woensdag 18 oktober 2017

Count your blessings

Ik ben sinds maandagnacht terug van een leuke citytrip naar Rome. Binnenkort deel ik hier op de blog mijn tips voor la città eterna! Maar geef me nog wat tijd, ik moet eerst nog eens goed door de honderden foto's scrollen die ik tijdens die vier dagen maakte... In tussentijd deel ik graag nog een aantal kleine geluksmomentjes. Ik deed het vorige maand al eens en ook de voorbije dagen waren er heel wat little things die me blij maakten! 
* Thuiskomen van citytrip en een superlieve verwelkoming van Emil aantreffen op de deur. With a little help from mémé, die 4 dagen voor hem zorgde. Dank u mamaatje, you're the best!
* Veel nieuwe, boeiende opdrachten binnenkrijgen voor Text Fairy. Zelfs zodanig veel dat ik er moet weigeren. Ik doe dat niet graag, neen zeggen, ik ben er ook écht niet goed in. Maar anderzijds doet het me nog maar eens beseffen wat voor een geluk ik heb dat mijn bedrijf zo succesvol is. En dat ik het echt doodgraag doe, I loooove my job!
* Na 3 nachten in onze Romeinse Airbnb (die trouwens echt dik in orde was!) weer in mijn eigen bedje kunnen slapen. Ik ben een makkelijke slaper in eender welk bed maar het is mij nogmaals duidelijk geworden: nergens beter dan in mijnen eigen nest* Een superleuke zonnebril op de kop tikken in Rome voor amper 29 € (voor de Instagram-leken: DE FEESTHOED OP DE FOTO IS NIET ECHT). Zie mij eens blij wezen hierboven! Ik weet wel dat een dure bril beter is van kwaliteit maar ik ben zo iemand die liever 5 cheap-ass sunnies heeft zodat er op tijd en stond kan afgewisseld worden. Dan hoef ik ook niet te zitten bleiten als ik er een kras op komt of ik er toevallig op ga zitten en het oor afbreekt of zo...
* In een nieuw boek beginnen en al na een paar pagina's weten: dit wordt er eentje voor in mijn favorietenlijst!
* Elke maaltijd in Rome! Het eten is er zo lekker, eenvoudig, puur... En goedkoop, dat ook! Een simpele bruschetta al pommodoro, ik zou daar een moord voor begaan. Vergeet alle zware sauzen en kazen die je bij ons vaak geserveerd krijgt als je 'Italiaans gaat eten'. De 'echte' Italiaanse keuken is volledig mijn ding, ik heb er overigens geen problemen gehad met mijn lactose-intolerantie. * We blijven in de categorie 'eten & drinken': sorbetijs van appel en kaneel. Een van mijn all-time favorite smakencombinaties. Zooooo lekker!
* Een dag zoals vandaag, die veel zonniger en warmer is dan ik had gedacht. Toevallig had Emil pedagogische studiedag vandaag en had ik een dagje met hem gepland. We trokken naar Lokeren om op stap te gaan met ons neefje Remi (4 maand). Het was een heerlijke middag... ook al heb ik veel gezweet omdat ik dus niet wist dat het zo warm ging zijn ;-)
* De uitspraken van Emil. Eentje van vandaag: "Later, als ik papa ben, ga ik veel geld verdienen en dan koop ik mij een Porsche." Ik: "Leuk, maar je gaat dan wel heel veel moeten werken hé." Hij weer: "Maar papa en jij gaan mij dan wel wat geld geven hé." Misschien moet ik eens een hele blog wijden aan Emils spitante quotes zoals Kelly geregeld doet... Ik denk er eens over na!Wat waren jullie leuke geluksmomenten de voorbije dagen? 

Love, Josie xo

6 opmerkingen:

 1. Ik ben fan van de quotes bij Kelly, dus zeker eens doen!! De puurheid van een kind, zalig!
  Ook ik ben een gemakkelijke slaper, maar zoals je zegt.. Je eigen bed ..♥
  En je redenering over zonnebrillen volg ik volledig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa! Quotes! Altijd leuk om lezen :-). Dat appel kaneel sorbetijs klinkt heerlijk! Die combinatie doet het hem altijd voor mij :-)! Ben benieuwd naar de post over je trip naar Rome, staat ook nog op de to do lijst hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke lijst! Ik hou wel van die quotes en die van Emil vind ik wel zalig! ;-)
  Ik heb nog maar net taart binnen, maar ik krijg alweer honger wanneer ik over dat Italiaans eten lees.
  Ha, dat boek, ik heb de film gezien en vond die echt heel goed in zijn genre. Zelf Steven vond hem çava.
  Ik kocht vroeger altijd een duurdere zonnebril, maar ga nu ook voor goedkope exemplaren. Ik slaag er geweldig goed in om in no-time een kras op mijn zonnebril te krijgen dus heb ik dat geld er niet meer voor over. Die van jou staat je trouwens geweldig goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh, Rome! Lang geleden gedaan met mijn ouders, maar ik wil daar nog eens teruggaan. Voor het eten en de ijsjes ;)
  Cheap ass sunnies for the win. Al heb ik er wel één dure (op sterkte) voor in de auto.
  En ja, ja, ja voor de quotes van Emil! Ik ben er bij Sep ook al een tijdje geleden mee begonnen, maar het wordt alleen maar toffer als ze ouder worden :) Ik heb zelfs een speciaal boekje voor gekregen van mijn schoonzus. Al meer dan halfvol gekrabbeld met babbels :) Zalig om opnieuw te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rome staat hier al lang op de wishlist, ooit zal het er van komen (partner houdt niet van vliegen) en dan kan ik eindelijk genieten van de Italiaanse taal, het eten, de cultuur....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dat ijsje ziet er erg lekker uit. En inderdaad dat eten in Italië is ongelooflijk lekker! Zo een post met uitspraken van Emil mag altijd wat mij betreft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen