donderdag 2 maart 2017

Ski Holiday Essentials

Over een paar dagen vertrek ik op skivakantie. JOEPIE! Ik heb nog een aantal deadlines te halen dus het worden nog drukke dagen. Ik ben voorlopig niet echt bezig met inpakken, dat doe ik zaterdag wel. Ik ben op dat vlak sowieso niet zo'n lijstjesmens; alles wat ik wil/moet meenemen zit in mijn hoofd. Uiteindelijk is het maar voor een weekje en we zijn met 3 dus dat valt wel mee. Los van alle usual suspects zoals thermisch ondergoed, skikousen, handschoenen enzovoort liggen er wel al een paar items klaar om mee in de valies te gaan. Ik stel graag mijn ski holiday essentials aan jullie voor!


Mijn skivest: al sinds ik begon te skiën in 2009 heb ik een skijas van Millet. Ik was er altijd heel tevreden van: warm, zit lekker en zo goed als onverslijtbaar. Dit jaar vond ik het, na 7 jaar, tijd voor een nieuwe jas. Ik paste verschillende merken maar koos opnieuw voor Millet omdat ik me daar gewoon het comfortabelst in voel. Het is een flashy kleur maar ik kan deze jas zeker ook in mijn vrije tijd dragen, bijvoorbeeld wanneer ik naar zee ga in de winter. Er is tenslotte niks mis met een beetje opvallen!Cashew cookie bars van Nakd: op de piste neem ik altijd iets mee om te eten en te drinken, zeker sinds ik vorig jaar ongeveer in het midden van de piste van mijn stokje gegaan ben door een plotse bloeddrukval. Tot tweemaal toe (ik schaamde me dood!). Ik vind de healthy bars van Nakd superlekker en ze geven me veel energie. Deze bevatten 51% cashews (mijn favoriete noten) en 49% dadels, that's it. Ik kocht ze bij AH maar je vindt ze ook in andere supermarkten of biowinkels.

Emils skihelm: uiteraard heb ik ook zelf een helm, dat is gewoon een must geworden op de piste vandaag. Voor Emil is het dit jaar de eerste keer dat hij een week skiles zal volgen dus ook hij is nu de trotse eigenaar van een eigen helm. We vonden dit leuke exemplaar bij Decathlon. Ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven, mijn zoon op de latten. Volgens mij gaat hij binnen de kortste keren beter kunnen skiën dan mij ;-)

Skibril voor Emil: bij een skihelm hoort uiteraard ook een sneeuwbril. Zelf ski ik bijna altijd met mijn sneeuwmasker in plaats van met een gewone zonnebril omdat er geen condens aan kan. Voor Emil is een goede sneeuwbril ook een must want ik reken erop dat hij regelmatig eens zal vallen en dan is het niet ideaal dat zijn zonnebril vol sneeuw zit... Emil kreeg deze blitse sneeuwbril van Julbo als nieuwjaarscadeau van oma en opa (die trouwens ook meegaan op skivakantie). Mijn ipod shuffle: in de auto luister ik altijd naar muziek, of ik nu 10 minuten moet rijden of 10 uur. Pieterjan heeft Spotify in zijn auto en een aantal cd's maar ik neem toch ook graag mijn eigen muzikale collectie mee onder de vorm van mijn ipod (mijn vast loopaccessoire). Al was het maar omdat Emils lievelingsnummers "Awannawannawee", "Gimmie joolaif a million" en "Affie de komming" erop staan en hij er onvermijdelijk naar zal vragen. Ik prijs me gelukkig dat wij geen typische kindermuziek moeten meenemen in de auto want ik weet niet of ik dat een hele autorit lang zou overleven... Emil is vanaf zijn geboorte al gewend om mee te luisteren naar onze muziek en heeft nog nooit gevraagd naar muziek van Studio 100 en consoorten in de auto. I feel sooooo blessed :-)

Gember-citroenthee: zoals jullie weten, ben ik een theedrinker. De laatste maanden drink ik veel gemberthee met citroen: goed voor de spijsvertering (heb ik vaak last van) en heerlijk verwarmend op koude dagen. In de bergen, na een skidagje, zal deze thee zeker van pas komen! Ik koop vaak de gemberthee van Yogi maar deze van Damhert (te koop in de supermarkt) lust ik ook graag.

Zonnecrème: een onmisbaar item in de valies, sowieso. Ik smeer me elke ochtend in voor ik naar de piste vertrek en overdag smeer ik geregeld nog wat bij. Ik neem een paar tubes mee zodat iedereen er eentje bij zich heeft op de piste. Voor mezelf heb ik een spécialleke, namelijk getinte zonnecrème met SPF 50 van Eucerin. Ik gebruik altijd Eucerin zonnecrème op mijn gezicht omdat het goed is voor mijn gevoelige huid. Ik vind het mooi meegenomen dat deze zonnecrème me een mooie teint geeft want op de skipiste mag je er toch ook goed uitzien hé?

Handcrème: skiën staat in mijn geval gelijk aan koude handen... en dus ook droge handen. Ik maak er een erezaak van om mijn handen 's avonds voor het slapengaan te "balsemen" met een dikke laag handcrème. Ik ben verlekkerd op de handcrèmes van Rituals. Zo ruiken zo lekker en ze maken mijn handen superzacht. Ik ben dol op "de roze geur" van Rituals, ik heb die ook als body mist en body lotion. 

