maandag 29 mei 2017

My Week In Pictures

't Is hier de laatste tijd een beetje kalmer omdat ik het heel druk heb met mijn werk en andere plannen (bv. trainen voor een 25K run). Er staat een post over mijn favoriete kookboeken op de agenda en ook eentje in het kader van dit mooie boek, dus dat hebben jullie allemaal nog te goed! In afwachting daarvan breng ik verslag uit van de vorige week en het weekend aan de hand van wat foto's.Het vorige weekend sloten we - een beetje in mineur - af op de spoed. Zondagnamiddag was het schoolfeest geweest bij Emil. Hij had daar het beste van zichzelf gegeven als vogel op het podium (ze deden de vogeltjesdans met de eerste kleuterklas, megaschattig!). Show geven, het zit in zijn DNA... Via zijn papa ;-) Achteraf was hij samen met andere kinderen aan het spelen op het podium en in al zijn onelegantie (die ook in zijn DNA zit, hiervoor ben ik wél verantwoordelijk) is hij eraf getuimeld... op zijn hoofd. We namen geen enkel risico en reden onmiddellijk naar de spoed. Toen we daar aankwamen, was hij gelukkig gestopt met wenen en begon hij weer zijn praatgrage, onnozele zelf te worden. Dat stelde de dokter gerust. We hebben hem die avond een tweetal keer moeten wakker maken 'ter controle' maar alles was in orde. Hij heeft er niks aan overgehouden, alweer een ervaring rijker. Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren met uitbundige kindjes, het zal wellicht niet de laatste keer geweest zijn dat ons zoiets overkomen is...Vorige week was het zalig weer, ideaal voor frisse slaatjes! Het leuke aan thuiswerken is dat ik een lekkere, verse lunch kan klaarmaken 'à la minute'. Mijn slaatjes stel ik doorgaans samen op basis van wat er in de frigo ligt, het is echt improvisiatie. Maar al zeg ik het zelf, ze zijn altijd megalekker. Hieronder zie je gegrilde groenten, tofu en zoete aardappel met een zelfgemaakte tzatziki (met komkommer, look, Alpro Go On yoghurt en véél verse kruiden uit mijn kruidenbak). Makkelijk en snel om te maken en het smaakte enorm!Het moeten niet altijd zelfgemaakte lunches zijn want soms ga ik ook eens 'op verplaatsing' lunchen. Woensdag sprak ik af met Kelly bij Margritt in Brugge. Een vrij recent, tof plekje waar je lekker kan eten. De kaart is niet zo uitgebreid maar alles is supervers en dat proef je. Ik nam een bruine boterham met zalm en hummus, mmmm! Ik vermijd lactose en daar hielden ze ook rekening mee. Ik kreeg bij mijn thee achteraf bijvoorbeeld een lactosevrij gebakje. Dat vind ik super! Ik ga er zeker nog eens terug. Mijn lunchdate met Kelly is intussen maandelijkse traditie geworden. Volgende keer gaan we naar Madam Bakster in Gent, daar willen we al zo lang eens naartoe! Na zijn passage op de spoed op zondagavond stond er voor Emil helaas nog een doktersbezoek op de agenda want dinsdagavond werd hij geveld door de windpokken. Echt veel last had hij er niet van, al stond hij wel ferm onder de blaasjes en zag hij er niet zo 'handsome' uit. Maar hij krabde niet en heeft eigenlijk geen seconde gezaagd of geklaagd. We hebben natuurlijk onze plannen voor het lange weekend wat moeten aanpassen, het was bijvoorbeeld niet ideaal om lang met hem in de zon te zitten of naar het strand te gaan of zo... Maar hij ging een dagje bij mijn mama en verder genoten we van thuis zijn (beetje klusjes doen, in de tuin werken...) en korte uitstapjes in de buurt. Dat kan ook eens plezant zijn, in plaats van het hele weekend van hot naar her te racen (waarom doe ik mezelf dat toch altijd aan?). Zaterdag waren zijn blaasjes opgedroogd en was het besmettingsgevaar dus geweken. We gingen met de fiets op pad om wat winkels te doen, een ijsje te eten, naar de speeltuin te gaan... Soms heb je niet meer nodig om een fijne dag te hebben!De voorbije week hebben we natuurlijk ook een aantal keer de BBQ aangestoken, zoals wellicht iedereen in België. Het was er het weer voor en met een gasbarbecue gaat het echt snel. Een stukje vlees (of in mijn geval vleesvervanger) erop, wat patatjes in de schil of zoete aardappelen op de rooster, en een grote schaal gegrilde groenten... Een perfect avondmaal, dat des te lekkerder smaakt in het