vrijdag 16 juni 2017

My Week In Pictures

Het weekend staat voor de deur, de werkweek is weer voorbijgevlogen gelijk zot! Voor ik aan een goedgevuld weekend begin, is het tijd om wat leuke foto's van de voorbije week op een rijtje te zetten.


Zondag was het vaderdag. Echt speciale dingen stonden er niet op het programma. In de namiddag gingen we op bezoek bij vrienden om onze zomerreis een beetje te bespreken. 's Morgens maakten we met ons drie een leuk fietstochtje van bij ons thuis naar de brandweerkazerne in Torhout (a.k.a. 'mijn kazerne' volgens Emil, sinds hij er met de klas op bezoek is geweest). Het zonnetje scheen en het was zalig! Na een 8-tal kilomer hadden we wel een terrasje verdiend, vonden we.


Zalig, dat mooie weertje van de afgelopen dagen/weken! Ik ben een echte summer girl, van mij mag het het ganse jaar zomer zijn hoor. Ik loop dezer dagen bijna non-stop rond in mijn teensletsen. Havaianas zijn de allerbeste, ik draag die al sinds het jaar 2000 of zo. Niks plezanter dan gewoon naar buiten kunnen gaan in een shortje, een los topje en mijn favoriete slippers! 


Ook Emil geniet van het mooie weer. We gaan veel op pad met de fiets en het is intussen een gewoonte geworden in het weekend dat we dan even stoppen aan het ijswinkeltje in de stad (Ijsdelicatessen Cloet, allen daarheen!). Een ijsje opeten zonder te smossen bij zo'n warm weer, het blijft een uitdaging voor een kleuter van vier. Maar gelukkig ben ik een goed voorbereide mama en heb ik altijd wel een paar zakdoeken of servietjes bij me :-)


Op dagen dat ik geen afspraken heb en het weer het toelaat, ga ik Emil in de naschoolse opvang halen met de fiets. Op onze route naar huis hangt al maandenlang een handschoen op een paal. Die zorgt keer op keer voor de nodige hilariteit bij Emil. Ik vind het eigenlijk ook wel grappig dat die daar nu al zo lang hangt. Ik vraag me af of daar een reden voor zou zijn. Iemand die het weet? Of denk ik er te veel over na en hangt die handschoen daar gewoon maar wat te hangen? ;-)


Gisteren volgde ik nog eens een kookworkshop bij raw food chef Julie Van den Kerchove. Het ging door in Gent, bij Atelier des Fêtes: een heel mooie setting! Het thema was 'summer barbecue' en we maakten een paar verfrissende cocktails (gembermimosa & aardbeidaiquiri), een taco platter met notenkaas als hapje, een rodebietenburger en pad thai wrap als hoofdgerecht en dan volgde er nog een overheerlijk Snickers-ijsje met chocoladesaus als dessert. Ik was goed gevuld na afloop, het smaakte allemaal zo lekker! Alles was rauw, vegan, gluten- en lactosevrij. Maar ik hou vooral van Julie's gerechten omdat ze zo makkelijk, lekker en gezond zijn en omdat ik me er gewoon heel goed bij voel (en ze zijn ook ideaal voor mij omdat ik lactosevrij eet). It's not a diet but a lifestyle: dat is hier weer maar eens van toepassing. Veel mensen denken dat veggies/vegans enkel maar sla, tomaten en wortels eten en verder vooral veel honger lijden. Niks is minder waar... Wie niet overtuigd is, mag altijd eens mee met mij naar een workshop! Het was gewoon een zeer gezellige avond :-)


Ziezo, nu nog een namiddagje vanalles afwerken voor Text Fairy en dan kan het weekend beginnen! Vanavond supporter ik voor Pieterjan tijdens zijn marathon in de Nacht van West-Vlaanderen. Ik sta als één blok achter hem en ik geloof echt dat hij het kan, mijn vent is een toppertje hoor :-) Morgen ga ik met Emil naar zee, waar mijn mama en stiefpapa een weekje op vakantie zijn. En zondag is het dan mijn beurt... Dan loop ik 'mijn 25K' in de Great Breweries Marathon! Het wordt weer pokkeheet, net als vorig jaar... Maar ik laat me niet afschrikken. Ik heb me 12 weken lang goed voorbereid en ik ben er nu wel klaar voor. Ik ga er vooral van genieten! Ik kan het wel, een beetje zelfvertrouwen kan heus geen kwaad :-)

Ik heb trouwens een nieuw loopshirtje laten maken voor zondag en ook een jasje voor na het lopen. Dat laatste ga ik vanavond al dragen om voor PJ te supporteren. Want hij vertrekt om 20u dus het zal al laat - en dus ook wat frisser - zijn tegen dat hij aankomt. Hier alvast een sneak preview...


Fijn weekend allemaal!

Love, Josie xo

10 opmerkingen:

 1. Iemand wou die handschoen duidelijk in het zicht voor degene die hem kwijt speelde zeker? Veel succes zondag en voor pj vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wellicht... Maar ik ben dan zo iemand die daar meer achter zoekt :-p

   Verwijderen
 2. Fietsen en ijsjes: soms moet het niet meer zijn he? Veel succes zondag, we zullen je wat verkoeling toeblazen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, was je er ook gisteren? Of heb je geblazen vanuit Tienen? ;-)

   Verwijderen
  2. Het was vanuit Tienen. Maar ik kan ver blazen hoor :-) En zo te zien heeft het gewerkt, want wat een topprestatie zeg!

   Verwijderen
 3. Heb je shirtje gezien op Instagram, mooi zeg! :)
  Veel succes met de Great Breweries Marathon! Je zal dat weer super doen, daar ben ik zeker van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx, ben ook wel blij met mijn shirtje. 't Zit heel goed en een beetje reclame maken kan nooit kwaad hé :-)

   Verwijderen
 4. Zo een workshop wil ik ook wel eens volgen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Check de website van Julie's Lifestyle, ze organiseert geregeld workshops hoor. Zeer leerrijk, tof en lekker!

   Verwijderen
 5. Die handschoen!! Ik zou precies hetzelfde hebben :D

  BeantwoordenVerwijderen