donderdag 24 augustus 2017

Hotspots // New Discoveries mei-aug 2017

Jullie weten dat ik graag 'hotspots' ontdek: toffe (al dan niet nieuwe) plekjes om te ontbijten, brunchen, lunchen of voor een dinner date. Ik ga geregeld eens op stap naar een leuke stad. In april maakte ik al een overzichtje van mijn ontdekkingen tijdens de eerste vier maanden van 2017. Augustus zit er bijna op dus het is tijd voor een update. Ik deel graag mijn 10 leukste 'new discoveries' met jullie!


Madam Bakster GentBRUGGE & OMSTREKEN

Margritt
Hier ging ik lunchen op een zonnige dag in mei. Klein etablissementje in het centrum van Brugge met een beperkte kaart. Dat vind ik goed, zo weet ik dat alles vers is. Ik at er een heel lekkere bruine boterham met zalm en hummus. Heel eenvoudig en zo lekker!
Sint-Amandsstraat 30, 8000 Brugge
Ontbijt, brunch, lunch & koffie 

Robette's
Gezellige bistrobar in Oedelem, op een 20-tal minuutjes rijden van Brugge. Hier eet je volgens het principe van food sharing. Normaal niet echt mijn ding (ik ben lactose-intolerant en kan dus niet alles eten) maar voor een ladies night ging ik toch overstag en ik vond het er dik in orde. De gerechtjes zijn zeer verzorgd en creatief. Je moet je tijd nemen om te eten, dat staat ook op het krijtbord geschreven. Hier ben je niet op een uurtje buiten maar als je een avondje op stap bent, is dat volgens mij toch niet de bedoeling hé... Zo heb je veel tijd om te genieten en bij te praten. Mooi en knus ingericht, en ik vond de bediening door Shanna top! Pluspunt: niet in het drukke stadcentrum dus je hoeft je geen ongeluk te zoeken naar parkeerplaats!
Knesselarestraat 182, 8730 Oedelem
Dinner

De Plaats
Een speciaal adresje in Brugge! Vegetarisch restaurantje met ook veel vegan opties op de kaart. Echt een plek naar mijn hart! Eigenares Frow is een zalige madam die enthousiast elk gerecht op de menukaart toelicht. Misschien niet zo 'toegankelijk' voor iedereen (ik denk aan mensen die graag hun stukje vlees hebben...) maar voor wie graag eens iets nieuws uitprobeert: doen! 
Wapenmakersstraat 5, 8000 Brugge
Lunch, bar, dinner


Crème De La Crema Roeselare

ROESELARE

Crème De La Crema
Leuke coffee/lunchbar in hartje Roeselare. Een oase van rust, ideaal om een break te nemen of wat te werken tussen 2 afspraken door, zoals ik deed. Ik ben geen koffiedrinker maar in dit 'Coffeelab' drink je koffie van de beste kwaliteit. Er is ook een galerij van juwelenontwerpster Cynthia Jacobs.
Hendrik Consciencestraat 70, 8800 Roeselare
Koffie, lunch

Julien
Trendy plekje voor ontbijt, brunch, lunch of koffie. Gelegen op een rustig plein met leuk terras, recht tegenover het ARhus in Roeselare. Ik at er een lekkere lunch, misschien wat prijzig maar bon... voor goed eten ben ik bereid iets meer te betalen. Luchtig en fris ingericht, heel aangenaam om te zitten.
De Munte, 8800 Roeselare
Ontbijt, brunch, lunch, koffie


Julien Roeselare

GENT

Madam Bakster
De 'guiltfree' dessertjes van Madam Bakster zonder dierlijke producten, geraffineerde suikers en bewaarmiddelen stonden al heel lang op mijn verlanglijstje. In juli was het dan eindelijk zover en ging ik brunchen in het gezellige koffiehuis in Gent. De açai bowl was overheerlijk, net als het taartje daarna (en ook de Ludo en de Basiel die ik kocht om thuis op te eten). Ik ben er intussen nog al een keer geweest en dat was weer heerlijk genieten. Ik hou van zoet en desserts maar het is niet altijd evident als je prikkelbare darmen hebt en lactose vermijdt... Maar bij Madam Bakster is dat dus geen probleem. En ik vind het allemaal superlekker. Voor moest je 't nog niet doorhebben: ik ga zeker nog eens terug! Of ik bestel gewoon online en ga dan afhalen bij een verkooppunt in de buurt, want dat is ook mogelijk. Check gewoon even de website!
Brabantdam 142, 9000 Gent
Brunch, koffie, gebak

BRUSSEL

Les Trouvailles de Louise
Tijdens mijn laatste bezoek aan Bruxelles Ma Belle ontdekte ik dit leuke plekje in Schaarbeek. Je kan hier elke dag brunchen en lunchen van 10u tot 15u. Op de kaart staat voor elk wat wils: sandwiches, panini's, soep, slaatjes, quiche... Er is ook een 'épicerie' waar je producten kan kopen uit alle hoeken van de wereld: wijn, fruitsap, confituur, koekjes... Het interieur is megagezellig, ik kreeg er een huiskamergevoel. Op amper 10 minuutjes rijden van Brussel-centrum, of je kan de tram/bus nemen naar het stadshart. Het Josaphatpark ligt vlakbij, heel leuk park om met kinderen in rond te dwalen (of zonder).
Rue Josaphat 290, 1030 Brussel
Brunch, lunch


