donderdag 19 januari 2017

Be Yourself + Giveaway

Misschien hebben jullie het al ergens zien circuleren: eerder deze week lanceerde ik mijn nieuw logo van mijn bedrijf Text Fairy. Mijn nieuwe stijl weerspiegelt volledig wie ik ben en hoe ik werk: ik sta voor professionele en nauwkeurige dienstverlening met een speels kantje. Ik ben trots op mezelf, ik durf daar sans gêne voor uitkomen... Waarom zou ik niét fier mogen zijn op wie ik ben en wat ik doe?
Naast hetgeen ik al verwezenlijkt heb met Text Fairy ben ik op nog zoveel meer trots. Ik ben een goeie mama voor Emil; ik ben fier op mijn pientere, gevatte en superlieve zoon. Ik ben een zorgzame, berekenbare partner voor Pieterjan en een bekommerde (schoon)dochter en (schoon)zus. Ik vind mezelf ook een lieve vriendin, die altijd klaarstaat. 

Uiteraard heb ik gebreken. Ik heb er heel wat en ik probeer eraan te werken - al is dat niet zo eenvoudig. Maar het feit dat ik tekortkomingen heb, maakt me niet minder blij met wie ik ben en met hetgeen ik wél goed doe. Ik ben gewoon blij met wie ik ben. Ik ben een 33-jarige zelfstandige, ondernemende en onafhankelijke jonge vrouw. Ik ben creatief, kan goed mijn plan trekken en heb een open blik op alles rondom mij en de wereld. Een ambitieuze doorzetter, geen opgever: yeah that's me

Ik merk dat veel mensen wél tal van complexen hebben en onzeker zijn over zichzelf. Ik vind dat jammer. Trots zijn op wie je bent staat heus niet gelijk aan een dikkenek hebben en naast je schoenen lopen. Ik vind mezelf verre van de beste en de mooiste en de leukste en weet ik wat nog allemaal - anderen zijn veel beter dan mij op veel vlakken. Maar ik ben wie ik ben en dat is prima zo. Be yourself, everybody else is already taken vind ik zodanig inspirerende woorden dat ik ze liet drukken op het kaartje ter aankondiging van mijn nieuw logo.


Ik koester mijn eigenheid en draag ze daarom met veel trots rond mijn pols. Ik liet onlangs een gepersonaliseerd armbandje maken bij Elle et Moi, het juwelenlabel van ontwerpster Joke VantommeIk ben geen ketting- of oorbellenmadam (met uitzondering van mijn I love running halskettinkje). Geef mij maar een fijn armbandje, het liefst zo eenvoudig mogelijk. Want ja, zo ben ik. Joke, die ik ken via een ex-collega, maakt zeer fijne, simpele juweeltjes en daar ben ik fan van. Haar slogan "Made with a little magic" past trouwens perfect bij Text Fairy! Ga zeker eens kijken op haar website.Ik kon er natuurlijk ook de naam van Emil of Pieterjan op laten zetten hebben, maar eerlijk? Ik vond Josie de enige 100% gepaste gravering... Het is subtiel en niet overheersend, just the way I like it!Ik heb leuk nieuws want jij kan ook een gepersonaliseerd juweel winnen van Elle et Moi!
Laat me gewoon weten waarom jij trots bent op jezef en dan pikt een onschuldige hand er de winnaar uit. Die mag zelf een gepersonaliseerd juweeltje bestellen bij Elle et Moi!

Je kan meedoen tot en met 25 januari om 18u. De winnaar wordt bekendgemaakt op 27 januari op mijn Facebookpagina. Veel succes!

Trouwens, mijn 2 andere armbandjes zijn van Madame Bovary en kreeg ik van ijn schoonbroer en -zus voor kerst. Ook mooi hé!?

Love, Josie xo

14 opmerkingen:

 1. Oh zo leuk! Ik had een armbandje met een hartje erop laten maken voor ons huwelijk, maar ik ben het kwijtgeraakt :(
  Daarom dus: ik ben trots op mezelf dat ik naast het combineren van twee jobs, ook met manlief die vaak weg is toch een goede mama te zijn voor Aline, een goed baasje voor Boy én af en toe eens tijd heb om het huishouden te doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens... ik ben ook trots op jou dat je de sprong hebt durven wagen en nu dubbel en dik van je werk én het leven geniet!

