zondag 11 september 2016

My week in pictures

De eerste week van september zit erop. Dat wil zeggen dat ik mijn eerste volle week als zelfstandige achter de rug heb. Hoe het is/was, vragen veel mensen me. SUPER!!!! Het is exact wat ik ervan verwacht had en ik voel me blessed dat ik mijn eigen baas ben en dag in dag uit kan doen wat ik het allerliefst doe - schrijven - én daar nog eens goed mijn boterham mee verdien ook. Want zeg nu zelf: dat is toch zalig?Uiteraard is het aanpassen geblazen, maar vooral in de positieve zin. Er komt in de loop van volgende week trouwens een post aan daarover. Maar eerst even terugkijken op mijn leukste foto's van de voorbije week!
Het vorige weekend eindigden we zeer smakelijk en gezellig: met zelfgemaakte pizza. Sinds we een pizzasteen in huis hebben, wordt er hier geregeld eens een pizzafestijn georganiseerd. Pieterjan maakt het deeg zelf (dat is een beetje werk maar het smaakt stukken beter dan kant-en-klaar deeg uit de supermarkt) en dan beleggen we met tomatensaus, mozzarella en topping naar keuze (ham, scampi, frutti di mare, champignons, paprika,...). Ik vind dat ideaal op een zondagavond want dan hebben wij hier meestal geen zin om lang in de potten te staan roeren. Emil vindt het natuurlijk ook de max en smult er dan op los. Meestal blijft er geen kruimeltje over op zijn bord :-)Als zelfstandige werk ik grotendeels thuis en heb ik geen collega's. Ik heb daar zeer bewust voor gekozen dus ik vind het helemaal niet erg. Ik heb trouwens meer dan voldoende contact met mijn klanten en ik voel me helemaal niet eenzaam. Daarnaast ga ik nu ook vaak naar netwerkevents. Ik moet nu zorgen voor mijn eigen klanten en moet mezelf dus in feite een beetje gaan "verkopen" - hoe fout dat ook klinkt. Netwerken was iets dat ik vroeger écht niet graag deed, maar nu moet ik uit mijn veilige comfortzone treden en ik merk dat het me eigenlijk wel ligt. Als je volledig staat achter hetgeen je doet en je spontaan je verhaal vertelt, dan is er helemaal niks moeilijks aan netwerken. Ik begin het zelfs leuk te vinden :-) Dinsdag mocht ik naar Plopsaland met Unizo. Een klant van mij sponsorde een bijeenkomst van ondernemers daar en dankzij hem kon ik ook van de partij zijn. We kregen een razend interessante rondleiding door het park en achter de schermen en nadien konden we smullen van een overheerlijk buffet in Mayaland. Het was best een speciale ervaring om eens door het park te lopen zonder een bende uitgelaten en totally high on sugar kinderen om me heen :-)Ik hou van verse bloemen in huis - voor mij liever bloemen dan planten want die help ik altijd regelrecht naar de verdoemenis, ik heb écht geen groene vingers... Ik had me voorgenomen om, nu ik thuis werk, mijn home office steevast op te fleuren met bloemen. Greetz.be hielp me deze week een handje want ik kreeg een supermooi boeket aan huis geleverd. De belofte was "8 dagen vers" en na 6 dagen is het boeket nog steeds in full bloom. Het boeket werd geleverd in een plastic vaasje in een stevige doos. Ik kreeg er ook een zakje bloemenvoeding bij én een handig lijstje met tips: verwijder blaadjes die in contact komen met het water, zet de bloemen niet in direct zonlicht of op de tocht, zet ze niet naast fruit want dan verwelken ze sneller,... Ik denk dat ik hier zeker mag spreken van topservice!


Er wordt hier natuurlijk ook nog altijd veel gelopen, al vond ik het de voorbije week wel erg warm om te gaan rennen. Ik kijk stiekem al een beetje uit naar de herfst want ik loop liever wanneer het wat frisser is... Sorry! Ik volg nog steeds een trainingsschema voor de Belfius Brussels Half Marathon op 2/10. Dat betekent 4 keer per week gaan lopen en ik werkte ondanks het warme weer toch maar mooi al mijn trainingen af de voorbije week. Vrijdag stond er een zware intervalloop van 55' op het programma. Intervalruns doe ik écht niet graag maar ik besef wel dat ze noodzakelijk zijn om beter, sterker en sneller te worden. Ik zag er immens tegenop om te vertrekken maar ik voelde me zo goed nadien! Nog 3 weken te gaan tot de Brussels Half Marathon... Nu ja, eigenlijk loop ik het weekend ervoor ook al 21K tijdens de Ostend Night Run, samen met een aantal blogsters zoals Karin. Ik beschouw dat een beetje als de "generale repetitie" voor Brussel :-)


