeet je het snel hé... Maar je doet toch blijkbaar wel je best! :-)

   Verwijderen
 9. Ik doe veel dezelfde dingen als jij: overal een flesje bij hebben en mijn drinkbus vullen. 's Morgens begin ik met een glas lauw water en daarna nog een glas lauw water met citroensap in. Verder zorg ik ervoor dat ik doorheen de dag minstens twee keer onze Brita-filter moet bijvullen, zo weet ik dat ik voldoende gedronken heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lauw water met citroensap doe ik ook vaak 's morgens. Het werkt ontgiftend en is ideaal om de darmflora op gang te brengen!

   Verwijderen
 10. Ik heb een tijdje echt veel te weinig water gedronken tot ik zowat gedehydrateerd geraakte. Vanaf dan heb ik dus een alarm in mijn gsm (er zijn ook apps) die me er aan herinnert om elk anderhalf uur een glas water te drinken. En raar maar waar, het was eerst een opgave maar je raakt het wel heel snel gewoon en ik voel me in ieder geval wel veel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn te horen dat je je veel beter voelt door veel water te drinken!

   Verwijderen
 11. Omdat ik vroeger echt veel te weinig dronk heb ik mezelf de laatste jaren moeten dwingen om voldoende water te drinken. Daarom zet ik steeds een glas water klaar van zodra ik opsta, wanneer het leeg is vul ik het meteen opnieuw zodat ik altijd water klaar heb staan.
  Wanneer ik ga slapen neem ik een klein flesje mee voor op mijn nachtkastje zodat ik 's nachts niet helemaal naar beneden hoef als ik dorst heb (no way dat ik in het midden van de nacht helemaal naar beneden zou gaan, dan lig ik nog liever af te zien ;)).
  Onderweg kies ik voor mijn Tupperware fles die ik thuis vul met water van mijn Britafilterkan, goed voor het milieu en het ziet er nog leuk uit ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handige tips! Die van 's ochtends heb ik nog niet geprobeerd maar ga er deze week werk van maken! Verder heb ik in de auto een kleurrijke drinkfles staan die ik dagelijks vul en ook gebruik op het werk. En dat helpt wel want ik weet hoe vaak ik die drinkfles moet leegdrinken om aan 2l op een dag te komen. En met deze warme temperaturen staat er naast bed een fles van mij & op het nachtkastje een drinkbeker van T. want al is die nog klein we leren hem wel al dat water drinken gezond en lekker is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo te horen ben je heel goed bezig op vlak van waterconsumptie :-)
   Ook voor je kindje, dat is super!

   Verwijderen
 13. Ik heb ook een fles van Tupperware op m'n bureau staan. Dat helpt wel, ik sleep die ook mee naar elke vergadering. ThuIs doe ik soms wat granaatappelpitjes in m'n glas water om het wat aantrekkelijker, frisser, zomerser te maken. Dat geeft wat het gevoel van een cocktail ofzo, toch net iets aantrekkelijker dan een gewoon glas water. Water altijd in het zicht zetten geeft je wel elke keer een reminder! En al jaren een grote Evian-fan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die granaatappelpitjes vind ik een hele leuke tip. Dat ga ik zeker eens proberen!

   Verwijderen
 14. Ik vond dat het dringend tijd werd om meer water te drinken maar het kraantjeswater hier smaakt niet zo lekker en ik drink het liefst fris water.. Omdat ik momenteel nog borstvoeding geef, moet ik er echt voor zorgen dat ik voldoende drink. Net voor de zomer hebben we besloten om een sippweltoestel in huis te halen, wat een plezier!
  Sindsdien drinken we veel meer water én is het ook gemakkelijker om onze zoon van 2 jaar water te laten drinken, hij gaat gewoon z'n glaasje zelf vullen! Met dit weer, homemade ice-tea.. njumnjum! En ook hier, Evian als het uit de fles komt.. het idee dat het uit de Alpen komt, zorgt voor een instant vakantiegevoel! Hupsa, ik ga nog een glaasje drinken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist niet dat je Sipwell ook in je huis kon zetten, ik dacht dat dit enkel voor bedrijven was. Dat is wel een goed idee, ook voor je zoon!

   Verwijderen
 15. Ik ben tijdens één van de MyVitaBreak challenges en mijn zwangerschap beginnen leren om voldoende water te drinken. Tijdens de challenge had ik hiervoor een leuke fles met de mogelijkheid om mijn water af en toe te pimpen, maar tijdens mijn zwangerschap zorgde ik gewoon voor een grote fles water op mijn bureau met als doel die tegen het eind van de dag leeg te drinken. Tip nummer twee dus, maar ik zet wél zo'n grote fles omdat ik dan ook meteen weet hoeveel ik binnen heb. Nu is het terug moeilijker omdat ik in een minder vast patroon zit, maar er staat een glas op het aanrecht en ik probeer voor elke fles van Emma een groot glas water te drinken. Op die manier kom ik ook aan mijn dagelijkse hoeveelheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. een fles water op mijn bureau helpt. het rare is dat ik op mijn werk wel maar als ik een dag thuis ben niet voldoende drink. ik moet dus nog iets vinden om thuis ook voldoende water te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Recent wetenschappelijk onderzoek spreekt de adviezen om dagelijks zo veel water te drinken meer en meer tegen. Ik had er al hier en daar over gelezen, en vorige week las ik ook dit artikel in de Knack: http://sportmagazine.knack.be/sport/andere-sporten/presteer-dankzij-dorst-en-geef-je-lichaam-het-dorstgevoel-terug/article-opinion-744091.html Misschien wel interessant om je in te verdiepen, want je schrijft toch ook voor een sportmagazine, dacht ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Loopje, ik weet dat je zeker niet te veel mag drinken. Maat houden in alles is de boodschap. Merci voor het artikel!

   Verwijderen