   Verwijderen
 2. Ik ben trots op mezelf omdat ik:
  Ondanks mijn verlegenheid voor de klas sta (weliswaar bij 3-4 jarigen)
  Ik heel veel principes naast me kan leggen nu ik zelf mama beb geworden
  Ik kan vertellen dat m'n zoontje geboren is op 1/1/2016 en dit volledig op eigen krachten :-)
  Toi toi!
  Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof zeg en zo een leuke juweeltjes dat ze hebben bij Elle et Moi.
  Wel een moeilijke vraag stel je, we denken te weinig na over de dingen waarop we trots zijn.
  Gelukkig doe jij er ons nu even over nadenken.
  Het meest ben ik wel trots op mijn 3 jarig zoontje, hij is zo een lieve jongen, gewoon omdat hij zo is maar ook omdat wij hem zo veel liefde geven en goeie energie denk ik.
  Ook ben ik trots op mijn motivatie en doorzettingskracht om te blijven sporten, ook al is er soms weinig tijd of is het druk. Ik heb het nodig om te kunnen ontstressen en ben dan ook fier als ik als recreatieveling een wedstrijd kan uitlopen.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou zelf ook het meest van eenvoudige juweeltjes, liefst niet te veel bling bling hier :-).
  Ik ben vooral trots op mezelf omdat ik na heel wat job-hopping (en liters traantjes) 2,5 geleden eindelijk de moed vond om het roer om te gooien en opnieuw naar school te gaan. Op mijn 37 zit ik nu in mijn 3de jaar logopedie en als alles goed gaat - en daar ben ik zeker van :-) - studeer ik volgend jaar af. Momenteel ben ik volop aan het blokken - da's altijd weer een beetje afzien - maar zoals Queen Bey het zo overtuigend zingt: I dream it, I work hard, I grind till I own it!
  Dus ja, een mooi juweeltje zou een fijne beloning zijn eind deze maand :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het, net als vele anderen, moeilijk om positieve dingen over mezelf te zeggen. Toch heb ik geleerd om trots te zijn op het werk dat ik doe en fier te kunnen zeggen dat ik er goed in ben. Ik was vroeger heel verlegen, voor mijn job moet ik dagelijks gesprekken voeren met mensen die ik niet of amper ken én vaak over moeilijke onderwerpen. Ik ben er erg door gegroeid en daar ben ik oprecht trots op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super knap! je nieuwe logo en ook je blog erover!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waw, zo schoon! Ik ben een lurker, maar nu wil ik wel even laten weten dat ik trots ben op het feit dat ik: 1. na 10 jaar in het welzijnswerk terug ben beginnen studeren en na 3 jaar studie onmiddellijk een job vond als voltijds zorgjuf (en nu de job van mijn leven doe) 2. als kersverse alleenstaande mama alle ballen zoveel mogelijk in de lucht kan houden (en niet crash als dat niet lukt. Liefs, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je doet het super Jozefien! Zo tof die juwelen! Ik zal ook eens m'n kans wagen, maar iets positief over jezelf zeggen het blijft toch raar doen. Ik ben trots op mezelf omdat ik ondanks m'n handicap het beste uit het leven probeer te halen! Dikke zoen voor Emiltje en voor jou 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi juweeltje Josefien! En ik vind dat ook zo de max dat jij fier kan zijn op jezelf. Dat is zo on-Vlaams en wordt hier al gauw voor arrogantie aanzien terwijl het dat helemaal niet is.
  Ik ben ook regelmatig fier op mezelf. Ik vind het bijvoorbeeld heel goed van mezelf dat ik kwetsbaarheid zie als een sterkte en dat ik me dus regelmatig kwetsbaar durf tonen. Ik heb zo al vaak conflicten kunnen oplossen (iemand moet als eerste zijn hart op tafel durven leggen). Verder ben ik trots op mezelf omdat ik het 'goed' doe in het leven ondanks het verlies van mijn papa op mijn 17e. Ik heb me nooit 'laten gaan' en ik ben al heel gauw op zoek gegaan naar manieren om het verlies om te buigen in iets positiefs.