Ik mag dan wel stiekem verlangen naar wat frissere dagen op loopgebied, op alle andere vlakken mag de zomer van mij eeuwig blijven duren zodat ik elke dag frisse zomerse slaatjes tevoorschijn kan toveren op mijn bord. Op werkdagen bestaat mijn lunch altijd uit een slaatje, waarbij ik erop los improviseer met wat er in de ijskast ligt. Bij ons is die gelukkig altijd gevuld met veel groenten, gerookte zalm, feta, halloumi, olijven, noem maar op. Ik varieer elke dag; mijn slaatjes zien er nooit 2 dagen hetzelfde uit. Wie durft te zeggen dat gezond eten saai is, verdient ettelijke zweepslagen op zijn/haar derrière ;-)Het voorbije weekend was er kermis bij ons in Wijnendale. De kermis staat pal naast Emil zijn school (ons dorp is namelijk maar een scheet groot) en hij was er al sinds maandag over bezig. Gisteren heb ik hem eens goed verwend. 't Is te zeggen, ik had 20€ mee en toen alles opgesoupeerd was (na 2 ritjes op het molentje, eendjes vangen, ballen gooien en een crazy ritje op de botsauto's samen met mommy dear die de hele tijd haar billen dichtgeknepen hield) keerden we huiswaarts met alweer wat extra brol erbij voor in de vergeethoek... En met een tevreden kind, dat ook :-) Emil was trouwens al doodcontent van 's morgens vroeg omdat hij op zijn zwaar geblesseerde elleboog (ahum) een Star Wars-pleister had gekregen van Hansaplast. Niet dat hij ooit al een Star Wars film gezien heeft hoor... Maar hij vindt Yoda (en ook de harige Chewbacca) de max en hij faket nu nog meer pijntjes dan vroeger :-)Om af te sluiten nog een foto om van te watertanden. Ik ben geen absoluut geen keukenprinses en heb hoegenaamd geen ambities in die richting. Ik sta niet graag lang achter de kookpotten en lang en zwaar tafelen kan me niet bekoren. Maar ik probeer wél graag nieuwe dingen uit en heb intussen geleerd dat lekkere gerechten helemaal niet moeilijk te maken zijn. Gisteravond stonden er gehaktballetjes in bouillon van Pascale Naessens op het menu. Kruidige balletjes met een oosterse touch in een spicy sausje. Ik heb er amper een kwartiertje voorbereidingswerk aan gehad en het viel ten zeerste in de smaak bij mijn wederhelft. Ik moet er voor de eerlijkheid wel bij vermelden dat ik voor hem wat stokbrood voorzien had, want een maaltijd zonder koolhydraten, dat hoeft voor hem niet :-) Het recept staat in Puur Eten 2, maar je vindt het ook online.

O ja, morgen ga ik nog eens een fotodagboekje bijhouden. Ik lees heel graag de Snapshot diaries van Annemerel, een van mijn favoriete (loop)blogsters, dus ik ga dat zelf ook weer eens wat meer doen. Dat zullen jullie normaal dinsdag of woensdag de revue zien passeren! Woensdagavond ga ik trouwens samen met Kelly naar de avant-première van Absolutely Fabulous: The Movie op het Filmfestival van Oostende. Ik kijk ernaar uit en ik zal jullie zeker op de hoogte houden :-)

Hopelijk hadden jullie ook een fijne week en weekend. Nog een gezellige zondagavond allemaal! 

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Leuk weekoverzicht!! Ik merk ook dat ik heel vlot kan praten over mijn fotografie, vlotter dan over mijn andere job alleszins. Waar de passie is... :)
  Ik maak ook meestal het pizzadeeg zelf, maar ben wel eens benieuwd naar jullie recept!
  Ook hier werden de gehaktballetjes in bouillon meer dan gesmaakt! Ondertussen ben ik wel benieuwd naar het nieuwe boek van Pascale.
  Ik kijk ook al uit naar woensdag! Mijn kleedje hangt alleszins al klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het recept eens inscannen, het is dat uit het boekje van bij de pizzasteen :-)
   Ik moet nog eens denken wat ik woensdag ga aandoen, het zal alleszins een luchtig kleedje zijn want het wordt warm!

   Verwijderen
 2. Aan je foto's te zien ben je toch een beetje een keukenprinses hoor. Watertanden tot en met! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm die pizza, dat slaatje, die balletjes....roep maar wanneer ik moet aanschuiven! ����

  BeantwoordenVerwijderen