vrijdag 25 november 2016

Running // Mijn 10 Winter Essentials

De winter staat voor de deur, de vrieskou is op komst. Het wordt dus frisjes om te gaan lopen maar eigenlijk vind ik dat wel leuk. Liever lopen in de winterkou dan in de moordende zomerhitte! Ik kleed me goed aan en zorg voor de nodige accessoires waarmee ik comfortabel van mijn winterloopjes kan genieten. Benieuwd naar mijn 10 winter essentials om te gaan lopen?1. Run light: Ik heb dit sinds vorige winter en ik kan het echt niet meer missen. Het geeft me een veilig gevoel en het zit heel gemakkelijk. Een kleine investering bij Decathlon en een musthave voor elke loper die in het donker de baan op gaat. 
2. Geprinte tight: een lange loopbroek is noodzakelijk wanneer het koud is. In plaats van een saaie zwarte broek koos ik voor een subtiel geprinte tight van Asics. Het motief moet het noorderlicht voorstellen, voor moest dat niet duidelijk zijn ;-) De broek zit supergemakkelijk, er is een zijzakje voor mijn sleutel en reflecterende elementen zorgen voor extra zichtbaarheid. Een toppertje!


3. Naadloze top met lange mouwen: een licht en ademend shirt van Asics, dat aanvoelt als een tweede huid. Het houdt me warm en voert zweet en warmte af. Onmisbaar in de wintergarderobe van een loper! En het past ook gewoon mooi bij mijn broek, nietwaar? :-)
4. Warme loopsokken van Falke, een topmerk voor degelijke kousen. De mijne zijn lekker warm maar toch niet te dik, én ze zakken niet af.
5. Handschoenen: ik heb héél snel koude handen - ik ga in de herfst soms lopen in short maar mét handschoenen aan. Dus in de winter ga ik de deur niet uit zonder mijn loophandschoenen. Deze van Nike heb ik al een paar jaar en ik ben er zeer content van. Ze zijn dun, waardoor ik mijn ipod nog kan bedienen of mijn neus nog kan snuiten. Ze geven voldoende warmte, al heb ik toch geregeld nog koude handen maar dat ligt louter aan mezelf, mijn handen zijn mijn zwakste schakel als het op warmte aankomt...


6. Loopjack: een ademend shirt met lange mouwen is uiteraard niet voldoende wanneer het buiten vriest. Gelukkig ben ik in het bezit van een fantastisch mooi lite-show winterjack van Asics, dat perfect past bij mijn broek en shirt. Gemaakt uit softshell materiaal, wat waterafstotend en windwerend is. Met voldoende zakjes om wat kleine spullen (sleutel, zakdoek, telefoon, koekje,...) mee te nemen én een mediapoort voor een koptelefoon.
7. Regenjack: mijn loopvest is waterbestendig maar wanneer het hard regent, verkies ik een "echte" regenjas. Bij Decathlon vond ik een leuk vest met een toffe print. Ik ben er al een paar keer mee gaan lopen in de regen en ik kan bevestigen: het is goed gerief! De regen zal mij niet meer tegenhouden :-)8. T-shirt: mijn "Run Bruxelles" shirt van New Balance ligt me zeer nauw aan het hart omdat het een aandenken is aan de Brussels Half Marathon in oktober, waar ik een mooi persoonlijk recordje neerzette. Zoals gezegd ben ik een koukleum en je zal me in de winter zelden in een t-shirt spotten. Maar uitzonderlijk draag ik er wel eentje, bijvoorbeeld wanneer ik meeloop in een running event. Ik draag het dan boven een top met lange mouwen.
9. Verkwikkende douchegel: na een loopje in de winterkou hoort uiteraard een warme, verkwikkende douche! Hiervoor heb ik me Arnica sport douchegel van Weleda aangeschaft: een heerlijk geurende douchegel die mijn spieren ontspant. Een welverdiende beloning na het lopen! 
10. Een degelijke sportbeha: begrijp me niet verkeerd, die draag ik uiteraard het hele jaar door. Maar ik mocht onlangs kennismaken met de Momentum sportbeha van Anita Active en ik vind die zeker het vermelden waard hier. Hij is stevig maar vooral ook mooi - ook niet onbelangrijk wat het is niet omdat je een loopster bent dat je je niet vrouwelijk wil voelen :-)Lopen jullie ook graag in de winterkou? Of blijven jullie dan liever binnen?
Welke kledingstukken en accessoires kunnen jullie niet missen tijdens winterloopjes?

Love, Josie xo

Dankjewel Asics, Decathlon, Anita Active en Weleda voor de leuke spullen!

6 opmerkingen:

 1. ik ben al een hele tijd op zoek naar een wind/water-dicht loopjasje dat reflecteert in het donker. Ik vind er wel maar dan zijn ze te fijn naar mijn gedacht. Momenteel loop ik met Pieters' blauwe jasje van Decathlon en het is een heel goeike maar in donkere periodes (zoals vandaag een grijze dag) heb ik het liever iets veiliger. Ik moet wel zeggen dat ik nog niet in Decathlon ben geraakt om daar te gaan kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou zeggen: ga eens naar Decathlon! Veel loopvestjes met reflecterend materiaal erin verwerkt, en ze zijn echt niet fijn hoor. Zeker doen! X

   Verwijderen
  2. "Niet fijn" in de bedoeling van te dun hé ;-)

   Verwijderen
  3. Aha, goeie tip. Ik ben ook nog op zoek naar een loopvestje, dus Decathlon it is!

   Verwijderen
 2. Anita bh's, dat is toch een uitvinding he?!! Geweldig. Wat een verademing. Ik ben ook zot van m'n Salomon regenjasje. Ik ga nooit naar de Decathlon, maar mss moet dat toch maar es. Mooi spul.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ze zijn functioneel én mooi. Echt top!
   Ik ga graag naar de Decathlon voor basics. Een regenjasje doe ik liefst zo weinig mogelijk aan, daarom spendeer ik er niet graag veel geld aan. Dan is Decathlon een prima winkel!
   Mijn running vest draag ik enorm veel, vandaar de keuze voor een iets duurder merk daar.

   Verwijderen