donderdag 15 december 2016

2016 in 12 beelden

Het jaar loopt op zijn eind. Op Instagram kan je je negen beste foto's van het jaar checken. Plezant om eens te doen maar bij mij zijn dat zeker niet mijn leukste foto's (ter info: het zijn die met de meeste likes). Ik maak liever zelf een selectie. Geen eenvoudige taak omdat ik massa's foto's gemaakt heb, maar ik doe net als vorig jaar toch een poging. Dit was mijn 2016 in 12 leuke beelden!Januari
Het jaar begon met Emil zijn allereerste nieuwjaarsbrief, waar ik een superschattig filmpje van maakte. Onvoorstelbaar hoeveel hij veranderd is sindsdien! Wie het filmpje niet kan bekijken hieronder, het staat ook op mijn Facebook.


Februari
Op 13 februari werd Emil 3 jaar en dat vierden we in stijl. 't is te zeggen, in het geel want over smaken en kleuren kan wel wat getwist worden :-) Maar Emil zal zijn 3de verjaardag nooit meer vergeten dankzij zijn reuzegrote Minion ballon en dat is het voornaamste. Ik ben trouwens al aan het denken aan zijn 4de verjaardag binnenkort, momenteel is hij very much into Paw Patrol *zucht*


Maart
Naar goede gewoonte stond in maart onze skireis op de agenda. Het was een superweek boordevol mooie herinneringen. Het leukste moment was toch wel Emils allereerste (privé) skiles. Hij vond het de max en over een drietal maand gaat hij voor het eerst 5 dagen skiles volgen in de skischool. Hij ziet het volledig zitten en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om hem bezig te zien!


April
In april was het, eveneens naar jaarlijkse gewoonte, tijd voor het weekendje aan zee met mijn vriendinnen. Wij kennen elkaar al heel lang (sinds de lagere/middelbare school) en hopelijk/hoogstwaarschijnlijk gaan we nog vriendinnen blijven tot we zeer oud en versleten zijn. Ik postte toen deze foto met de tekst we go way back and will probably last a lifetime erbij. Ons volgend weekend staat gepland in mei 2017 en ik moet wellicht niet zeggen dat ik er nu al naar verlang :-)


Mei
De meimaand luidde het begin in van zomerse temperaturen, shortjes en teenslippers en een aantal warme loopevents. Het was echter niet altijd topweer, met name toen we naar de Olmense Zoo gingen. Maar dat kon de pret niet bederven want ik denk nog vaak terug aan die leuke dag met ons 3. Deze foto van Emil was een lucky shot! De rit naar huis zal ik ook niet snel vergeten want Club Brugge speelde toen net de cruciale match om landskampioen te kunnen worden en Pieterjan zat met kippenvel achter het stuur :-)


Juni
Een heel sportieve maand! Op 5 juni liep ik voor het eerst 25 kilometer tijdens de Great Breweries Marathon. Het was superwarm en heel erg zwaar maar wat was ik trots op mezelf daarna! Ik had er 3 maanden intensief naartoe gewerkt en het feit dat ik dit samen met Pieterjan kon doen, was heel belangrijk voor mij. Later die maand liep ik nog een halve marathon in mijn hometwon Torhout. Kwestie van de zomervakantie in topconditie te starten! Ik ben trouwens al ingeschreven voor de Great Breweries in juni 2017, ik loop opnieuw de 25 en ik zou graag mijn tijd wat scherper stellen.


Juli
In juli gingen we op zomervakantie naar Frankrijk. Het was de eerste keer dat we samen met een ander koppel op reis gingen en het was superleuk. We gaan volgende zomer opnieuw samen op vakantie, joepie! Ik maakte enorm veel mooie foto's in de Provence maar de allerleukste is toch wel deze van ons 3, een selfie in Gordes. Dit is nog altijd mijn achtergrond op mijn smartphone en ik denk dat hij dat nog wel een tijdje zal blijven. Zo'n mooie foto!


Augustus
In augustus genoot ik van de zomer samen met Emil. Ik nam een maand ouderschapsverlof en ik had geluk want het was bijna non-stop schitterend weer. We trokken vaak naar zee om te genieten van het mooie zomerweer. Emil is een echte waterrat en voelt zich volledig thuis op het strand. Ik hoop dat de zomer van 2017 even mooi en beach-proof wordt als die van 2016!


September
Op 1 september ging ik aan de slag als fulltime zefstandig copywriter. Een grote sprong, maar voor mij de enige logische, juiste keuze. Ik ben nu een goeie 3 maand bezig en ik heb er nog geen secoonde spijt van gehad. Ik heb veel werk en ik amuseer me! Deze foto nam ik op het moment dat ik, na jaren van bedrijfswagens op kosten van mijn werkgever, mijn eigen auto in gebruik naam. Ik was (en ben nog steeds) supertrots op mezelf!


Oktober
Hét hoogtepunt van oktober, en zeker ook een van mijn mijlpalen van 2016, was de Brussels Half Marathon. Ik liep die uit in een (voor mij) absolute toptijd van 1u48min, 7 minuten sneller dan het jaar voordien. Ik was doodcontent na afloop. Het was voor mij nogmaals de bevestiging dat je alles kan, zolang je er maar voldoende in gelooft. Op naar een nog betere prestatie in oktober 2017! :-)


November
Niet mijn favoriete maand want het is dan altijd zo donker en koud en ik ben een echte zomermadam. Als het weer het toelaat, trek ik zoveel mogelijk naar buiten om leuke dingen te doen zodat de najaarsblues geen kans krijgen. Deze leuke foto nam ik op een ijskoude maar superzonnige novembernamiddag in de speeltuin. Instant happiness wanneer ik er opnieuw naar kijk :-)


December
De maand is nog niet voorbij maar ik heb toch al een leuke foto geselecteerd. Vorig weekend ging ik op stap met een groepje West-Vlaamse blogvriendinnen. Het was al de derde keer dat we samen een stapke in de wereld zetten. Ik vind deze foto zeer typerend voor 2016 want mijn blog heeft het voorbije jaar, nog meer dan in 2015, veel deuren geopend. Ik heb leuke events mogen bijwonen en heb tal van nieuwe mensen leren kennen. Toen ik begon te bloggen in 2013 had ik echt nooit durven hopen dat het me zoveel mooie vriendschappen zou opleveren. Meer van dat in 2017 graag! :-)


Ook zin om jullie favoriete foto's van 2016 te delen? Zet een linkje in de comments hieronder!

Love, Josie xo

5 opmerkingen:

 1. Jij bent er vroeg bij! Leuk om al zo'n eerste overzichtje te zien! :) De foto van augustus is mijn favorietje <3 :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, misschien wel wat vroeg... Maar door die "best nine" van Instagram overal te zien passeren, had ik er al zin in :-)
   Voor de rest ben ik niet zo'n lijstjesmens en ga ik hier op de blog niet te veel terug- of vooruitblikken!

   Verwijderen
 2. Oh zo tof dat je die foto van vorige week bij je favorieten zet! Mooi overzichtje, ik steel je idee als dat mag!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Ik heb ook iets gelijkaardigs in draft staan. Alleen december is bij mij nog onbepaald...
  Ik vind jouw zonnebril trouwens de max!

  BeantwoordenVerwijderen