  Ten slotte ben ik fier op mezelf omdat ik zorgzaam ben. Ik zorg met veel liefde voor mijn man, mijn zoon, mijn familie, mijn vrienden. Attent zijn voor anderen kost energie maar ik vind het erg belangrijk om te doen.
  Er zijn heel wat dingen waar nog werk aan is bij mij, maar daar vraag je misschien in een andere blogpost wel eens naar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Josie! Wat fijn dat jij zo'n goed zicht hebt op jouw kwaliteiten en werkpuntjes EN dat je daar ook gewoon voor uit komt. Ik vind het op mijn 28e nog steeds moeilijk om mijzelf te 'bestoefen' en lijk mijn mindere kantjes altijd uit te vergroten zodat ik mijn sterke punten op de achtergrond duw. Ik ben er wel trots op dat ik er in geslaagd ben om in die 28 jaar een bende vrienden, familie en collega's verzameld te hebben die mij erkenning geven voor wat ik doe en mij laten weten dat ik best trots mag zijn op wat ik tot nu toe opgebouwd heb. En ik ben trots op mijn relatie met mijn aanstaande :-), veel vrienden zijn stiekem jaloers op wat wij hebben en hoe wij onze full-time jobs combineren met een sportieve levensstijl en culturele uitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi armbandje!
  Zoals je weet, vind ik het heel moeilijk om iets positiefs te zeggen over mezelf. Maar ik ben wel enorm trots op mijn kleine Sep, die een schat van een jongetje is en ik ben er echt van overtuigd dat dit grotendeels met onze opvoeding te maken heeft. Ik ben natuurlijk ook trots dat ik pas bevallen ben van mijn tweede kleine schat. Toch wel een kleine prestatie, mag ik zeggen. Ik ben misschien ook ergens een beetje trots dat ik niet opgeef, ondanks het feit dat de dingen niet altijd uitdraaien zoals ik had gewild - vooral professioneel dan. Maar ik ben vooral trots op het feit dat ik geleerd heb mezelf toe te laten om trots te zijn op mezelf, ook al is het maar voor kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben trots op de keuzes die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Het was soms met vallen en opstaan maar uiteindelijk ben ik wel tevreden met waar ik nu sta. Ik ben vooral trots op het doorzettingsvermogen dat ik daarvoor aangesproken heb. Een koppig karakterkopje, dat ook, 't is maar hoe je het bekijkt. Maar even goed ben ik onzeker en durf ik ook te twijfelen aan mezelf :). Gelukkig haalt het karakterkopje het in the end meestal wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik weet dat ik in herhaling val, maar ik ben helemaal weg van je je nieuwe logo! En die quote...love it!! Wat betreft dat trots zijn op jezelf: daar moest ik toch even over nadenken. Het is niet dat ik niks kan bedenken waarmee ik echt blij ben, maar ik vind meestal gewoon alles wat ik doe of hoe ik ben vanzelfsprekend. En plots gisteren wist ik wat ik hier zou vermelden... Ik ben van nature uit eigenlijk een echte positivo. De laatste tijd zijn er echter al een aantal zaken op mijn pad gekomen die niet zo fijn zijn (maar die ik ook niet in de hand heb) en ik probeer daar iedere dag opnieuw weer het positieve te zoeken en de boel wat te relativeren. Gisteren zei iemand toevallig tegen me dat ik toch altijd de zaken van de goeie kant probeer te bekijken en ik bedacht nadien dat dit voor veel mensen eigenlijk niet zo logisch is. Daarom: ik ben keifier op mezelf dat ik het glas altijd halfvol kan zien en ik hoop dat ik voor de rest van mijn leven die positive mindset kan aanhouden :) Liefs, Els

  BeantwoordenVerwijderen