zondag 6 november 2016

Gastblog // De herfstvakantie van Emil

Hallo allemaal! Omdat jullie het de vorige keer toen ik aan het woord was op mama's blog zo leuk vonden, mag ik nog eens het roer overnemen van haar. Deze keer mag ik vertellen over mijn supertoffe herfstvakantie... Joepie!Zaterdag
Deze voormiddag neemt mama mij mee naar de opening van de Spiekpietjes expo in Oostende. Ze heeft afgesproken met een lieve vriendin. Zij heeft een zoon Timon en hoewel het de eerste keer is dat ik hem zie, heb ik al snel door dat hij is zoals mij... Een zotte, wilde doos die graag rondcrosst en veel leven maakt :-) Het verhaal van de Spiekpietjes is heel mooi (mama koopt het boek voor mij, ideaal voor 's avonds in mijn bedje want dan lezen wij altijd een verhaaltje!) en ik amuseer met rot met Timon terwijl onze mama's bijkletsen en vooral ook veel foto's maken (die bloggende moeders hé, 't zijn allemaal dezelfde!). We mogen op zoektocht doorheen het megawijze Fort Napoleon en we kleuren erop los. Mama haar blogvriendinnen Kelly en Karin hebben een mooi verslag geschreven over de expo dus als jullie zelf willen gaan (het kan nog tot 8 januari), dan kunnen jullie dit eventjes lezen. Ik vond het alleszins superleuk dus moest ik van jullie zijn, ik zou zeker eens gaan!


Kort na de middag gaan we naar huis want mijn tante Katje komt strakjes. Mama en papa gaan voor de verandering weer eens op zwier vanavond. Maar ik vind dat niet erg hoor want mijn tante is zeer lief. Ze komt met mij spelen en blijft dan bij ons slapen want haar huis is een beetje te ver van het onze om 's nachts nog naar terug te keren (in Gent). Ik leg mijn schilderspullen, tekengerief en gezelschapsspelletjes al netjes klaar zodat tante zich geen seconde zal vervelen met mij! 

Net voor tante komt ga ik met mama nog naar de krinkelwinkel. Mama heeft oude kussens en handdoeken en ze brengt altijd haar oude spulletjes naar daar. Die mensen zijn dan zo blij en ik zeg dan altijd lekker luid HALLO en dan beginnen ze allemaal te lachen! Terwijl mama nog even tussen de meubeltjes snuistert grijp ik mijn kans om naar de speelgoedrayon te ontsnappen (haha!). Ik zie er een supermegacoole plastic vuilbak met knopjes en een spin erin. Hoe leuk is dat!? Ik haal mijn allerbeste charmes boven en vraag héél lief aan mama of ik hem abbelieft mag hebben. Tot mijn grote verbazing zegt ze onmiddellijk ja wanneer ze de prijs ziet. Waarschijnlijk is het omdat ze het zelf ook een supersuperleuke vuilbak vindt. In ieder geval ben ik heel blij ermee. Ik denk dat tante Katje het ook hilarisch gaat vinden!Zondag
Het is supermooi weer vandaag! Nadat we ontbeten hebben en gewassen zijn, ga ik met tante en mama naar de speeltuin in ons dorp om van het ochtendzonnetje te genieten. Na het middageten rijden we naar Gent. Dat is daar waar meme ook woont, en de Buffalo's! Volgens papa zijn die stinky. Maar ik mag dat van mama niet te veel zeggen in Gent want ze zegt dat de mensen daar dat niet zo leuk vinden.

We gaan een groot kasteel bezoeken en daarna pizza eten, hebben papa en mama mij verteld. Het gravenkasteel is echt cool, daar woonden vroeger de redders en de prinsessen. We stappen veel trappen op tot we helemaal boven zijn. Daar zitten we superhoog en ik zie zelfs luchtballonnen vliegen! Kijk eens hoe leuk ik het vond, samen met mijn tante:In het kasteel neem ik zelf ook wat foto's met mama's telefoon, ik doe dat graag. Persoonlijk vind ik ze wel geslaagd, wat denken jullie ervan? Sommige stukken van het kasteel vind ik een beetje saai, maar dan doe ik gewoon een beetje zot. Bijvoorbeeld een hond nadoen en aan mama haar benen gaan likken. Of selfies nemen met papa en samen onze tong uitsteken. Zo leuk!Wanneer we naar buiten gaan mag ik nog op de foto met de echte redder van het kasteel. Wat een eer! Ik ga later ook redder worden hoor.


Na het bezoek aan mijn kasteel wandelen we een beetje rond in Gent. We kopen onder andere Gentse neusjes, zo jammie! Daarna gaan we iets drinken. Toevallig staat daar een draaimolentje vlakbij en natuurlijk kunnen papa en mama geen neen zeggen dus ik mag erop, joehoew! Daarna gaat mijn tante Katje naar huis en gaan papa en mama met mij nog een beetje wandelen. We kopen een kleurboek voor mij en daarna gaan we aperitieven in een gezellig cafeetje. Dat doe ik graag! Terwijl mama en papa gezellig keuvelen mag ik lekker kleuren en genieten van mijn drankje. Ik neem een hele mooie foto van hen twee - misschien wat wazig maar dat kan geen kwaad, het verdoezelt hun wallen een beetje want ze hebben wat te lang op café gezeten vannacht, haha. Maar ze zijn toch zo lief!Daarna gaan we pizza eten, yes yes yes! De pizzeria ligt rechtover mijn kasteel. Ik krijg er een pizza in de vorm van een olifant. Hahaha! Hij is superlekker. Mama en papa komen al jaren naar dat restaurant en het is de eerste keer dat ik mee mag. Ik ben zeer lief en flink (zoals altijd, hihi) dus ik denk dat ik zeker nog wel ga mee mogen :-)

Daarna gaan we met de auto naar huis en de rest weet ik niet meer want volgens mama en papa ben ik in slaap gevallen tussen Gent en Torhout. Ik was nochtans niét moe hoor ;-)

Maandag
Vandaag is papa thuis. Mama ook maar ze wil een beetje werken 's morgens. Daarom gaat papa met mij naar ons zwembad. Joepie!!!!! Papa is mijn grote held in het zwembad. Ik wil later zo rap kunnen zwemmen als hij! Na het zwemmen ben ik zoals gewoonlijk een beetje moe en ik kruip wat in mijn bedje na het middageten. 't Is te zeggen, ik lig 10 minuten in mijn eigen bed en daarna ga ik wat zielig doen bij mama. Ze laat mij een dutje doen in het grote bed van mama en papa, hihi zo leuk :-) Mama zegt dat ik zeker wel wat moet rusten want we gaan vanavond naar een spookbos en ik zal weer wat later in mijn bedje liggen dus ik moet zien dat ik goed uitgerust ben. 
 Na mijn slaapje schilder ik nog wat. De laatste weken teken, kleur en schilder ik zeer veel. Daarna gaan we naar mama haar (blog)vriendin Kelly. Eerst mogen we gaan aperitieven bij haar thuis en dan samen naar het Halloweenfeest. We wandelen door een heus spookbos. Het is een beetje eng maar ik denk eigenlijk dat mama banger is dan mij hoor... Hihi. Er is ook een eendjeskraam en met mijn punten kies ik een kleurrijke microfoon. Tot mijn grote verbazing - en tot mama haar immense vreugde - maakt hij niet zo veel lawaai... Mama zegt dat het "weer wat rommel erbij is voor thuis" maar ik vind hem wel wijs! Wat weet zij daar nu eigenlijk van...
Dinsdag
Vandaag moeten mama en papa allebei niet werken. Na het ontbijt schilder ik terwijl mama haar administratie doet. Gezellig! :-)'s Middags rijden we naar Destelbergen, waar mijn memeetje woont. Pepe is er ook en nonkel Ward, tante Lynn, tante Katje, nonkel David, tante Sofie en mijn neefjes Quinten en Maarten. Ik speel altijd heel graag met Quinten en we amuseren ons te pletter terwijl de grote mensen taart eten en koffie drinken. Ik heb mijn micro mee van op de kermis en ik doe alsof ik de directeur van circus Piccolini ben. Iedereen lacht dus ik denk dat ze me heel grappig vinden. 

