vrijdag 11 augustus 2017

My Week In Pictures

't Is vrijdag dus dat betekent tijd voor nog eens een weekoverzichtje. Maandag ging ik weer aan het werk na 3 weken deugddoende vakantie. Alhoewel, woensdag had ik nog een dagje vrij om met Emil iets leuks te doen. Wat ik deze week zoal heb uitgespookt, zie je in de volgende foto's!


Zondag was er de jaarlijkse zomerbarbecue bij mijn familie. Altijd een gezellige bedoening in mijn ouderlijk huis te Destelbergen samen met mama, stiefpapa, broer, zus, stiefbroer, schoonbroer, schoonzussen en de 4 neefjes. We zien elkaar niet zo vaak maar op zo'n momenten besef ik altijd wat voor een warm en leuk nest ik toch heb. We hadden geluk met het weer en konden de hele middag buiten zitten. We maakten ook een wandeling met ons allemaal. Op 28 juni werd ik tante van Remi, het eerste kindje van mijn broer. Onze familiebijeenkomst was nog specialer met zo'n klein lief baby'tje erbij. Emil is helemaal verliefd op zijn neefje. Hij is superlief voor Remi. Heel schattig om te zien! 


Ik werd deze week verwend met een pakketje van Smoovall, een spray die beschermt tegen schurende lichaamsdelen. Veel vrouwen hebben last van schurende dijen bij warm weer. Dat heb ik zelf niét maar ik heb wel vaak schaafwondjes onder mijn oksels, vooral na het lopen. Ik denk dat het komt door een combinatie van zweet en schuring... Smoovall is een spray die een dunne, ademende laag aanbrengt op de huid. Ik gebruik het wanneer ik ga lopen en ik merk toch enige verbetering op sinds ik het gebruik, al heb ik soms nog wel wat jeuk. Ik had schrik dat het product witte sporen zou achterlaten op mijn kledij maar dat is niet het geval. Top! De geur is vrij neutraal, dat vind ik ook goed want ik hou niet van uitgesproken okselgeuren. Ik blijf het zeker gebruiken tijdens de zomermaanden. Als je zelf ook last hebt van 'schurende lichaamsdelen' (klinkt een beetje raar, ik weet het), dan moet je Smoovall zeker eens overwegen. Meer info vind je op de website.


Dinsdag was ik in Kortrijk voor een reportage voor Running magazine. In de volgende editie, die verschijnt eind augustus, zal een artikel staan over een superleuke Kortrijkse loopclub... geschreven door la Text Fairy! Meer ga ik natuurlijk nog niet verklappen, daarvoor moeten jullie het magazine in huis halen. De plaats van afspraak was aan de Budabrug en het viel me meteen op dat de brug supercoole sneakers aan heeft :-)


Woensdag genoot ik van een vrije dag met Emil. In de vakantie neem ik met plezier eens een dagje vrij (voordeel van zelfstandig te zijn) want het is zo leuk om op stap te gaan met mijn zoon! Het was geen topweer maar we trokken 's middags naar Oostende en daar scheen de hele tijd de zon. Het was er echt zalig! We fietsten/wandelden op de dijk en in de stad en gingen een terrasje doen in het Leeshuus, een plekje dat ik voor 't eerst ontdekte. Het is een gezellig koffiehuisje waar je op het gemak een boek kan lezen - een 'kleine stadsoase' zoals ze zichzelf noemen. Je kan er ook tweedehandsboeken kopen en op de koop toe is het een kindvriendelijk adres want er is een hoekje ingericht met kinderboeken, kleurboeken enz. Ik installeerde me in het zonnetje op het terras, Emil vond het de max binnen en heeft de hele tijd geconcenteerd zitten kleuren. Zalig adresje waar ze me zeker nog gaan terugzien!Gisteren was ik jarig: ik werd 34. Ik ben niet zo'n 'verjaardagsmens' dus ik laat mijn verjaardag het liefst voorbijgaan zonder al te veel tromgeroffel. Uiteraard krijg ik graag gelukwensen maar een groot verjaardagsfeest is niet aan mij besteed. Door de vele berichtjes kon ik zeker niet vergeten dat ik jarig was, en anders was er gelukkig nog mijn Polar M200 horloge om me er de hele dag aan te herinneren :-)


