dinsdag 27 juni 2017

10 x doodgewone dingen

Ik zie ze her en der opduiken bij andere blogsters, de posts over doodgewone dingen. Zo van die kleine gelukjes die je dag kunnen maken of die je op slag shitty moments doen vergeten. Hoewel ik een enorme positivo ben, sta ik soms ook te weinig stil bij de gewone, kleine dingen. Ik ben altijd zo druk bezig en dan vergeet ik wel eens te genieten... De voorbije twee dagen heb ik er eens extra op gelet. Zijn jullie klaar voor 10 x doodgewoon geluk?

1. Foto's zien van de première van Cars 3 afgelopen zaterdag in Kinepolis Brussel en merken dat alles in dit plaatje zo mooi (en geheel toevallig) 'color-coordinated' is.

2. Een auto met nummerplaat 1-LUC-961 zien rijden en me afvragen of er achter het stuur echt een Luc zou zitten die een gepersonaliseerde nummerplaat liet maken. Of het misschien een Dirk zou zijn of een Frank, van wie iedereen nu denkt dat hij Luc heet.

3. Emil in bed stoppen, hem een nachtzoen geven en zeggen dat hij extra goed zal slapen vannacht onder versgewassen lakentjes. Waarop hij diep aan de lakens snuift en zegt: "Mmmmm mama, ze ruiken zo lekker, dankuwel hoor."

4. De perfecte avocado snijden!
5. Mijn kruidenbak zien groeien en bloeien. Ik moet bijna geen kruiden meer kopen in de supermarkt want ik heb peterselie, dille, bieslook, rozemarijn, oregano, basilicum, munt, citroenmelisse... in overvloed. En mijn kerstomaatjes en minipepertjes worden ook steeds groter. Superlekker en zalig om te zien, zeker als je weet dat ik normaal geen plant in leven kan houden.

6. Mijn make-up verwijderen en mijn gezicht reinigen met lekker fris water 's avonds, na een lange dag. Al het vuil op het wattenschijfje zien hangen en me zo proper voelen!

7. Na 2,5 jaar in ons huis hebben we eindelijk een vliegenhor in ons groot schuifraam in de keuken. Het werd tijd want er zitten hier heel veel vliegen (platteland, you know...). Het is een bijna onzichtbare hor en ik vind het altijd zo leuk om er een vlieg op te zien zitten (zie je ze op de foto?), die wellicht dacht dat ze naar binnen kon omdat ze nog niet door had dat er nu een vliegenraam hangt. 8. Emil te voet of met de fiets gaan halen in de naschoolse opvang. Het is maar 10 minuutjes stappen maar het geeft me zoveel rust op de heenweg. En op de terugweg heb ik tijd om wat met Emil te babbelen over zijn dag. Want eens we thuis zijn, begint hij te spelen en sta ik in de keuken, en komt er van praten niet veel meer in huis.

9. Lieve reacties op mijn blogposts. Beseffen dat ik echt wel heel lieve lezers heb. En blij zijn dat velen zich herkennen in wat ik schrijf, of dat ik hen kan inspireren. 

10. Een stukje chocolade eten. Daar kan ik zo van genieten na mijn avondeten. Melk- of witte chocolade kan ik niet eten door mijn lactose-intolerantie maar ik eet toch het liefst pure chocolade dus dat geeft niet. Ik maak nu geregeld zelf chocolade, het is supermakkelijk (amper 10 minuutje werk, serieus!) en het is de lekkerste chocolade die ik ooit at. Het recept is van Julie en ik werkte af met amandelschilfers en zonnebloempitjes. Als je het wil weten, mag je me altijd een bericht sturen!Waar genieten jullie van? Wat maakt jou op slag gelukkig?

Love, Josie xo 

16 opmerkingen:

 1. Klaprozen langs de weg zien, de eerste orders van volslagen
  vreemden op de webshop binnenkrijgen, een onverwacht compliment krijgen van de baas, naar mijn Wederhelft kijken en nog steeds kriebels voelen...:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk!
   Heel blij te lezen dat de orders binnenlopen. Good luck met de zaak! Xxx

   Verwijderen
 2. Een M'tje dat uit school komt en mij dadelijk knuffelt.
  De geur van koffie 's ochtends.
  Bezoekers/reacties op de blog ;)

  Ik wil hier ook zo'n hor trouwens, na 3 jaar ook nog niets. Wel iets minder platteland hier, maar toch te veel vliegen naar mijn goesting. Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spontane knuffels van je kind zijn inderdaad met weinig te vergelijken hé :-)

   Verwijderen
 3. Wat fijn om te lezen, ik voel me instant gelukkig met jouw geluk! Dat zijn nu echt Josie's little things in life ;) Leuk om eens over na te denken, misschien kan ik er binnenkort ook een blogpost aan wijden! Ik ga alvast voor Alines guitige en luidop-lachje wanneer ik haar ophaal van de crèche. Ze wipt bijna van de verzorgster haar armen als ze me ziet. Miljoenen kriebels geeft dat mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat schattig! En Aline heeft zo'n guitig snoetje hé :-)

   Verwijderen
 4. Eekhoorntjes zien wanneer ik ga joggen in het bos. Of een haas wanneer ik naar mijn werk rij door de velden. Ja, ik heb wat met diertjes ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, een eekhoorntje! Ik ga ook vaak lopen in het bos maar dat zie ik hier niet... Lucky you! :-)

   Verwijderen
 5. Leuke post, moet ik ook nog eens doen. Kleine gelukjes zijn nogal vaak mijn thema op IG. Ik merk dat dit echt helpt om de dingen positiever te bekijken zo elke dag eens even stilstaan bij kleine dingen die je gelukkig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, het is een fijne manier om stil te staan bij je geluk. Helpt je als het eens wat minder gaat. X

   Verwijderen
 6. Zalige blogpost! Ik deed er ooit ook eens eentje, maar zou dat nog eens moeten doen. Het zit 'm in die kleine dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker ook eens doen. Verbazend hoeveel kleine gelukjes je vindt hoor! X

   Verwijderen
 7. Sinds ik elke maand ook zo'n Monthly blessings post maak, sta ik veel meer stil bij kleine gelukjes. En na een maand is dat best wel fijn om te overlopen en terug te denken aan die momentjes. Zalig toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke post! We zouden allemaal wat vaker moeten stilstaan bij die kleine gelukjes. Waar ik instant blij van word: Tuur die 's ochtends met een grote glimlach zijn handjes naar mij uitsteekt om hem uit zijn bedje te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat schattig, ik word ook altijd blij als Emil uit zijn bed springt en mij een dikke knuffel geeft :-)

   Verwijderen