Woensdag
Papa moet weer gaan werken vandaag maar mama heeft een dagje vrij. We gaan vanmiddag naar de poppenkast van Pierke in Gent, joehoew! We zijn daar al veel naartoe geweest en ik vind Pierke zo tof. Na het ontbijt speel ik eerst een beetje met mijn boot van de Romeinen van Playmobil. Supercool hé? Na het middageten rijden we met de auto naar Gent. Ik rust een beetje in de auto. Mama parkeert haar auto op een parking buiten de stad. Ze zegt dat ze dat doet omdat we dan samen de tram kunnen nemen naar het centrum en omdat ik dat zo graag doe (dat is wel waar hoor) maar eigenlijk denk ik dat het is omdat ze echt niet goed kan parkeren en geen zin heeft om te stressen in de drukke stad ;-) De tramrit vind ik alleszins heel cool! Maar mama mag wel efkes geen foto's nemen van mij, ze heeft er toch al genoeg...Pierke is weer de max! Ik zit vooraan in de zaal tussen de andere kindjes. Jullie moeten daar zeker zelf ook eens naartoe gaan, Pierke is echt een zotte meneer en hij is heel grappig! Hij zegt salu paraplu en allo kokoo en nog veel andere dingen. Ik krijg daar altijd de slappe lach van!Na de poppenkast mag ik nog een keer op het molentje vlakbij de tramhalte. Ik had het al gezien toen we van de tram stapten en mama had mij beloofd dat ik erop moch na Pierke "want het is vakantie voor iets hé".En dan kruipen we weer de tram op richting auto. Mama is een beetje gemist en we zitten op de verkeerde tram. Mama toch! Maar gelukkig vinden we snel de juiste tram en zo geraken we aan de auto. Het was een superleuke middag in Gent!Donderdag
Mama en papa moeten allebei werken vandaag. Niet erg want ik mag naar oma en opa! Ik speel er bijna de ganse dag met de oude knikkerbaan van papa en nonkel peter die oma van de zolder heeft gehaald. Ik had het haar vorige week al gevraagd en ze had het beloofd. En ik vergeet niet rap iets! Mensen die mij een beetje kennen, weten dat heel goed :-)Vrijdag
Het kan niet op met de pret want na een dagje bij oma mag ik vandaag naar meme. Mijn liefste memeetje, joepie! En ik mag er zelfs blijven slapen want Quinten komt ook logeren. Papa voert mij 's morgens wanneer hij naar zijn werk gaat want dat is niet ver van meme haar huisje. Het is lang geleden dat ik nog eens een ganse dag bij meme geweest ben want meme had de laatste maanden wat pijn aan haar schouder maar nu is het gelukkig beter. Dus ik ben blij! We gaan naar de speeltuin en spelen in de speelkamer van meme met al haar leuk speelgoed. En in de namiddag komt Quinten dus dan is het feest compleet :-)Weer zaterdag
Deze voormiddag ga ik nog mee met meme om boodschappen en na het middageten (spaghettiiiii!!!!) voert ze mij naar huis. Ik ga nog mee met mama en papa naar het containerpark voor de glazen flessen (zo leuk met al dat lawaai), de winkel van bloembollen (waar er ook konijntjes en vissen zitten), de krinkelwinkel (om mijn oud pispotje af te geven want ik heb dat niet meer nodig) en de Delhaize. Daar kopen we onder andere lekkere Sinterklaaskoeken met chocolade. Jammie!Daarna bouw ik een huis samen met mama en lezen we wat boekjes terwijl papa overheerlijke lasagna maakt. We eten samen met ons drie en daarna ga ik slapen want het was weer een drukke dag.

Weer zondag
Ik slaap lang vandaag, tot 7u30! Ik mag van mama en papa ontbijten aan de salontafel met een beetje Paw Patrol. Mijn lievelingstelevisie van 't moment! In de week mag dat niet maar op zondag kan het wel en dan geniet ik ervan.Na het middageten gaat papa naar de cyclocross kijken bij ons in de buurt en neemt mama mij mee naar Oostende. Het is er kermis en mama vindt dat een leuke manier om de vakantie af te sluiten. Ik mag eendjes vangen, op het treintje en het molentje zitten. Ik ben zo blij! Het is wel wat frisjes en om op te warmen gaan we een warme choco (mama een thee) drinken. Gelukkig heb ik een mama die een neus heeft voor zo van die leuke plekjes zodat we altijd wel weten waar we moeten zijn voor een gezellige bar :-)Daarna stappen we nog een beetje rond in Oostende. Uiteindelijk moeten we lopen omdat het begint te stortregenen. Maar gelukkig kan ik goed lopen, net als mama en papa! We rennen naar de auto en rijden naar huis. Thuis speel ik nog een beetje en eten we een boterham. Om 19u ga ik naar bed want het is morgen weer school en dan ga ik altijd rond dat uur slapen omdat ik anders niet uit mijn bed geraak 's morgens (en mama zegt dan dat ik grumpy wumpy ben, ik haat het als ze dat zegt!). Wanneer jullie dit lezen, lig ik wellicht al lang te snurken! :-)

Ik heb een superleuke vakantie gehad! Maar ik vind het niet erg om morgen weer naar school te gaan hoor. Ik ga graag, ik heb een leuke juf en veel vriendjes. En trouwens, binnen een 6-tal weken is het weer vakantie! :-)

Dikke knuffel en high five... En misschien tot een volgende keer!
EMIL xxx

4 opmerkingen:

 1. Heel leuk om te lezen :D Ik denk dat ik weet waarom Emil die plastic vuilbak met spin zo leuk vond. Ik had er namelijk eentje mee toen ik kamp gaf :D x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus? Hoe leuk is dat! Zo zie je maar: hij vergeet écht niks hé :-)
   In de zomervakantie komt hij weer naar de Ghelamco op kamp hoor :-)
   x

   Verwijderen
  2. Haha ja echt heel leuk! Ooh dat is super! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke vakantie! Zo leuk om hem te zien glunderen, vooral de foto met de "redder" is de max!
  Maar euh, Emil, de buffalo's zijn vree wijs hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen