zondag 26 maart 2017

My Week In Pictures

Einde van een leuke week, dus dat betekent tijd voor een fotoverslagje. Veel kijkplezier allemaal!


Dit is nog eentje van vorig weekend. Vorige zondag brachten we een bezoekje aan de Floralux (a.k.a. de hel, nog erger dan een binnenspeeltuin) omdat we dringend wilden kijken voor een aantal planten. En nieuwe terrasmeubelen, maar die bleken ze daar niet te hebben ;-) Na ons bezoek aan het overcrowded tuincentrum gingen we uitwaaien in het Sterrebos in Rumbeke. Het was fris, miezerig en winderig maar het deed ons alle drie heel veel deugd. Dat zie je wel op de foto, vind ik :-)Die avond sloten we het weekend af met verse, zelfgemaakte pizza. We doen dat vaak op zondagavond, of op een ander moment in het weekend. Pieterjan maakt het deeg vers en bakken doen we op onze pizzasteen van Point-Virgule. Even lekker als in de pizzeria! Voor Emil maakt PJ altijd een pizza in de vorm van een olifant. Hij heeft dat één keer gegeten bij Al Castello in Gent en sindsdien wil hij geen gewone ronde pizza meer... Gelukkig is mijn vent behendig en creatief met pizzadeeg! :-)Emil ging onlangs op schoolreis. Zoals altijd kwam ik nadien maar bitter weinig te weten over wat hij die dag precies gedaan had. Zijn kwebbel staat nooit stil behalve wanneer ik vraag wat hij op school gedaan heeft; dan moet ik het stellen met "spelen" en "werken". Gelukkig verschijnen er op de website van de school regelmatig foto's over wat de kleuters zoal uitspoken. Zo kon ik met mijn eigen ogen zien dat het een superleuke schoolreis was!Vorige week kregen we heel wat zonneschijn en maakte de lente echt haar intrede. Ik had lentekriebels en fleurde het huis op met heel wat bloemen en plantjes. Toen ik bovenstaande foto postte op Instagram waren er veel mensen die meer aandacht hadden voor mijn op kleur geordend boekenrek dan voor mijn bloemetjes. Ik vond dat best grappig :-) Vroeger was mijn boekenrek geordend per genre/auteur tot iemand mij de tip gaf om het eens op kleur te proberen. Ik zou het nooit meer anders doen, ik vind het wel iets hebben zo!Ook het hoekje in mijn keuken, een van mijn favoriete hoekjes in huis, voorzag ik van een bosje narcissen en een leuk varenplantje. Dit bestelde ik bij Greetz. In deze webshop kan je onder andere mooie boeketjes en plantjes kopen. Je kan zelf kiezen wanneer ze geleverd worden aan huis. Ik vind de service heel goed en de planten en bloemen blijven lang vers. Je kan ook iets bestellen om iemand mee te verrassen!Bij mooi weer zoals vorige week ga ik Emil graag te voet afhalen op school. Dat is een klein kwartiertje stappen en van zo'n wandeling hebben we allebei veel deugd. Op een paal onderweg hangt al een hele week een handschoen en Emil moet daar telkens heel hard om lachen. Elke keer wanneer we vertrekken, vraagt hij zich af of de handschoen er nog zal hangen :-)Naar goede gewoonte werd er de voorbije week weer veel gelopen. Ik ben bezig met een op maat gemaakt trainingsschema van Energy Lab voor de Great Breweries Marathon (25K). Vorige week liep ik 3u40min, verdeeld over 4 loopsessies. Best intensief maar het ging supergoed! Volgende week zal ik 4uur lopen. Ik zie het zitten hoor! Pieterjan is trouwens ook volop aan het trainen want hij loopt in juni zijn eerste marathon.Ook dit weekend was het supermooi weer. Een schrale wind wel, maar als de zon schijnt dan ben ik al heel blij! Emil trok nog eens zijn voetbalplunje aan om een balletje te schoppen met zijn papa. Poseren kan hij als de beste, dat krijg je met een bloggende moeder die te pas en te onpas foto's van je wil nemen ;-)


Ik maakte van het mooie weer gebruik om mijn auto te kuisen. Voor de finishing touch kreeg ik hulp van Christiano Ronaldo. Hij was eigenlijk aan het voetballen maar er fladderde een bij in de buurt van zijn goal en dus koos hij ervoor om mij te komen helpen kuisen ;-)Vandaag gingen we eerst spaghetti eten op de voetbal van mijn schoonbroer. Daarna nam ik Emil mee naar een rustig baantje in het bos voor een "fietstraining". Tot mijn grote verbazing lukte het hem vrijwel meteen om helemaal alleen te fietsen. Hij heeft zijn fiets (een supersjieke Early Rider, cadeautje van mijn lieve familie) al sinds zijn verjaardag maar tot nu toe was hij wat bang en gingen we nog maar een paar keer met de fiets de baan op (hij verkoos telkens zijn step). Blijkbaar kreeg hij vandaag letterlijk en figuurlijk het duwtje in de rug dat hij nog nodig had. Hij is er volledig mee weg (het filmpje staat op mijn Facebook) en gaat zelfs vrij snel... En het belangrijkste: hij vindt het superleuk. Ik ben zo blij dat het hem gelukt is! Een heel erg fijne afsluiter van het weekend :-) 

Volgende week wordt een heel drukke werkweek en daar kijk ik enorm naar uit want ik doe mijn werk supergraag! Dinsdagavond heb ik een dinner date met mijn liefste vriendinnetjes bij Mosquito Coast in Gent, dat wordt ook leuk. En verder zien we wel wat de nieuwe week allemaal zal brengen!

Hopelijk hadden jullie ook een fijn weekend!

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. sterk van Emil! Ik kan Ilja maar niet overtuigen om zijn voeten beide op de pedalen te krijgen. Dat wordt voor de derde keer "Kijk, Ik Fiets!" :-) Ah jaaaa, komt wel goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Emil heeft zijn fiets van 18 februari en tot gisteren, 26 maart, weigerde hij eigenlijk om erop te kruipen... Ik bereidde me dus ook voor op een lang leertraject maar kijk, het ging gisteren echt als vanzelf. Dus dat zal Ilja ook wel lukken!
   Wij zijn ook ingeschreven voor "Kijk, Ik Fiets" in de paasvakantie! Ik denk dat dat wel een goeie workshop is. Emil kan ook nog veel leren daar hoor :-)

   Verwijderen
 2. Nu wil ik ook een olifantenpizza :D Ik woon om de hoek van Al Castello en een hartvormige pizza heb ik al eens gekregen, maar beestjes nog nooit! Zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beestjes zijn enkel voor de kindjes... Ik krijg ook vaak een hartje van Pino! :-)

   Verwijderen