donderdag 3 november 2016

Mijn favoriete webshops

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 5 november is het Dag van de Webshop. Voor de zesde keer op rij verrassen een aantal geweldige Belgische webshops met allerlei mooie voordelen en leuke acties. Het is de ideale kans om nieuwe shops te leren kennen en al dan niet je portemonnee te martelen ;-) Speciaal voor deze gelegenheid zet ik graag mijn favoriete webshops op een rijtje!

Ik shop vandaag veel minder online dan vroeger. Ik weet niet precies hoe het komt, ik ben gewoon een beetje gematigder geworden en misschien ga ik vandaag wel bewuster om met mijn centen. Hetgeen ik online koop, is vooral praktisch en functioneel. Kleding koop ik zelden tot nooit online omdat ik dat liever eens pas en voel. In deze online walhalla's vertoef ik wél heel vaak:

COLLECT & GO
Misschien niet echt een typische "webshop" maar wel een verdraaid handige oplossing die ik niet meer kan missen! Ik kom nog zelden in de "echte" Colruyt sinds ik elke week van Collect & Go doe. Mijn boodschappen staan netjes voor me klaar op het afgesproken tijdstip, ik verlies geen tijd en bovendien word ik in de winkel minder getriggerd tot impulsaankopen. Een enorm gemak!
www.collectandgo.be

COOLBLUE
Af en toe heb ik eens een accessoire nodig voor mijn laptop of smartphone of andere geeky stuff, zoals eerder deze week een nieuwe laadkabel voor mijn Garmin-sporthorloge. Daarvoor is er volgens mij geen beter online adres dan Coolblue. Heel eenvoudig te bestellen en supersnel geleverd: meer moet dat voor mij echt niet zijn. 
www.coolblue.be

WANDER & CO
Zalige webshop boordevol leuke hebbedingen voor mezelf en voor toffe cadeautjes. Interieurspullen, kaartjes, babycadeautjes, boeken, stationary,... Liesbeth heeft een neus voor hippe spulletjes en dat is de reden waarom ik zo graag grasduin in haar online paradijs. Ik kocht er bijvoorbeeld mijn Liv Planner, die ik niet meer kan missen om al mijn to do's en gedachten te ordenen. En hij is gewoon ook zo mooi!
www.wanderandco.comAPOTHEEK ONLINE
Ik schreef onlangs dat ik veel van mijn beautyproducten online koop. Bij Apotheek Online is er een zeer ruim gamma, vind ik makkelijk wat ik nodig heb én de producten worden snel geleverd. Vrijdag bestelde ik nog stabiliserende shampoo en herstellende conditioner van het biologische merk Weleda (zeer mild en lief voor de hoofdhuid!) en gisteren kon ik er mijn haar al mee wassen! 
www.apotheek-online.be

KAART BLANCHE
Ik heb een zwak voor originele postkaartjes met leuke quotes. Daarom vind ik Kaart Blanche zo'n leuke webshop (en een toffe naam ook!). Je vindt er een leuk aanbod aan grappige kaartjes waarmee je vast en zeker verrassend uit de hoek komt. Ik heb al meermaals het shit just got real kaartje vertuurd naar kersverse ouders en ik heb er al veel lof mee geoogst :-)
www.kaartblanche.com

JUNIQE
"Art is everywhere" is de slogan van webshop Juniqe. Hier kom ik graag voor sweaters met leuke quotes erop - zoals mijn Young Wild & Freelance trui - of voor kussenslopen. In mijn zetel heb ik een exemplaar liggen met daarop de quote Enjoy the little things, die ik kocht bij Juniqe. Die moést ik gewoon kopen :-) Echt een hele leuke winkel maar let op: ik ben niét verantwoordelijk voor hoge VISA-rekeningen ;-)
www.juniqe.comBOL.COM
Ik vraag mij af of er mensen zijn die niét bij Bol winkelen... Ik ga niet zeggen dat ik er dagelijks of wekelijks bestel, maar heel vaak koop ik er boeken of speelgoed. Ik ben er ook vaste klant tijdens de kerstperiode, want dan begeef ik mij niet graag in de overcrowded winkelstraten. Ik vind dat ze altijd snel leveren en als er iets misloopt - wat ik vorig jaar helaas voorhad tijdens de kerstdagen - is de klantendienst erg vlot bereikbaar en wordt er snel een passende oplossing gezocht. Dat vind ik heel belangrijk!
www.bol.com