Emil volgde deze vakantie 2 weekjes 'turbozwemles'. Hij gaat 10 keer een half uurtje zwemmen (van 8u tot 8u30, morgen is de laatste keer). Het is in heel kleine groepjes (deze week zijn ze maar met 2 voor 1 zwemleraar) dus hij leert enorm snel bij. Emil is sowieso een waterrat en hij heeft geen schrik in het water. Hij is al goed op dreef met de techniek en springt al vlotjes van 'den blok' in de 3 meter. En het belangrijkste: hij vindt het superleuk! Hij staat nu op de wachtlijst voor de 'echte' zwemles in het zwembad van Torhout. Want ja, dat is hier helaas ook met wachtlijsten... Maar ik heb er goede hoop op dat er wel een plekje zal vrijkomen. Door de zomerzwemles mag hij dan meteen starten in het derde niveau, waardoor hij minder lessen zal moeten volgen. Zelf ben ik niet zo'n waterrat (het is altijd zo koud in zwembaden!) maar Pieterjan wel. We vinden het wel allebei belangrijk dat Emil snel kan zwemmen en dat hij het meteen goed leert.


En dan is het nu tijd voor het weekend! Het wordt leuk want we gaan op mini-citytrip naar Brussel met vrienden en hun 2 zoontjes. Op het programma staat de Dino World expo op de Heizel. Daarna trekken we de stad in om de toerist uit te hangen. We slapen in Hotel BLOOM! Ik kijk er erg naar uit! Een verslagje volgt zeker.

Fijn weekend allemaal! Wat zijn jullie plannen?

Love, Josie xo

12 opmerkingen:

 1. Zo leuk, Hotel Bloom is echt een prachtig hotel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke week heb je achter de rug! Die Smoovall ga ik toch ook eens proberen want als ik ga joggen bij warm weer heb ik inderdaad last van schurende dijen. Geniet van jullie uitstap in Brussel! En ik kijk al uit naar het verslag ervan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk helpt de Smoovall bij jou want ik kan me voorstellen dat dat niet zo prettig is.

   Verwijderen
 3. Knap dat Emil al zo goed kan zwemmen. Hier geen waterratten in huis ��. En leuk dat Emil mee mag op uitstap met zijn mama, echt wel quality time. Dat blijven zeker mooie herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh ja, je kan dat niet forceren hé. Mijn vriend heeft jaren in een zwemclub gezeten en hij heeft zijn voorliefde voor zwembaden en water aan Emil doorgegeven.
   Ik denk ook wel dat ik door al mijn uitstapjes mooie herinneringen maak :-)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke week! Knap initiatief, die turbozwemlessen. Hierdoor al zo snel in de grote diepte durven. Knap van je waterratje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja tof hé, die lesjes.
   Vanaf september gaat hij naar de 'echte' zwemles op zaterdag. Dankzij de turbocursus mag hij al direct op het hoogste niveau starten en zal hij dus minder lang les moeten volgen.

   Verwijderen
 5. Zwemmen is de max. Echt super dat je hem ingeschreven hebt. Nu duimen maar. Zelf zat ik 10 jaar in de zwemclub in Zedelgem en heb er zoveel leuke herinneringen aan. Nog steeds kan ik enorm genieten van baantjes trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist niet dat jij ook in een zwemclub gezeten hebt. PJ ook, in Torhout.
   Ik kom ook goed tot rust als ik baantjes trek. Enkel jammer dat het zo druk is vaak in zwembaden hé!

   Verwijderen
 6. ik herken het taartje van toen Pieter jarig was :-) Vraag me af of ik ook een taartje krijg volgende week :-D

  BeantwoordenVerwijderen