vrijdag 10 februari 2017

A day in the life: 9/2

Gisteren heb ik nog eens een fotodagboek bijgehouden. Ik heb heel drukke weken en niet zoveel tijd om te bloggen. Maar af en toe een fotootje nemen lukt wel hoor, speciaal voor mijn lieve lezers! Gisteren was eigenlijk een heel gewone dag met weinig speciale gebeurtenissen. Dat vind ik de leukste dagen voor een fotodagboek, zo kan ik jullie een inkijk geven in mijn everyday life. De foto's zijn volledig #nofilter, zoals altijd in deze rubriek.
Zoals elke dag sta ik op om 6u20. Ik ben een ochtenddier! Ik neem een douche en maak me klaar. Rond 6u45 kom ik naar beneden, samen met Emil die tegen dan wakker is. PJ slaapt nog wat verder tot 7u15, niet iedereen kan zo hyperactief zijn als ik 's morgens hé. Wij zijn goed op elkaar afgestemd :-) Ik smeer alle boterhammen en Emil eet zijn ontbijt, een kiwi en een zelfgeseerde boterham met choco. Zelf eet ik ook al een kiwi en ik drink een tas gember-citroenthee, goed om de spijsvertering op gang te brengen. Echt ontbijten doe ik pas om 8u, wanneer PJ en Emil de deur uit zijn.


Iets voor 8u begint mijn werkdag. Ik heb boven mijn eigen bureau maar ik werk eigenlijk al de hele winter beneden. Ik heb nog geen verwarming in mijn bureau (ze wordt binnenkort geïnstalleerd) en het is te koud om er te werken. Ik heb wel mijn bureaustoel naar beneden verhuisd omdat dat beter is voor mijn rug.


Terwijl ik mijn computer opstart en mijn mails en social media bekijk, eet ik mijn ontbijt. Zoals elke dag eet ik mijn favoriet ontbijt, overnight oats (deze keer met cashewmelk van Alpro). Vandaag bestaat de topping uit pompoenpitten en de dark chocolate buckwheat granola van Julie's Lifestyle. Zo lekker! Ik geniet altijd enorm van mijn ontbijt, ik kan echt niet zonder. De foto ziet er misschien niet zo fantastisch uit maar mijn eten ziet er nu eenmaal niet altijd uit als hetgeen ik op Instagram post ;-)


Ik ben altijd zo benieuwd naar de spreuk op mijn Yogi Tea. 't Is weer een schoontje vandaag: Compassion has no limit. Kindness has no enemy. Zijn jullie ook zo fan van de Yogi-wijsheden? Ik zou die thee drinken alleen al voor die spreuken ;-)


Iets na tienen is het tijd om ervandoor te gaan want ik heb om half elf een afspraak bij een klant. Het is een half uurtje rijden dus ik ben eigenlijk al wat te laat vertrokken. Het is weer een pak frisser geworden, brrr! Voor mij moest dat eigenlijk niet hoor, maar soit... Ik ga binnenkort op skivakantie dus ik kan maar beter nog even aan de koude temperaturen gewend blijven!


Lap, een camion voor mij... Zo ga ik er nooit op tijd geraken hé! Het is een héél klein beetje aan het sneeuwen ook.


Uiteindelijk ben ik maar een vijftal minuutjes te laat op mijn bestemming. Ik ga langs bij webbedrijf Korazon, mijn vorige werkgever. Ik werk af en toe nog voor hen als er teksten nodig zijn voor een website die ze maken. Ik heb er heel graag gewerkt en ik vind het fijn dat we nog steeds kunnen samenwerken.


Kort na de middag ben ik terug thuis. Het is lunchtijd: ik eet een slaatje van boerenkool, erwtjes, spruitjes, tofu en een dressing van tamari en tahin. Tijdens het eten plaats ik mijn bestelling bij Collect&Go. Ik ga elke vrijdag mijn boodschappen ophalen zodat ik me in het weekend niet naar de winkel moet begeven. Supergemakkelijk!


Na het eten drink ik een theetje, nog een restant van tijdens de kerstperiode. Smaakt nog altijd hoor! 


Tegen 14u ga ik weer aan het werk. Ik heb ondertussen ook onze dekbedovertrek en hoeslaken gewassen en die liggen nu te drogen op de zetel, want het is niet echt weer om wasgoed buiten op te hangen. 


Er komt een mail binnen van Telenet dat ze binnenkort werken gaan uitvoeren in mijn straat. Ik zal één volledige dag geen internetverbinding hebben. Voor mij is dat vrij cruciaal om te kunnen werken. Ik vind het top dat ze me dit op voorhand laten weten. Zo kan ik ervoor zorgen dat ik op die dag extern kan werken. Merci Telenet voor de tijdige verwittiging!


Mijn toiletbezoeken probeer ik zo interessant mogelijk te maken. Momenteel ligt de Goed Gevoel in de wc. Vandaag lees ik een artikel over kinderdrankjes, meerbepaald over de hoeveelheid suikers die erin zitten en welke drankjes de beste keuze zijn...