SO BAGGY
Voor leuke handtassen en accessoires (portefeuilles, gsm-hoezen) vind ik altijd mijn goesting bij So Baggy. Ik ken Kel & Christopher persoonlijk - en dat zijn echt twee kanjers! - maar los daarvan runnen ze hun e-shop gewoon supergoed en met heel veel kennis van zaken. De producten worden altijd geleverd met net dat tikkeltje meer: een persoonlijke boodschap, een kleine extra attentie,... Extraatjes waarmee ze het verschil maken! Onlangs kocht ik dit nieuw daim tasje van Pieces en een classy Burkely portefeuille...
www.sobaggy.beWat zijn jullie favoriete webshops? Ik ben benieuwd!

Love, Josie xo

Deze post is niet gesponsord. Al mijn favorieten zijn mijn persoonlijke keuzes.

13 opmerkingen:

 1. ik ben zo'n sucker voor Vente Exclusive, daar moet ik me altijd inhouden. Maar anders een beetje dezelfde als jij al moet ik wel toegeven dat ik bitter weinig centen spendeer online. Speelgoed bekijk ik het liefste van dichtbij en kleren passen mij nooit als ik ze online koop. maar Collect en Go is een godsgeschenk!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post! Ik koop heel veel via internet. Coolblue en Collect and go ken ik al de andere niet ik zal ze zeker eens proberen. Vooral die van de kaartjes ik ben echt een 'origineel leuk' kaartjes zot ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahaaaa... goed om te weten dat je houdt van originele kaartjes... is je adres in het ziekenhuis nog hetzelfde? X

   Verwijderen
 3. Durf ik wel surfen naar Junique ... ;-)?. Hier ook zwaar van fan bol.com! En zalando he. Ik haat schoenen passen in de winkels zelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop zelden online. Bol.com soms voor boeken maar ik ga nog liever naar de boekhandel, iTunes voor muziekjes maar als ik tijd heb liever de Bilbo in Leuven en gisteren heb ik Oh my goodies getest, topservice en superleuke dingen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, waarom! Alweer een aantal leuke "adresjes" om op te zoeken - nadat ik mijn Visa kaart eerst goed verstopt heb! Collect & Go en Wander & Co hebben al een vaste klant aan mij. Bij So Baggy kan ik gewoon niet kiezen. Ik heb bij handtassen wel een beetje hetzelfde als met kleren: ik pak een handtas graag eens vast en kijk of het is wat ik wil.
  Vente Exclusive heb ik via mijn mama leren kennen: leuk met de kortingen, maar nog maar 1 keer iets gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk overzichtje! Collect & Go is hier ook grote favoriet al moet ik zeggen dat ik wel geniet van mijn wekelijks uitstapje naar de Colruyt sinds Finn er is.
  Apotheek online vind ik ook heel fijn maar sinds kort heb ik ook medi market ontdekt! Daar kan je ook heel vlot bestellen en er wordt snel geleverd. Verder durf ik ook al eens op Kruidvat, HEMA en Zalando te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook Kruidvat, Zalando, en Ici Paris XL voor mijn gelaatsproducten, make-up en parfums. Voor de kinderen komt bijna alles van Zara tegenwoordig, soms van La Redoute. Ik koop bijna al mijn kleren en die van de kinderen op het internet. Wat mij niet aanstaat, stuur ik gewoon terug. Zara komt de kleding zelfs aan je voordeur weer ophalen. :-) Voeding wil ik dan weer wel per se zelf kopen in de winkel. :-) Gelukkig kan ik dankzij mijn job als zelfstandige overdag op weekdagen gaan, wanneer het rustig is in de supermarkt. Zalig! :-)
  Bij Vandenborre bestellen we ook alles online, om het dan meestal zelf te gaan ophalen in de winkel. Een soort van Collect & Go eigenlijk. En So Baggy ken ik uiteraard ook al een paar jaar via jou. De Dag van de Webshop was de ideale gelegenheid om er een nieuwe portefeuille te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof artikel! De Dag van de Webshop is dan wel alweer een week geleden (story of my life...), maar je hebt me wel geïnspireerd om een eigen overzicht te bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben het met je eens! Handig lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik haal erg veel van bol.com. Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen