zaterdag 24 september 2016

16 vergeten pareltjes van zomer 2016

De herfst is officieel gestart dus het is nu echt wel gedaan met die mooie zomer van 2016. Ik ga daar niet over janken want het is een prachtzomer geweest, vind ik. Ik kan me weinig dagen met slecht weer herinneren - volgens mij was ik net op vakantie toen het hier eventjes rotweer was, haha. Wie mij volgt op Facebook in Instagram heeft mijn zomerse avonturen en tripjes van redelijk dichtbij kunnen volgen. Toch zijn er veel foto's die door de mazen van het net geglipt zijn - ik neem er nu eenmaal enorm veel en moest ik die allemaal online smijten, dan zou de server van Instagram wellicht ontploffen. Maar omdat de zomer nu voorbij is, heb ik nog eens door mijn foto's van eind juni tot begin september gescrolld. Ik heb er 16 "vergeten pareltjes" uit gekozen, leuke herinneringen aan de afgelopen summer of '16. Hashtag #latergram, #throwbacktosummer, #imissthesummeralready, of wat je ook maar wil. En ook allemaal #nofilter omdat ik vind dat dat zo hoort bij de vergeten pareltjes (en eigenlijk was ik ook te lui om ze allemaal eerst te instagrammen).De zomer begon met de Rode Duivelsgekte en ik was dat eigenlijk al een beetje vergeten. Emil ging er helemaal in op en dat leidde soms tot pittige discussies met mommy dear omdat hij een beetje te veel naar mijn goesting zijn duivelspakje wilde aantrekken, met voetbalschoenen en al. Maar het was toch vooral zeer schattig. PJ en ik hebben wel 100 keer met hem de Rode Duivelsgids van bij de krant doorbladerd. Volgens mij kon/kan hij de namen van de voetballers foutlozer opsommen dan Marc Wilmots himself.Een zomer met mooi weer, dat betekent dat je ons geregeld aan de zee kon treffen. Meestal op onze vaste stek, het strand van De Haan. Eind juni trok ik voor een keertje met Emil naar Westende. Het was heel zonnig maar nog niet superwarm, waardoor het niet druk was. Ik was van plan om een zeer instagramwaardige foto te nemen van Emil en heel onze santenboetiek bij een pittoresk standhuisje. Maar de jongen wilde niet bepaald meewerken ;-) Bovenstaande foto heeft dus mijn IG-feed niet gehaald.In juli ging Emil voor de eerste keer op zomerkamp. Ik vind het belangrijk dat hij kampjes doet voor zijn sociale vaardigheden en creativiteit. Op de eerste dag heb ik hem met veel hartzeer moeten achterlaten... Toen ik hem zag staan voor de kampdans, tussen al die veel grotere kinderen, moest ik op mijn tanden bijten. Maar Emil is een sociaal en mondige jongen, en het werd een superleuke week waarover hij nog altijd enthousiast babbelt!Bij de start van mijn verlof, rond half juli, was het hier ongelofelijk heet. Ik ging met Emil een dagje naar de Gentse Feesten. Toen we deze fontein in de verte zagen (voor de Gent-kenners: op de Kraanlei), liep Emil ernaartoe om verfrissing te zoeken. Ik vind de foto op zich niet zo geslaagd maar als ik hem zie, kan ik me weer perfect voor de geest halen hoe broeierig en plakkerig warm het op dat moment was. Daarna moesten we nog de tram op, die ons naar de randparking zou brengen, en daar was het zo mogelijk nog drukkender en zweteriger. Everlasting memories ;-)De meeste van mijn zomerfoto's nam ik natuurlijk op vakantie in de Provence. Ik selecteerde eerder al mijn mooiste vakantiefoto's. Een rode draad tijdens de reis was ons magnifiek mooi zwembad, en het feit dat mijn twee mannen er nauwelijks uit weg te slaan waren. Op bovenstaande foto stonden ze op het punt om synchroon te springen :-)Een vertederend beeld: Emil samen met Lars en Ella, de kindjes van zijn meter, aan een fontein in Saint Rémy de Provence. Hij was hen aan het leren hoe ze vuiligheid en vieze blaadjes uit de fontein moesten vissen. En dat hebben we geweten, amper een paar minuten daarna ;-)
Deze foto heb ik niet gedeeld op Facebook & Instagram omdat ik vond dat ik al een beetje te veel foto's van mijn zoon en mezelf online had gezwierd :-) Maar ik vind hem zo lief! Het is op een paar honderd meter van de top van de Mont Ventoux, toen we aan het wachten waren tot PJ op zijn fiets passeerde. Het was een schitterende dag met perfect fietsweer en geen wolkje aan de lucht.Op vakantie probeerden we Emil af en toe eens te laten rusten overdag. Kwestie dat hij niet oververmoeid naar huis zou terugkeren ;-) We lieten hem 's middags dan een dutje doen in onze eigen slaapkamer, hij vond het superleuk om in het bed van mama en papa te mogen slapen. Hij had altijd veel deugd van zijn rustmomentjes. En wij ook :-)Een memorabel beeld van tijdens onze uitstap naar het pittoreske rotsdorpje Venasque, die letterlijk in het water viel door een gigantische stortbui. Volledig tegen onze verwachtingen in was er niks van lokale horeca in het dorp, waardoor we noodgedwongen moesten schuilen onder een bouwvallig afdak. Dit stilleven van vaders met hun kroost vind ik ronduit geweldig :-)Op reis leerde Emil om zelf foto's en selfies te maken. En het moet gezegd: hij heeft talent. Hij maakte bijvoorbeeld deze mooie foto van zijn papa. Let vooral op de details: Emils favoriete drankje Orangina mocht natuurlijk niet ontbreken op het plaatje :-)Dit leuke tomatenkraam fotografeerde ik in Gordes, met de bedoeling om er iets mee te doen op Instagram. Maar het is er niet van gekomen... Ik vond het zo'n mooi beeld, al die tomaten in verschillende vormen, kleuren en smaken.Onze zetelmatras was een gigantisch succesnummer in het zwembad op reis. Tot mijn grote verbazing ontdekte Emil de geneugten van dit plastieken genotsmiddel pas op onze laatste vakantiedag. Hij voelde zich toen wel een echte koning op zijn troon. Zie hem glunderen en genieten!We gingen een dagje naar Splashworld in Monteux, een superleuk waterpretpark. PJ slierde er van de Huricana Slide: 33m hoog, 112m lang, 80 km/uur. Niet voor mietjes ;-) Hij had meer dan een uur moeten aanschuiven (op 33 meter hoogte, brrrr) maar het was het waard voor hem! Ik wachtte met Emil geduldig beneden, waar we gelukkig allerlei waterspelletjes en -estafettes konden spelen. Toen PJ beneden kwam maakte ik deze leuke foto. Vader en zoon reunited after the big slide :-)Emil leerde de voorbije zomer ook om een hartje te maken met zijn hand :-) Ik had dat één keer gedaan voor een foto die hij van mij nam en hij heeft het opgepikt. "Kijk mama, ik maak een hartje voor jou," zei hij hier op het strand van De Haan, tijdens die megahete laatste week van augustus.De zomer staat gelijk aan (veel te) veel kermissen: bij ons in het dorp, bij oma en opa, bij meme en pepe, bij mijn broer,... Lees: eendjes vangen en telkens met nieuwe brol naar huis terugkeren. Deze snorkelbril sleepte deze in de wacht op de kermis bij mijn mama en tot haar grote vreugde wilde hij hem van de hele dag niet meer uitdoen ;-) Hij speelt er trouwens nog altijd mee: wanneer hij in bad gaat, zet hij hem op en dan is hij een duiker.Deze foto maakte mijn mama vorige week nog. We konden toen opnieuw genoten van zalig zomerweer en zij nam Emil op woensdagnamiddag mee naar zee. Ik vind dit een zeer typerend beeld. Emil is supergraag aan de zee en heeft nergens schrik van. Hij zegt nu al dat hij later redder wil worden, zoals PJ destijds. En ik hou mijn hart al vast want ik weet dat dat een vakantiejob is met heel veel overuren, niet noodzakelijk op het strand. If you know what I mean ;-)

Wellicht was vorige week woensdag de laatste dag dat Emil in zwembroek op het strand kon rondcrossen. En het is goed geweest! Ik ben klaar voor de herfst en de winter. Ook dan zal je me regelmatig aan zee vinden hoor. Ik hou niet echt van de kou, maar een strandwandeling in koud weer gevolgd door een warme chocomelk of thee op de dijk: daar kijk ik ook wel naar uit :-)

Merci zomer van 2016, je was geweldig!

Love, Josie xo

3 opmerkingen: