donderdag 24 november 2016

5 dingen die mij blij maken in de herfst

Op de blog van Annelore las ik over 5 kleine dingen die haar blij maken in de herfst, nu het weer donkerder en guurder is en mensen sneller de neiging hebben om te beginnen klagen. Ik vond dat zo'n tof idee dat ik het eventjes van haar steel... Dus bij deze mijn 5 gelukmakertjes dezer dagen!
1. Op gastronomisch vlak betekent de herfst voor mij pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen. Ik eet dat zo graag en ik heb geluk want pompoen is supergezond. Ik verwerk de oranje kanjers in soep, gegrild in slaatjes of zoals hierboven in een lekkere ovenschotel met tofu, feta en pijnboompitjes. Een pompoen in stukken snijden is telkens weer een gevecht van jewelste (waarbij ik soms al eens een vinger op het spel zet) but it's definitely worth it!

2. Warmte! Ik ben een enorme koukleum dus de herfst en de winter zijn geen toptijden voor mij op dat vlak. Gelukkig kan ik rekenen op de niet-aflatende warmte van mijn kersenpitkussentje. Pieterjan noemt het "de stinkzak" maar mijn kersenpitje en ik, da's echt grote liefde :-) Verder vind ik het ook best gezellig om me goed in te duffelen in een warme jas, een zachte sjaal en een poezelige muts. Ik vond een superleuke muts in alpacawol bij A.S. Adventure. Al zeg ik het zelf: ze staat me supergoed. Ik zou ze zelfs binnen dragen, zo tof vind ik ze ;-)
3. Geurkaarsen. De herfst is het ideale moment om het binnen wat gezelliger te maken. Dat doe ik door op tijd en stond een geurige kaars aan te steken; zo heb ik tegelijkertijd licht, warmte én een lekker geurtje. Ik vind dat ze in de Hema altijd leuke exemplaren hebben (zoals deze) en ook de scented candles van de Ikea zijn onvervalste toppers!

4. Het verhaaltjesmoment in bed. Ik vind voorlezen heel belangrijk dus Emil krijgt steevast een verhaaltje voor het slapengaan (voor de volledigheid: de lengte van het vertellement hangt een beetje af van hoelang hij het slapengaan-ritueel al gerokken heeft want daar is hij een krak in). Nu het wat kouder is, vind ik dit vertelmoment nog zoveel gezelliger. We nestelen ons dan lekker op bed, onder het deken. Zalig om te merken hoe hij ook geniet van dat moment en hoe hij zich langzaamaan overgeeft aan de slaap. 

5. Plannen maken voor de zomer. Want ook dat hoort uiteraard bij de herfst en de winter... Vroeg genoeg beginnen plannen voor de zomervakantie! Wij hebben alvast een superleuk huis geboekt nabij de Côte d'Azur, waar we in de zomer 12 dagen van 't schoon leven gaan genieten. Mooie vooruitzichten! Maar eerst is het vooral uitkijken geblazen naar die eerstvolgende reis, in maart 2017 naar de sneeuw en de bergen... Emil zal er voor het eerst een volledige week skiles volgen (5 halve dagen dus) en er wordt daar al stilletjesaan naar afgeteld hier ten huize. In tussentijd een kleine throwback naar de vorige skireis, toen hij voor het eerst een paar uur op de latten stond en zo fier was als een gieter...Waar genieten jullie zoal van in de herfst?

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Muhahahaha ik heb mijn kersenpitkussentje zelf 'The Stinky' gedoopt. Als ik last heb van mijn rug of mijn nek haal ik dat wel eens boven. Tim roept dan ook al van ver: "oh neen, niet The Stinky." Maar het helpt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aaah, kersenpitkussentjes! Ik kreeg ooit zelfs een gepersonaliseerde versie van mijn lief cadeau. Ideaal voor als mijn rugspieren weer eens lastig doen.
  Voorleesmomentjes zijn hier ook vast deel van het avondritueel. In een oude - krakende - stoel waarin mijn moeder mij 29 jaar geleden nog borstvoeding gaf. Lekker gezellig bij elkaar. Genieten!!
  Hoe schattig is Emil trouwens in zijn ski outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk hé, voorlezen... Dat is iets waar ik zo naar verlangde toen Emil nog een baby was! Ik merk ook echt dat een verhaaltje voor het slapengaan hem ontspant en rustig maakt. Plus hij steekt er heel wat van op!
   X

   Verwijderen
 3. oh...een kersenpitkussentje! Sinds ik overstag gegaan ben om weer een microgolf in huis te halen, ben ik helemaal verslaafd aan mijn kersenpitkussentjes :) . Verder kan ik er ontzettend van genieten om op zondag echt een hele dag binnen te blijven, het liefst nog in pyjama en met een lekker stoofpotje op het vuur. Liefs, Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan moeilijk stilzitten dus "pyjamas all day" is niet echt aan mij besteed, maar dat ligt echt aan mij hoor ;-)
   Ik heb de laatste tijd wel al geleerd dat eens een namiddagje lekker binnenblijven, wat lezen, spelen met emil,... echt wel gezellig is. Voor mij is dat al een hele stap :-)
   Liefs x

   Verwijderen
 4. Ik hou sowieso van de herfst. De geuren, de kleuren; heerlijk!

  Die kersenpitkussentjes: ik snap hem goed, dat stinkt écht verschrikkelijk vind ik. Maar het doet echt wel deugd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hield vroeger absoluut niet van de herfst maar ik heb hem leren appreciëren en inderdaad, nu hou ik ook echt van de mooie kleuren!

   Verwijderen
 5. De herfst is ongetwijfeld mijn favoriete seizoen. Nochtans is het louter toeval dat we op een zonnige herfstdag getrouwd zijn, hoor.
  Pompoen associeer ik ook volledig met herfst. Een tip: koop je een goed koksmes en het snijden van die pompoen lukt vanzelf!
  Voor de rest: de open haard, (geur)kaarsen (ik heb hetzelfde exemplaar van Hema trouwens), kersenpitkussentjes, fleece pyjama's, dikke sokken, warme chocolademelk met marshmallows en ovenschotels. Nu verklap ik natuurlijk al voor een groot stuk waar ik zelf over zal schrijven op mijn blog, maar voor één keer mag dat wel! :-)

  BeantwoordenVerwijderen