Fibrex voedingsvezels: ik sukkel geregeld met mijn spijsvertering en mijn darmen werken niet altijd zoals ik het zou willen, met een opgeblazen gevoel en spannende broeken als gevolg. Zeker op vakantie kan dat enorm storend zijn. Sinds een paar maanden gebruik ik Fibrex voedingsvezeltjes (op basis van zuikerbietvezels) in mijn yoghurt, smoothies en salades. Een paar schepjes per dag zorgen voor een veel vlottere darmwerking (in combinatie met veel water drinken en fruit en groenten eten, uiteraard). En het smaakt nog lekker ook! Ik koop dit online. Met een pot van 340 gram kan ik weer een paar maanden verder.Boeken voor Emil: sowieso gaan er een aantal verhaaltjes-voor-het-slapengaan mee want daar is Emil erg aan gehecht. Ik heb ook al een nieuw boek klaargelegd om hem mee te verrassen: "De Encyclopedie Van Alle Belangrijke Dingen", ondergetiteld "voor nieuwsgierige kinderen die alles willen weten". Ideaal om zich tijdens de lange autorit mee bezig te houden! Misschien nog een beetje moeilijk voor een vierjarige maar ik kijk ernaar uit om er samen met hem door te bladeren want ik denk dat ik zelf ook nog wel wat kan bijleren :-) Ook het boek "Bijzondere Beestjes" van Yuval Zommer gaat mee naar de sneeuw. Heel leerrijk en supermooi geïllustreerd. Een plezier om door te bladeren!

Mijn kersenpitkussentje: ik ben verslaafd aan mijn kersenpitje voor het slapengaan en zelfs overdag op koude dagen. Onmisbaar op skireis dus! Na een skidagje, al ik in de vooravond terug in ons appartement arriveer, nestel ik me vaak met een boek en een theetje in de zetel met mijn lekker warme "stinkzak" (zo noemt Pieterjan mijn kersenpitje). ZALIG!

Lectuur voor mezelf: ik neem een boek mee (nog steeds "The World According To Garp", ik heb de laatste tijd wat te veel genetflixt en te weinig gelezen...) en een aantal magazines, waaronder dit Running magazine. Ik heb er zelf opnieuw aan meegewerkt. Ik schreef o.a. over gezonde fastfood, eetfouten die lopers maken, het belang van trage duurlopen en de nieuwe schoenentrends. Los daarvan staan er nog tal van andere boeiende artikels in. Ik zou zeggen: kopen die handel! 

Een schriftje: ik ga op vakantie, wat wil zeggen dat ik niet ga werken en ook niet ga bloggen. Ik ga af en toe wel eens mijn mails checken maar dat doet iedereen toch, niet? En ik geef toe dat ik mijn werk heel moeilijk kan loslaten, maar ik doe mijn best! Ik neem een van mijn vele notaboekjes (dit kocht ik bij A'pril in Gent) mee om vanalles te noteren, bijvoorbeeld wanneer ik een geniale inval heb voor een blogpost, een artikel of iets anders. Overal waar ik ga, moét er gewoon een schriftje mee :-)Havermout: ik ben enorm gehacht aan mijn havermoutontbijt. Zeg maar gerust: verslaafd. Ik kan dus niet anders dan een pak havermout mee te zeulen naar de Alpen. Ik kan dat daar ook wel kopen normaalgezien maar in ons skidorp (Vaujany) is er enkel een heel klein winkeltje waar het aanbod vaak beperkt is... Mij doe je geen plezier met een ontbijt bestaande uit koffiekoeken, geef mij maar een stevige kom havermout en een stuk fruit. Daar kan ik zo van genieten, het ontijt is voor mij de leukste maaltijd van de dag (waar ik vaak al 's avonds in bed naar uitkijk). De havermout van AH vind ik erg lekker!

Gezelschapsspelletjes: Emil is nu 4, wat een leuke leeftijd is om samen spelletjes te spelen. Deze Happie Haai kreeg hij voor zijn verjaardag en vindt hij heel leuk. Verder neem ik ook een Memory-spel mee en een paar puzzels. Ik ben niet van plan om té veel speelgoed mee te nemen want aangezien Emil elke voormiddag op de latten zal staan in de skiles (en vermoedelijk 's namiddags nog zal willen verder skiën/in de sneeuw spelen) en 's avonds heel moe zal zijn, zal er niet zoveel tijd zijn als de voorbije jaren om te spelen in het appartement. Alweer ballast minder in de auto :-)

Auto's: iets wat ik geleerd heb als mama van een jongen, is om altijd een paar auto's bij me te hebben. Komt altijd van pas, bijvoorbeeld als je moet wachten op restaurant, in de auto, in de winkel,... Deze knappe bolides mogen dus mee naar de Alpen!En dan ga ik nu nog wat verder werken... Nog eventjes en dan gaan de boeken toe voor een goeie week. Ik kijk er enorm naar uit!!!!!

Zijn er nog dingen die ik volgens jullie zeker niet mag vergeten op skireis? Gaan jullie op skivakantie?

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Ik vertrek zaterdag (heeel vroeg) ook op skireis! Wij trekken met een groepje (ex-)collega's naar het Zillertal in Oostenrijk. Vanavond maak ik mijn tas en zullen er vast en zeker een aantal essentials vermist blijken... Veel plezier op de latten!! (Ik weet nooit hoe ik op een normale manier kan reageren hier (of algemeen op Blogger) met mijn eigen gehoste Wordpress-site...die optie zit er precies niet tussen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk, geniet van je reis! Wij gaan naar Frankrijk, vlakbij Alpe d'Huez.
   Blogger vs Wordpress, het is een eeuwigdurende strijd precies ;-)

   Verwijderen
 2. Veel plezier! Ik ben geen sneeuw- en skifan maar geniet er van met volle teugen :).

  BeantwoordenVerwijderen