dinsdag 13 september 2016

Running // Rustige loopmuziek

Jullie weten intussen dat ik altijd loop met muziek. En wie mij goed kent, weet dat het in 98% van de gevallen up-tempo nummers zijn met een flinke beat erin. Dance, techno, house, trance, elektro - tijdens het lopen kan je me het best vergelijken met een op hol geslagen discotheek. En daar is helemaal niks mis mee :-) Mijn favoriet loopnummer is al een tijdje You & I van Galantis en ik ben me er terdege van bewust dat dat voor veel mensen gewoon 4 minuten oorverdovend lawijt is. Dat sommige mensen spontaan beginnen twijfelen aan mijn muzieksmaak wanneer ze bladeren door mijn running playlist op mijn ipod, daar kan ik ook in komen... Maar toch staan er ook rustige nummers op, die mij op één of andere manier veel power en motivatie geven om te lopen. Dus bij deze deel ik graag mijn 15 favoriete rustige loopnummers met jullie. Aan sommige nummers is een klein verhaal verbonden...

 1. Wires - Athlete: de zanger schreef dit nummer voor/over zijn prematuur geboren dochter. Ik leerde het kennen in de periode na mijn miskraam (hoewel het al in 2005 werd uitgebracht) en het pakte me toen enorm. Het is een triestig nummer maar merkwaardig genoeg geeft het mij altijd veel moed en scherpt het mijn doorzettingsvermogen aan.
 2. Pure Shores - All Saints
 3. Red Eyes - The War On Drugs
 4. Rebellion (Lies) - Arcade Fire: wegens een van mijn favoriete nummers ooit tout court. WAT EEN NUMMER - meer moet/kan ik daar eigenlijk niet over zeggen.
 5. Is There A Ghost - Band of Horses
 6. Leipzig - Balthazar
 7. Everybody's Free (To Wear Sunscreen) - Baz Luhrman: eigenlijk is dit meer een monoloog dan een nummer, muzikaal stelt het niet zoveel voor... Maar de tekst (een geniaal verwerkte sample) is magistraal en zit boordevol wijsheid. Ik luister er heel vaak naar, zowel op leuke als op moeilijke momenten. Wie me vorige week maandag hoorde op Studio Brussel tijdens "De collega's kiezen de platen", kon dit nummer toen ook al beluisteren.
 8. Les Djinns - Djuma Sounsystem & Trentemoller
 9. Honor - Theme from The Pacific: ik heb de serie nooit bekeken maar toen ik voor de begrafenis van Pieterjans oma vorig jaar passende muziek aan het zoeken was, kwam ik dit nummer tegen. Tijdens de begrafenis werd het niet gebruikt maar sindsdien staat het wel op mijn ipod. Ik vind het iets heroïsch hebben, ideaal voor tijdens het lopen.
 10. Ophelia - The Lumineers
 11. November Rain - Guns 'n Roses: ook dit nummer passeerde toevallig de revue op de radio ergens in november 2015, in de weken na mijn miskraam. Het was toen zeer toepasselijk want ik ging door een donkere, moeilijke periode én het was november én het regende toen veel. Ik liep toen erg veel en heb het dan op mijn running playlist gezet. Ik heb regelmatig al eens tranen in de ogen gekregen tijdens het lopen door dit nummer, maar wonderwel geeft me dat enorm veel kracht om door te bijten en mijn hoofd niet te laten hangen.
 12. Conrad - Ben Howard
 13. Free - Rudimental & Emeli Sande: een nummer met heel veel betekenis voor mij. Het gaat (volgens mij dan toch) over jezelf zijn, doen wat je graag doet en je niet al te veel aantrekken van wat anderen van je denken. Een lofzang op de vrijheid: ik vind dat magnifiek schoon.
 14. Solsbury Hill - Peter Gabriel
 15. Wish You Were Here - Pink Floyd: wanneer ik naar dit nummer luister, denk ik altijd aan mijn papa. Niet dat hij de grootste Pink Floyd fan ooit was, maar het is gewoon door de mooie tekst, denk ik. Ik denk dan hoe trots hij wel op me zou zijn, moest hij zien wat ik vandaag allemaal verwezenlijkt heb op verschillende vlakken. Dat geeft me een goed gevoel, ik word er zeker niet triestig van. It makes me wanna run faster!


Luisteren jullie het liefst naar up-tempo of rustige muziek tijdens het lopen? Wat zijn jullie favoriete rustige loopnummers?

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Hartjes voor nummer 14 en 15!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jij had ooit eens je uptempo lijst ook geblogd hé, als het nog eens past kun je me nog eens die link daarvan doorsturen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel je mijn onnavolgbare schaamplatenlijst?
   http://www.josieslittlethings.be/2015/09/mijn-schaamplaten.html

   Verwijderen