Brainstormen over een slogan voor een restaurant... Niet eenvoudig maar na een tijdje nadenken en puzzelen geraak ik eruit. En ook mijn klant is tevreden, joepie!


Rond 16u is het tijd om wat energie bij te tanken! Net als mijn ontbijt ziet dit tussendoortje er niet echt instaproof uit maar het is wel heel lekker! Het is Alpro Soya kokosyoghurt, die ik heb gemengd met wat pure cacao en chiazaadjes met een topping van noten erop. En dit alles in een supertoffe mok met mijn levensmotto If you can dream it, you can do it.


In onze inkomhal valt het me op dat ik misschien die kersterige gouden plant eens moet vervangen door iets meer lente-achtig, en ook de spreuk op mijn textboard. Het is wel koud buiten maar als ik er nu Hello Spring of zo op zet, gaat het misschien sneller lente worden... Self-fulfilling prophecy en al ;-)


Rond 17u45 is het time to call it a day. Ik moet nog enkele brieven op de post doen en ik besluit om te stappen naar de postbus, dat is een kwartiertje wandelen. Een half uurtje beweging en frisse lucht zal deugd doen! Bovendien is het nog klaar, zo leuk dat de dagen weer langer worden! Ik registreer mijn wandeling op mijn activity tracker. Ik had het niet verwacht toen ik hem 2 maand geleden in gebruik nam, maar ik ben echt wel gehecht geraakt aan die stappenteller (blogje hierover volgt binnenkort!). 


Het hoofdkwartier van Text Fairy Copywriting na de kantooruren.


Ik ben thuis rond 18u30. Ik ben alleen thuis vanavond: PJ heeft personeelsfeest en Emil logeert vanavond bij zijn oma omdat ik straks nog weg moet. Ik eet iets en dan heb ik tijd om op mijn gemak een beetje te bloggen. Op de achtergrond is mijn laken nog steeds aan het drogen :-)


Rond 19u30 ga ik voor mijn rekske staan om te kijken wat ik ga aandoen straks... Het is de bedoeling dat er ooit een superdeluxe dressing in deze ruimte komt (gelegen naast onze slaapkamer) maar dat is nu nog niet aan de orde ;-) Voorlopig ben ik heel blij met mijn kledingrekje uit Ikea. Ik heb ook een hele grote kleerkast hoor, maar aan het rekje hangen de stuks die ik het meest draag. Dat zijn er niet zoveel, het zijn vooral items die allemaal heel goed met elkaar kunnen gecombineerd worden.


Ik ga voor casual chic: skinny jeans, zwarte top (met subtiele glittertjes erin), grijs vest en Stan Smith sneakers. De stijlvolle rode spiegel in de badkamer gaat trouwens ook ooit nog vervangen worden door een stijlvoller exemplaar, net zoals het kledingrekje in de dressing... Ik vind hem zodanig lelijk dat hij in feite mooi wordt, haha :-)


Wanneer ik om 20u op mijn bestemming arriveer, blijf ik nog een paar minuutjes zitten want het is net mijn lievelingsliedje van 't moment op de radio: I Feel It Coming van Daft Punk & The Weekend. Zalig nummer!


Bestemming van de avond: voetbalclub KM Torhout. Niet om voetbal te kijken, maar wel om te (net)werken. De club heeft namelijk ook een business club de maandelijks bijeenkomt op donderdagavond. Tijdens deze informele bijeenkomsten worden telkens een tweetal bedrijven van de leden voorgesteld, en ik sta in voor die presentaties. Spreken voor een publiek is iets wat ik heel graag doe, en de mensen appreciëren het enorm. 


Ik ben thuis rond 22u. Tijd om te relaxen... met Neflix! Ik kruip onder de wol (versgewasen lakens!!) en kijk naar Orange Is The New Black. Heerlijke serie toch! Ik hou van het personage Aleida Diaz. In deze aflevering komt ze vrij en dat vind ik jammer want het betekent dat ze uit de serie gaat... Tenzij ze iets mispeutert natuurlijk, en terug den bak in vliegt ;-) 


Met deze wazige foto is de dag ten einde... Na mijn serie lees ik nog een klein beetje. Ik slaap altijd beter als ik nog een paar bladzijden lees. Rond 23u30 doe ik mijn licht uit. Morgenochtend ga ik lopen voor ik begin te werken... Ik kijk er al naar uit! 

Vandaag nog één dagje werken en daarna tijd voor het weekend! Vanavond blijf ik lekker thuis en morgen staat er een avondje met vriendinnen op de agenda. Zondag ga ik met Emil naar Kapitein Winokio kijken. Hij kijkt er erg naar uit en ik ook. Het wordt een leuk weekend!

Geniet allemaal van jullie weekend!

Love, Josie xo

2 opmerkingen:

  1. Nice ons huis is er ook één van "het moet nog gedaan worden". Maar hey, we hebben toch tijd hé ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk overzicht. Vooral het toiletbezoek viel mij op! :-) Geniet van Kapitein Winokio vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen