zondag 2 juli 2017

Dingen die ik écht niet graag doe

Ik ben graag met vanalles bezig. Stilzitten en niks doen is mijn ding niet en eigenlijk zijn er maar weinig dingen waar ik een hekel aan heb. Of toch... Ik heb eens goed nagedacht een er zijn vijf 'taakjes' waar ik keer op keer enorm tegenop zie. Benieuwd of ze herkenbaar zijn voor sommigen!TANKEN
Toch wel met stip op nummer één! Ik ben zo iemand die altijd wacht tot het rode lampje brandt (en vaak zelfs al knippert) tot ze eindelijk stopt aan het tankstation. Gewoon, omdat ik echt een bloedhekel heb aan tanken. Meestal waait of regent het keihard op momenten dat ik moet tanken én heb ik nog eens de pech dat er nafte uit de pomp lekt op mijn handen, kleren, benen of handen waardoor ik voor de rest van de dag een heerlijk parfum met mij meedraag. Het gebeurt zelfs vaak dat ik de pomp niet meer ui 'het gaatje' van mijn auto krijg. Ik doe nochtans niks verkeerds (denk ik) maar ik moet dan staan trekken en sleuren om ze eruit te krijgen. Waardoor ik tanken dus nog veel meer haat... en vaak nog wat extra nafte op mijn pollen krijg. Om maar te zeggen: tanken + Josie, it will never be a perfect match.

VAATWASMACHINE LEGEN
Wij laten onze vaatwasmachine meestal om de twee dagen draaien. Met ons drietjes hoeft dat niet elke dag. Natuurlijk is het een gemak dat we niet meer na elke maaltijd moeten staan afwassen - hoewel we het toch nog gedeeltelijk doen want potten, pannen, snijmessen en 'duurder gerief' wassen we met de hand af. Maar die vaatwasser 's morgens leeghalen en alles weer op z'n plekje zetten: ik doe dat niet graag. Het heeft er wellicht mee te maken dat ik het altijd EERST wil doen voor ik aan de rest van de ochtenroutine begin (ontbijt maken, Emil zijn lunchpakket voor school maken etc). Er zijn waarschijnlijk veel mensen die dat taakje uitstellen tot 's avonds, na hun werk. Ik kan dat dus niet, ook omdat ik thuis werk natuurlijk. Conclusie: ik hou van de vaatwasser maar hem legen komt me in feite altijd ongelegen. Ik zal dus nooit in dit rijtje staan...BOODSCHAPPEN UITLADEN & WEGZETTEN
Naar de supermarkt gaan vind ik geen opgave. Als zelfstandige heb ik het geluk mijn wekelijkse grocery shopping trip strategisch te kunnen inplannen op momenten dat het lekker rustig is in de winkel. Lees: rondkarren met de halve gepensioneerdenbond. Liever dat dan vergezeld van alle jonge gezinnen (inclusief hun jankerige kroost, uiteraard) uit de buurt... Soit, die boodschappen in mijn karretje laden en ermee naar huis bollen is allemaal geen probleem. De miserie begint pas wanneer ik ermee thuiskom. Want dan moet al dat gerief naar binnen gedragen worden (pff zo zwaar!) én zo snel mogelijk netjes op de juiste plaats gezet worden (yup, that's just me). Ik doe dat niet graag maar anderzijds doe ik het het liefst wel zélf. Want zo weet ik waar alles staat en als georganiseerde controlefreak heb ik het wel graag zo. Conclusie: ik vind boodschappen uitladen echt kak maar ik kan er best mee leven.RAMEN KUISEN
Wij hebben - al zeg ik het zelf - een mooi huis met een prachtige lichtinval. Dat komt door de vele, grote ramen. Die natuurlijk ook gekuist moeten worden, zeker als je weet dat we op het platteland wonen waar veel tractors (lees: zand) en vogels (lees: poep) passeren. Mijn huis netjes houden en poetsen vind ik helemaal niet zo moeilijk. Ik kuis zelfs graag, als ik er de tijd voor heb. Aangezien ik niet veel extra tijd heb (of beter gezegd: het is geen prioriteit) kan ik rekenen op een poetsvrouw elke twee weken. Maar ik laat haar de ramen niet kuisen. Ze heeft eigenlijk al haar handen vol met het 'gewone' werk. Ik zou mij dus zelf eens op die ramen kunnen smijten maar ik heb daar echt de moed niet voor. Ik vind het zo'n vergeefs werkje want gegarandeerd doet een vogel één minuut na het kuisen zijn gevoeg op het versgepoetste raam... Of blijven er strepen achter. Het is eigenlijk vooral dat: ik kan het gewoon niet goed. Als perfectionist wil ik alles supergoed doen en ik kan echt niet deftig een raam kuizen. Gevolg: dan doe ik het liever niet. Gelukkig doet PJ het wel nog een beetje graag (enfin, toch liever dan ik) en heb ik een supermama die af en toe eens een raampje komt lappen bij ons. Lucky me!

HEMDEN STRIJKEN
Strijken op zich vind ik best leuk. Ik heb nooit superveel strijk dus een strijksessie één keer elke twee weken volstaat meestal. Ik maak dan van de gelegenheid gebruik om dan wat te Netflixen, meestal op zondag. Sommigen gaan me gek verklaren, maar strijken heeft voor mij iets rustgevends, ik ben een beetje zoals Sandra Bullock hieronder. Het enige wat ik haat, zijn hemden van PJ. Ik verwijt hem natuurlijk niks want die jongen moet er toch goed uitzien voor zijn werk hé... En hij is wel zuinig op zijn hemden hoor. Maar een hemd strijken, met al die plooikes en al, duurt gewoon zo lang in vergelijking met een ander stuk. Is het omdat ik er geen geduld voor heb? Of bestaat er een zeer eenvoudige techniek die ik gewoon nog niet in de vingers heb? Enlighten me, folks! In tussentijd blijf ik vlijtig hemden strijken met deze wijze gedachte in mijn achterhoofd: "Behind every great man is a woman ironing his shirts!"Zijn deze vijf dingen herkenbaar voor jullie? Wat doen jullie écht niet graag?

