dinsdag 5 september 2017

'Ik heb nog nooit': de loperseditie!

Het drankspelletje 'Ik heb nog nooit' ken je waarschijnlijk wel. Iedereen zit in een kring en om beurten vertelt iemand iets wat hij/zij nog nooit gedaan heeft. Wie dat wél al heeft gedaan, moet een shotje drinken. Vandaag is het tijd voor de loperseditie van dit spelletje! Ik vond de inspiratie bij Lien en Karin. Uiteraard komt hier geen alcohol aan te pas, enkel wat water/sportdrank/een gelleke. Benieuwd hoeveel punten ik haal?
IK HEB NOG NOOIT...


Een teennagel verloren tijdens het lopen
Verloren nog niet, wel al meerdere blauwe/zwarte/bebloede teennagels 'opgelopen'. Maar echt pijn deed dat nooit.

De weg verloren
Eén keer, toen ik net verhuisd was en ik de streek nog niet zo goed kende. Ik had de verkeerde zijstraat genomen, waardoor ik uiteindelijk 15K liep in plaats van de geplande 10K. Ik had geen telefoon bij me en het begon al wat donker te worden maar ik kon me gelukkig snel opnieuw oriënteren voor ik in paniek sloeg :-)

Langer dan een uur op de loopband gelopen
Nope, ik haat lopen op de loopband. Ik deed het vorig jaar voor een conditietest maar dat was slechts een half uurtje. Zelfs als het bitter koud is buiten of het regent/sneeuwt/hagelt/waait, ga ik in de frisse lucht lopen. Loopbanden zijn niks voor mij, ik vind er niks ontspannend aan en tenslotte is dat wel de reden waarom ik loop...

In de bosjes geplast
Natuurlijk wel! Ik neem soms wat wc-papier mee in mijn loopbroek als ik lang ga lopen. Je bent beter op alles voorbereid! En is het niet voor een sanitaire stop, dan komt het ook van pas bij een loopneus.5K gelopen
Check!

10K gelopen
Oh yes.

Een halve marathon gelopen
Yeah baby. Mijn favoriete afstand, met de Brussels Half Marathon als allermooiste, elk jaar opnieuw.

Een marathon gelopen
Nope. Ik wil het ooit wel doen maar ik ben er nu nog niet klaar voor. De goesting is er voorlopig niet en dan is het redelijk onnozel om eraan te beginnen. Ik heb nog tijd genoeg!

Een schuurwonde gehad
Een paar keer, toen ik nog met een borstband (van mijn hartslagmeter) liep. Door de wrijving en het zweet leidde dat wel eens tot jeukende rode plekjes. Maar nooit ernstige wondes hoor.

Gesmolten zonnecrème in mijn ogen gekregen tijdens het lopen
Niet dat ik me kan herinneren... Ik ben niet zo'n zweter dus het zal wel daaraan liggen.

Een val gemaakt tijdens het lopen
Nope, never. Ik ben nochtans niet Miss Elegantie maar tijdens het lopen laat ik blijbaar mijn loempigheid achterwege...

De top drie gehaald tijdens een wedstrijd
Als kind ben ik eens als eerste geëindigd tijdens een scholenveldloop. Maar daarna nooit meer. Ik koester ook niet echt de ambitie voor een podiumplaats. Running should be fun!
Een stop moeten maken omdat iemand de weg vraagt
Neen, ik stop niet tijdens het lopen. Het is wel al eens gebeurd dat een auto naast me trager kwam rijden om iets te vragen maar ik ben niet gestopt. Ik heb teken gedaan dat ik aan het lopen was en niet wilde gestoord worden... Beetje onbeleefd misschien maar als ik ga lopen dan hoef ik niet gehinderd worden. Trouwens, als iemand mij de weg vraagt dan weet ik het meestal toch niet zijn ;-)

Gehuild tijdens een run
Neen. Wel al zwaar afgezien maar nog niet tot bleitens toe.