Les trouvailles de Louise Brussel


DE ZEE

Histoires d'O
Deze 'brasserie au bord de mer' is een aanrader in Oostende voor wie op zoek is naar good & fresh food in een laid-back atmosphere. Beperkte kaart met dagverse ingrediënten, uitgebreide drankenkaart. Gin lovers komen hier ruimschoots aan hun trekken! Hier eet of drink je met zicht op zee, echt zalig. Je kan hier trouwens ook de lekkernijen van Madam Bakster proeven!
Zeedijk 53, 8400 Oostende
Lunch, koffie, bar, dinner

Leeshuus
Toevallig ontdekt want eigenlijk wilde ik een coffee break houden bij De Familie Jansen tijdens een middagje Oostende met Emil. Maar het was gesloten en om het hoekje zag ik het gezellige terras van 't Leeshuus. Deze zelfverklaarde 'kleine stadsoase' is een gezellig koffiehuis waar je op je gemak kan lezen, babbelen of dagdromen. Je kan er ook snuisteren tussen de tweedehandsboeken. Zeer kindvriendelijk wegens het speciaal ingerichte kinderhoekje met kleurboeken, kinderboeken etc. Oh yes, I'll be back!
Groentemarkt 3, 8400 Oostende
Koffie, bar

Brasserie Nieuwpoort
Voor mijn 34ste verjaardag trakteerde mijn vent me onlangs in Brasserie Nieuwpoort. De naam klinkt een beetje saai vind ik, maar het restaurant is echt top! Gezellig en trendy ingericht, heel vriendelijke bediening en heerlijk eten! Wij hadden er een hele fijne avond. Er werd ook rekening gehouden met mijn lactose-intolerantie, wat ik super vond. We hadden een beetje pech dat het niet zo stralend zomerweer was die avond want volgens mij is het dan nog een pak leuker. Ik zal nog eens moeten teruggaan, zeker?
Marktplein 19, 8620 Nieuwpoort
Lunch, apero, diner


Leeshuus Oostende


Dit waren ze, mijn 10 favorieten van de voorbije 4 maand. Ik heb nog heel wat plekjes op mijn verlanglijstje staan voor de rest van het jaar:

* Gent: Oyo, Le Botaniste, Plus+
* Antwerpen/Knokke: Divers
* Oostduinkerke: Kiss My Coffee
* Brussel: Moonfood
* Oudenaarde: Okkerennoot

Nog wat werk voor de boeg... Maar er zijn nog 4 maanden dus als ik mijn best doe dan kan ik ze misschien wel allemaal afvinken :-)

Wat zijn jullie favoriete adresjes? Nog tips voor mij?
Kandidaten om de bovenstaande plekjes te gaan ontdekken, mogen zich steeds aanmelden!

Love, Josie xo

11 opmerkingen:

 1. Ik stel me kandidaat!!

  Margritt en De Plaats moet ik dringend eens uittesten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je eens wil gaan, mag je me altijd een seintje geven. Dan kijk ik of ik me vrij kan maken voor een lunchke. xxx

   Verwijderen
 2. Leuke lijst, ik noteer straks een paar adresjes in mijn bullet journal! :)

  Altijd kandidaat om één van de adresjes van je verlanglijstje uit te proberen (uiteraard!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. yes, dat weet ik, je bent mijn favoriete 'uittestpartner' :-)

   Verwijderen
 3. Dat veggie restaurant in de Wapenmakerstraat is er al eeuwen (bijna!) en heette vroeger Lotus. Blij te lezen dat het daar nog altijd lekker is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja inderdaad, dat was vroeger de lotus. toen ben ik er nooit geweest.
   ik vond het er alleszins lekker en leuk!

   Verwijderen
 4. Wat een leuke adresjes, moet ik onthouden. Madam Bakster wil ik al heel lang eens gaan, zeker omdat ze waar wij nu wonen nog geen afhaalpunten hebben :( Ohja, ik ben trouwens ook altijd kandidaat om één van bovenstaande plekken te gaan ontdekken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wel, als je eens zin hebt om naar gent te komen voor 'een madam baksterke', dan mag je me altijd iets laten weten. we kunnen dan misschien een bloggerdate doen, in combinatie met wat shopping/kuieren in gent. always welcome! x

   Verwijderen
  2. Deal :-) Ik stuur je nog een mailtje!

   Verwijderen
 5. Oooh, zo leuk weeral! Ik zou ook eens een lijstje moeten maken van plekken waar ik naartoe wil. In Gent alleen al kan ik er al minstens tien opnoemen.
  Le Botaniste is echt lekker, maar toen ik er was (toen ze net open waren), waren het vrij kleine porties, en het servies was ook wegwerp. Naar 't schijnt is het wel al wat veranderd, dus ik ben wel benieuwd. Laat maar horen als je eens wil daten daar :-)

  BeantwoordenVerwijderen