zonnetje en in de zalige rust die hier bij ons op het platteland heerst.Gisteren liep ik de 20K van Brussel voor Run For Parkinson. Het was iets minder heet dan er was voorspeld. Sowieso was de bevoorrading dik in orde, een pluim voor de organisatie die alles zo vlot deed verlopen! Ik heb eigenlijk niet veel last gehad van de warmte tijdens het lopen. Het ging supergoed (1u40) en ik vond het plezant. Ik loop enorm graag in Brussel en tijdens de 20K hangt er superveel ambiance in de stad. We waren in totaal met 400 lopers voor de Demoucelle Parkinson Society! Pieterjan ging normaal niet meelopen omdat hij met Emil ging komen supporteren. Maar we vonden het beter om Emil een dagje bij oma en opa te laten, gezien zijn windpokken. Daardoor besloot PJ last-minute om toch nog mee te lopen. Hij traint voor een marathon (op 16/6) en moest gisteren sowieso lopen. Dus dan kon hij maar beter in Brussel lopen, t is eens een andere omgeving dan altijd dezelfde toer hier in onze buurt. We startten niet in dezelfde wave dus samen lopen zat er niet in (PJ moest ook op hartslag lopen dus een beetje trager) maar natuurlijk namen we wel een selfie voor de triomfboog van het Jubelpark! Binnen 3 weken loop ik de Great Breweries Marathon (25K), binnenkort volgt nog een update over mijn voorbereidingen daarvoor!Een van de redenen waarom ik wat minder blog is omdat ik 's avonds weer veel probeer te lezen. En het lijkt me te lukken! Het ontspant me meer dan de hele tijd achter mijn computerscherm te zitten, dat doe ik tenslotte al de hele dag om te werken... Ik ben momenteel bezig in Dieren Eten van Jonathan Safran Foer (een van mijn lievelingsauteurs), een boek dat ik al een aantal jaar geleden gekocht heb maar ik vond nog niet het juiste moment om het te lezen. Het is niet echt 'entertainend' want ik heb al een paar keer moeten slikken met de verhalen over de landbouwindustrie. Maar ik vind het zeer verhelderend en boeiend... Als afwisseling lees ik in Mood of the Day van blogster Sofie Valkiers (van Fashionata). Dit is een luchtig boek over stijl en fashion, doorspekt met tips voor beauty, reizen, uitstapjes, recepten... Lijkt me een leuk boek voor wie op zoek is naar wat vakantielectuur!Et voila, nu is het alweer maandag en is de nieuwe week al volop aan de gang. Er staan een aantal leuke werkopdrachten op de agenda, een lunch in veggie restaurant De Plaats, een brunch bij Stek, een Instameet in Roeselare... Het wordt weer tof en boeiend! Hopelijk bij jullie ook!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Een schaal met gegrilde groenten op de barbecue: dát is nog eens een idee! Welke kruiden doe je er zoal op? En proficiat met je prestatie op de 20K!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe die schaal niet op de BBQ maar in de oven, al denk ik dat het op onze gasBBQ wel kan...
   Gewoon een ovenschaal met daarin allerlei zuiderse groenten (paprika, aubergine, courgette, ook wortel, zoete aardappel...). Ik kruid naar mijn eigen goesting: peper, zout, paprika, kerrie, kurkuma. En uit mijn kruidentuin pak ik verse rozemarijn, dille, basilicum, oragano, peterselie... Voor mij geldt: hoe meer kruiden, hoe beter :-)
   Dan nog wat olie over de groenten, alles goed mengen en een 20-tal minuten laten grillen op 220 graden (hangt wat van je oven af natuurlijk).
   Smakelijk!!

   Verwijderen
  2. Hier zou het sowieso ook in de oven moeten, want we hebben enkel zo'n klein tafelmodel als BBQ :-) Bedankt voor de tip, ga ik bij een volgende gelegenheid zeker eens proberen!

   Verwijderen
  3. Zeker doen, als je nog vragen of twijfels hebt ==> Let me know!

   Verwijderen
 2. Joepie voor lezen! Ik ben benieuwd naar je post over je favoriete kookboeken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dikke proficiat met je prestatie op de 20km! Ooit wil ik die zelf ook nog eens lopen :-) En ook ik kijk uit naar je post over je favoriete kookboeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ondertussen ook al het grillen toegepast op de groentjes en ze zijn veel beter nu. Blijkbaar mag mijn oven toch nog een stukje hoger, zie ik. Mmm, nu alweer zin in!

  BeantwoordenVerwijderen