Gestopt om water of eten te kopen onderweg
Nog nooit gedaan. Tijdens lange duurlopen in de hitte neem ik een rugzak met camelback mee en een gelleke in mijn broekzak. Ook tijdens een wedstrijd heb ik meestal een gelleke bij me. Daar is uiteraard ook voldoende drank voorzien bij de bevoorrading.

Gedacht: 'aah, die vieze geur, dat ben ik!
Nee, zoals ik al schreef ben ik niet zo'n zweter. En als ik zweet, ruikt dat niet echt scherp, vind ik ;-) Bovendien zorg ik wel dat ik deo aan heb voor ik ga lopen. Want ik vind het zelf heel onaangenaam als iemand me voorbijloopt die ik nog tot minuten daarna kan ruiken... 

Een bruin kleurtje gekregen, puur door het lopen
Waaraan denk je dat ik mijn mooie gespierde, bruine benen te danken heb? Niet aan in mijn zetel te liggen hoor :-)Andere dingen afgezegd om te gaan rennen
Afzeggen niet echt maar ik plan mijn loopjes wel bewust in mijn agenda. Ik ga vaak 's morgens vroeg lopen, waardoor ik het de avond ervoor dan niet te bont maak. Als ik meedoe aan een wedstrijd, hou ik me de dagen voordien wat rustig. Maar ik beschouw dat niet als opofferingen, zoiets doe ik met plezier!

Een vakantie gepland vanwege een wedstrijd
Nee, vakantie krijgt nog altijd voorrang op leuke loopevents. Op reis ga ik sowieso wel lopen (behalve op skireis, daar heb ik al genoeg sport!).

Twee voeten met blaren gehad
Nooit, ik ben niet zo blaargevoelig. En wellicht draag ik ook gewoon de juiste loopschoenen?

Een wedstrijd gelopen als training
Ja hoor. Dit jaar liep ik de 15K in Brugge en de 20K van Brussel als voorbereiding op de Great Breweries 25K. Ik liep er uiteindelijk sneller dan ik me had voorgenomen. Aard van het beestje, denk ik... Ik wist toen alleszins dat ik heel goed in form was voor de GBM!Gepraat met iemand die ik niet ken tijdens een wedstrijd
Dat doe ik af en toe eens. Lopers onder elkaar, dat schept een band. Maar ik ga er geen heuse gesprekken mee aan, hoogstens een paar zinnen of eens iemand oppeppen die het moeilijk lijkt te hebben.

Gepraat met iemand die ik niet ken tijdens een training
Neen, dat doe ik niet. Ik kom eigenlijk ook maar weinig lopers tegen tijdens mijn trainingen... Ik ben wel al meermaals een beetje boos geweest op hondeneigenaars die hun beest niet goed aan de leiband houden wanneer ik passeer... Maar dat telt niet mee als gesprek zeker?

Gelopen met een doel/pace op mijn handen/armen geschreven
Niet geschreven, maar ik draag tijdens running events wel vaak een pacer bandje waarop de richttijden staan. Ik moet wel zeggen dat ik daar tijdens het lopen zelf dan nooit naar kijk, ik vind het gewoon fijn om zo'n bandje te hebben :-) Daarbij, ik heb zodanig fijne polsen dat het bandje meestal al dichtgeplakt is rond kilometer 15 ;-)

Gerend met mijn hond
Nee want ik heb geen hond. En ik kom het liefst zo weinig mogelijk honden tegen tijdens het lopen. Sorry aan alle dog lovers out there!

Gelopen in de regen
Duh. We wonen nu eenmaal in België... Ik vind het niet erg om in de regen te lopen, je moet achteraf toch douchen dus wat maakt het uit dat je nat en vuil wordt? Ik vind wind veel vervelender om te lopen dan regen!Gelopen in de sneeuw
Yeah baby. Ik ben zot, I know. Maar ik ben dan wel heel voorzichtig hé. Ik vind dat wel leuk, dat knisperende geluid. Het heeft iets avontuurlijks, lopen in de sneeuw en voortdurend zorgen dat je niet op je bakkes gaat :-p

