dinsdag 8 augustus 2017

Summertime Tag

Ik weet het, het weer zit niet mee de laatste dagen en dat is niet zo fijn. Maar we kunnen er niet veel aan doen dus er het beste van maken is de boodschap! In tussentijd strooi ik graag wat summer vibes in het rond hier op de blog. Ik kwam de summer tag tegen bij Heleen en ik volg graag haar voorbeeld!Wat is je zomerplanning? Ga je op vakantie?
Ik ben al op vakantie geweest naar de Franse Rivièra. Het was een heerlijke vakantie! Na de reis nam ik nog een paar dagjes vrij en nu ben ik weer aan het werk. In de laatste week van augustus hou ik mijn werkplanning vrij zodat ik nog wat leuke dingen kan doen met Emil voor het weer school is. Sowieso werk ik in juli en augustus een beetje minder hard dan de rest van het jaar en dat kan geen kwaad... Ik stop vaak wat vroeger, bijvoorbeeld wanneer het mooi weer is of Emil op kamp is en ik hem ga oppikken. Da's een van de grote voordelen van zelfstandig te zijn, natuurlijk.Wat is je favoriete zomerse gerecht, wanneer het echt warm is?
Geef mij maar een frisse salade of een buddha bowl. Als het warm is, heb ik totaal geen zin in ovenschotels en dergelijke... Ik kan ook enorm genieten van watermeloen en kersen. Dat zijn 2 fruitsoorten die voor mij gelijk staan aan de zomer! We steken hier ook vaak de BBQ aan (we hebben een gasbarbecue dus dat gaat snel) en dat smaakt ook altijd, zeker als je buiten op het terras kan eten!Wat mag er in de zomer niet ontbreken in je kledingkast?
Mijn Havaianas en mijn salopette. Die zou ik, moest het weer het toelaten, elke dag dragen. Verder liggen er in mijn kleerkast veel shortjes en leuke T-shirts en ik ben ook dol op mijn gouden platte sandaaltjes. Zeer comfy en ze geven a touch of glam aan een casual outfit. Meer heb ik eigenlijk niet nodig om de zomer door te komen!Zwemmen of zonnen?
Zonnen ab-so-luut niet. Ik ben totaal geen zonneklopper, ik zie de fun daar niet van in. Ik ben wél graag buiten maar liggen bakken op een zonnebed... No thanks. 't Is ook gewoon kei-ongezond. Zwemmen doe ik heel graag op voorwaarde dat het water niet te koud is. Want dan haak ik snel af, ik ben een koukleum! In zee ga ik zelden zwemmen, ik krijg dan gegarandeerd zout water binnen en daar pas ik voor :-)

Strand of zwembad?
Ik ben heel graag aan zee en op het strand. Ook in de herfst en de winter zoek ik vaak de zee op, om te wandelen en uit te waaien. Geef mij dus maar het strand, maar niet om in het water te zitten of te liggen zonnebaden. Ik lees graag een boek, ik bouw een zandkasteel met Emil, speel een partijtje tennis... Of gewoon voor mij uit staren naar de zee en naar PJ en Emil die in het water ravotten. Dat vind ik ook zalig :-)Wat is je make-up look in de zomer?
Nu ik een bruin kleurtje heb op mijn gezicht van op vakantie te gaan, laat ik mijn CC crème al eens achterwege. Ik draag wel elke dag mascara omdat ik vind dat ik er dan gewoon frisser uitzie. Tijdens het jaar heb ik altijd een lijntje onder mijn ogen, ook dat skip ik soms eens in de zomer. Op reis droeg ik totaal geen make-up. Dat het heeft ook weinig zin als je veel zweet en in het water zit. Niemand ziet er graag uit als een panda hé ;-)Wat is het ultieme zomergevoel?
Wakker worden met het zonlicht dat door de gordijnen valt, gewoon een shortje en topje kunnen aandoen zonder te moeten denken aan een trui of jas, de hele dag op flipflops rondlopen, genieten van lange avonden in de buitenlucht... Meer moet dat echt niet zijn. Ik ben een echt zomermeisje, voor mij mag het zomer zijn het ganse jaar door!

Wat is je favoriete zomerse uitstapje?
Op zomerse dagen ga ik heel graag naar zee, ook al kan er dan wel veel volk zijn. Als het mooi weer is, wil ik gewoon zo veel mogelijk buiten zijn. Ik word zot van binnen te zitten! Ik vind het ook leuk om in een stad te vertoeven. De toerist uithangen, een terraske doen, uitrusten in een park... Ik deed dat vorige week met Emil in Gent (we gingen o.a. met de bootjes varen en bezochten het Belfort tot in de toren) en ik heb er zo van genoten!In de zomer kan ik niet zonder...
Mijn Havaianas, een leuke zonnebril op mijn snoet en zonnecrème. Ik verbrand niet snel maar ik vind het belangrijk om goed te smeren om mijn huid te beschermen. Ook voor Emil wil ik het goede voorbeeld geven! Op warme dagen heb ik altijd een flesje water bij me want ik ben een grote waterdrinker.

Zijn jullie even grote zomermensen als ik? Doe gerust ook mee met de summertime tag! En geniet nog van de zomer. Het mooie weer zal wel terugkeren, daar ben ik zeker van!

Love, Josie xo 

5 opmerkingen:

  1. Leuk dat je hem ook ingevuld hebt! Altijd maar weer opnieuw vind ik jou zo'n supermama hé! Ik kan niet wachten tot Aline een beetje groter is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele leuke tag! Wie weet neem ik hem ook wel over :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. met bakken water uit de hemel deze ochtend was er weinig summertime aan maar ik ben toch nog op de fiets naar het werk geweest en vanmorgen tussen de onweersbuien door gaan lopen omdat ik anders veel te weinig buiten ben. Ik vind havaiens (weet niet hoe ik het moet schrijven) wel mooi maar ik kan dat moeilijk verdragen tussen mijn tenen als ik geen ondersteuning elders aan mijn voeten heb. Je straalt op de reisfoto!!!!

    BeantwoordenVerwijderen