Love, Josie xo

17 opmerkingen:

 1. Amai, ik zou exact hetzelfde lijstje kunnen maken haha! Maar dan zonder de 'hemden', strijken in het algemeen vind ik gewoon echt een kuttaakje:) Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden door de droogkast vaak te gebruiken. Niet erg energiezuinig maar wel tijdsbesparend én beter voor mijn humeur haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens, hoe prachtig is jullie huis zeg!?

   Verwijderen
  2. Wij hebben geen droogkast ;-)
   Ik woon hier echt enorm graag. Het is een lichtrijk en open huis. Echt zalig!

   Verwijderen
 2. Een vaatwas hebben wij niet en ik laat de vaat over aan Steven. Hij doet meestal de boodschappen en ik help met uitladen. Ik zet dat ook niet graag weg, maar ik doe het wel anders blijft het gewoon in de keuken staan (horror!).
  Ramen kuisen doe ik niet vaak en het is nu ook niet bepaald een hobby. Ik kocht wel onlangs een nieuw toestel om de ramen binnen en buiten te kuisen zonder dat mijn vloer nat wordt. Op aanraden van mijn ouders! Dat ding staat hier wel al een maand ongeopend naast mijn bureau, ik zou het beter eens testen. ;-)
  Hemden strijken is een taakje dat ik niet zo vaak moet doen. De functie van Steven vereist niet dat hij een hemd draagt, hallelujah! En eerlijk gezegd? Zo perfect strijken met plooien en zo? Ik zou het niet eens kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, test dat ding voor de ramen eens uit en vertel me er zaterdag alles over tijdens onze brunch date! Lekker gezellig huisvrouwen onder elkaar ;-p

   Verwijderen
 3. Boodschappen uitladen: exact hetzelfde gevoel. Ik doe het niet graag, maar ik doe het liever zelf, want anderen kunnen het toch niet goed genoeg :)
  Ramen wassen doet mijn mama meestal (omdat ze het niet meer kan hebben dat ze zo vol hangen met stof... platteland én bouwwerken...)
  De strijk doe ik ook nog graag. Gelukkig draagt Koen geen hemden voor zijn werk, dus dat is enkel een taakje voor wanneer we eens naar een trouwfeest geweest zijn of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat eigenlijk nog allemaal wel meevallen. Zowel de vaatwasser leegmaken als de ramen lappen, als boodschappen uitpakken en zelfs tanken vind ik best wel leuk. Ik heb structuur nodig dus vaatwasser uitladen en boodschappen wegzetten is mijn manier om structuur aan te brengen. De meeste andere taken moet ik gewoon wel goed inplannen. Stofzuigen, dweilen, badkamer kuisen ... als dat mooi ingepland is in m'n planning dan vind ik dat eigenlijk nog geen probleem. Maar dat er nog ergens tussen duwen als ik al andere dingen gepland heb, daar heb ik het wel moeilijk mee. Misschien heb ik toch wat autistische trekjes #sorrynotsorry.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niks mis met wat autistische trekjes, ik heb er zelf ook een paar dus ik begrijp dat ;-)

   Verwijderen
 5. ik heb ook zo'n windowvac zoals Kelly, werkt wel goed want wij hebben ook gigantische veel en grote ramen. En hemden strijken: dat doet mijn man ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. WAT EEN MAN HEB JIJ ZEG!!!!!! Haar snijden én hemden strijken... Waar o waar vond je die? :-)

   Verwijderen
 6. Ik vind het net heerlijk om ramen te lappen! Omdat er zo'n groot verschil is tussen voor en na, denk ik. De badkamer poetsen is nog zoiets. Strijken doe ik ook niet graag. Bij ons delen we die taak op: Bjorn strijkt dus zijn eigen hemden en vrijetijdskleding. De vaatwasmachine legen is ook niet mijn favoriete bezigheid, maar afwassen nog minder. ;-) Potten en pannen vliegen er dus ook onverbiddelijk in en de machine draait hier bijgevolg zowat elke avond. Op ecostand weliswaar, humhum. ;-) Annelies xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar! Ik ben ook altijd wel ergens mee bezig. Vaatwasser uitladen en boodschappen wegzetten vind ik niet zo erg, omdat ik het wel leuk vind om alles netjes weg te bergen. Ramen kuisen laat ik aan mijn man over, maar aan strijken heb ik écht een hekel. Maar écht. Gelukkig heb ik een schoonmama die dat heel graag doet :-)
  Jullie huis is trouwens echt geweldig de max! Komt er nog een oprit? Wij lieten de onze onlangs doen in gietbeton. Su-per-mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, er komt nog een oprit. Gietbeton is idd prachtig! Momenteel sparen we nog een beetje, alles stap voor stap ;-)

   Verwijderen
 8. Aah tanken, ik doe dat ook absoluut niet graag. De andere taken vind ik op zich niet zo erg, maar stof afdoen dat vind ik een van de vreselijkste taken die er zijn. Je doet dat af, draait je om en het ligt er terug ... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I like your suggestions. thank you for sharing.

  BeantwoordenVerwijderen