Een vriend/vriendin overtuigd om deel te nemen aan een wedstrijd
Dat probeer ik vaak en het lukt toch af en toe eens. Maar het mislukt ook heel vaak :-p

Zelf overtuigd geweest om aan een bepaalde run deel te nemen
Mijn eerste deelname aan de Brussels Half Marathon (en mijn eerste halve marathon ooit) was te danken aan Pieterjan. Hij zette mij aan om na mijn bevalling in februari 2013 opnieuw op te bouwen naar de halve marathon (oktober 2013). Ik had niet gelopen van oktober 2012 tot maart 2013 (op doktersbevel, wél veel gezwommen) maar het opbouwen ging supergoed en zo kreeg ik de halvemarathonsmaak goed te pakken. Dankuwel Pieterjan! :-)

Geld betaald voor foto's van een wedstrijd
Ja hoor, doe ik bijna altijd na een groot en leuk running event. Het zijn zo'n leuke herinneringen!

Een wedstrijd gelopen in het buitenland
Nee, nog niet. Er zijn in eigen land zoveel toffe runs. Maar ik wil zeker eens in het buitenland gaan lopen hoor, dat komt er wel ooit van! 

Wilde dieren tegengekomen tijdens het lopen
Wilde dieren niet, maar vervelende honden wel. En die vind ik véél erger! ;-)

Verkleed een wedstrijd gelopen
Nee en eigenlijk zegt me dat niet veel. Geef mij maar mijn vertrouwde, comfortabele loopoutfit. 

Een blessure gehad
Nog nooit. Ik heb nooit pijn en ben zelden stijf. Ik kus mijn beide pollekes voor zo'n sterk en flexibel lichaam. Ik ben wel voorzichtig om niet te overtrainen want geblesseerd raken is mijn ergste nachtmerrie!Gelopen met een running buddy
Heel af en toe loop ik eens met Pieterjan (bv. de Brussels Half Marathon) maar ik loop toch het liefst van al alleen (PJ trouwens ook hoor). Op mijn eigen tempo, mijn hoofd leegmaken, ontspannen en volop genieten! Noem mij asociaal maar ik ben gewoon geen groepsloper, een loopclub is niks voor mij.

Ziezo, 18 punten voor mij! Doe je zelf ook mee? Laat het me zeker weten in de comments hieronder!

Love, Josie xo

11 opmerkingen:

 1. hahaha, ik voel me zo een trendsetter :-D. Ondertussen al 11 keer overgenomen! Whoop whoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik vind dat ook niet leuk als mensen lopers stoppen om de weg te vragen, dat moeten ze maar aan iemand anders vragen. En idd, ik herken me in het feit dat ik meestal ook niet zo nuttig ben als iemand me de weg vraagt. (leve mijn gsm, dankzij deze geraak ik toch overal)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik doe dat zelf nooit, mensen tegenhouden op straat die aan het joggen zijn of met iets anders bezig zijn. maar blijkbaar denkt niet iedereen zo ;-)

   Verwijderen
 3. Tof, hé, die lijst! En het bewijst dat elke loper zo zijn dingetjes heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een zalige post, denk dat ik hem wel eens ga overnemen :-) Lopen in de sneeuw vind ik altijd iets magisch hebben en dat knisperende geluid daar hou ik ook wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker overnemen, ik ben benieuwd naar jouw antwoorden.

   Verwijderen
 5. ik krijg soms opmerkingen van mensen die ik voorbijkom als ik ga lopen. Ik draag toch altijd oortjes dus ze zouden zich beter de moeite besparen om iets te roepen. En honden: aarrgghh, mijn hartslag schiet er van in de lucht, ik neem zelfs een bepaalde route niet meer omdat ik weet dat er daar honden loslopen. Vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben ook zo doof als een pier terwijl ik loop ;-)
   misschien niet altijd veilig maar ik kijk dan wel extra goed uit!

   Verwijderen
 6. Leuke post! Ik heb echt niks met lopen, maar heb deze wel graag gelezen :)

  BeantwoordenVerwijderen