donderdag 5 oktober 2017

Mijn doodgewone gewoontes

Kelly, Silke en Kelly deden het eerder al op hun blog: hun doodgewone gewoontes onthullen. Ik vind het fascinerend om meer te weten te komen over de dagelijkse rituelen van een ander. Ik heb eens nagedacht over die van mij. Ik heb er natuurlijk heel wat, hier volgt een kleine bloemlezing!* 's Morgens gaat mijn wekker om 6u20 (op weekdagen). Meestal ben ik een paar minuten wakker voor de wekker. I'm a morning person, ik hou zo van de ochtend!
* Snoozen doe ik nooit. Ik zou niet weten waarom.
* Het eerste wat ik doe wanneer ik wakker word, ik gaan plassen. Daarna drink ik een 5-tal slokken water omdat ik altijd grote dorst heb bij het opstaan én omdat het mijn 'systeem' op gang brengt.
* Ik drink altijd kraantjeswater. Niet omdat het goedkoop is maar gewoon omdat ik het even lekker vind als fleswater. Ik heb een fles die ik steeds hervul. Dat ik hierdoor minder plastic flessen consumeer, vind ik mooi meegenomen.
* Ik neem elke ochtend een douche en was ook telkens mijn haar. Het kan best zijn dat dat niet goed is voor mijn haar maar ik sport veel en een gewassen hoofd geeft me een 'properder' gevoel.
* Elke dag smeer ik CC crème en breng ik mascara aan. Ik voel me frisser en vrouwelijker met een beetje make-up. Soms gebruik ik eyeliner maar niet elke dag. 
* Ik heb geen 'vaste' juwelen. Meestal draag ik een kettinkje (deze of deze) en soms wat armbandjes.
* Ik draag dagelijks mijn Polar M200. Ik heb hem in verschillende kleuren en beschouw hem als een sieraad want hij is zo mooi!
* Ik sla nooit ofte nimmer mijn ontbijt over. Ik begin met een kiwi op mijn nuchtere maag, gevolgd door een grote kop groene/zwarte thee. Daarna eet ik mijn favoriete havermoutontbijt met nog een extra stuk fruit. 's Morgens moét ik echt goed kunnen eten of ik kan de dag niet starten. En dan ben ik slecht gezind.
* Ik sla überhaupt geen enkele maaltijd over. Als ik niet kan eten, word ik een vervelend kreng. A hangry bitch!
* Ik moet om de 2 uur iets eten. Anders begint mijn maag te protesteren. Ik neem om 10u een stuk fruit, lunch rond het middaguur (meestal een zelfgemaakt slaatje), een stuk fruit/yoghurt/granola/chocolade/energy bar rond 15u, wat noten/rauwe groentjes om 17u30, avondeten om 20u (warme maaltijd) en dan nog een evening snack (meestal yoghurt of noten). Ik eet veel maar doordat ik gezond eet en veel sport, loop ik er niet bij als een tientonner.* Wanneer ik ergens naartoe ga, heb ik altijd iets mee om te eten en/of te drinken: een stuk fruit, een energy bar, wat noten, een potje yoghurt, wat kerstomaatjes...
* Voor ik begin te werken (om 8u 's morgens) stel ik een to do list op. Vroeger deed ik dat de avond ervoor maar ik vind het rustgevender om de dag te starten met een lijstje. Werkt voor mij persoonlijk beter.
* Als ik pizza eet, begin ik bij de korst en ik eindig met 'het hart'. Ik vind dat het lekkerste en ik spaar het beste graag voor op het einde! 
* Als ik pizza eet, laat ik nooit één kruimel liggen.
* Wanneer ik Emil in bed steek, zijn mijn laatste woorden van de dag tegen hem altijd: "Zie je graag, je bent m'n beste vriend." En dan sluit hij vredig zijn oogjes.
* Als het niet regent, ga ik Emil om 17u30 in de naschoolse opvang halen met de fiets, de step of te voet. Het traject naar huis (15 minuutjes) is ideaal om wat te babbelen over de voorbije dag en de frisse buitenlucht doet ons allebei deugd.* Ik zie er graag goed uit wanneer ik op pad ga. Van zodra ik weer thuis ben, wissel ik in 95% van de gevallen mijn outfit als de bliksem in voor comfy pants, een sweater en mijn haar in een paardenstaart.
* Ik ben zelfstandig en werk grotendeels van thuis uit. Maar ik werk nooit in mijn pyjama.
* Ik werk wél vaak in mijn joggingbroek. Heerlijk voordeel van thuiswerken.
* Ik loop in korte broek van maart tot (minstens) oktober. Ik weiger mijn lange loopbroek uit de kast te halen voor 1 oktober.
* Ik ga vier keer per week lopen. Meestal op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag/zondag.
* Ik loop altijd met muziek en knik steeds vriendelijk naar lopers die mijn pad kruisen. Ook al weet ik vaak op voorhand dat ik geen goeiedag terug zal krijgen. 
* In mijn auto staat de radio altijd aan. Vaak heel luid. 
* Thuis zet ik de radio niet altijd aan. Wanneer ik werk, heb ik stilte nodig. In het weekend zet ik wel muziek op. Bijna altijd is dat StuBru of een Spotify playlist.
* Mijn boekenkast is heilig en is geordend op kleur. Of beschouwen jullie dat als een dwangobsessie in plaats van een gewoonte?* Ik kijk nauwelijks tv. Momenteel probeer ik The Voice te volgen, voor de rest is het Netflix ('13 Reasons Why', 'Pretty Little Liars', 'Frankie & Grace', docu's).
* Ik ga op weekdagen slapen rond 23u of later. Ik heb niet veel slaap nodig.
* Ik kan niet gaan slapen als mijn huis overhoop ligt.
* Ik slaap met mijn kersenpitje van zodra het een beetje koud is buiten. Ik hou van die gezellige warmte, ja zelfs van de ruftige geur die er soms uit komt, haha.
* Ik probeer altijd een boeketje bloemen in huis te hebben maar het lukt me vaker niét dan wel. Gelukkig heb ik een vent die er af en toe wel aan denkt!
* Ik ga graag en vaak naar zee, bijvoorbeeld op zondag met Emil. Als we naar zee gaan, is dat in 95% van de gevallen De Haan (slechts een half uurtje rijden van bij ons). We fietsen/wandelen dan altijd eerst via de zeedijk naar de speeltuin op het strand, daarna gaan we een ijsje eten bij René om dan te eindigen in La Potinière, waar Emil kan spelen en fietsen en ik iets kan drinken op het terras of in de tearoom.* Voor ik mijn nachtlampje uitknip, smeer ik een dikke laag handcrème. Om te compenseren dat ik de voorbije dag de hele tijd aan mijn 'nagelvellekes' zitten prutsen heb. Elke avond neem ik me voor om het de dag erna niét meer te doen.
* En elke dag mislukt dat voornemen van de avond voordien omdat ik, van zodra ik me een beetje begin op te jagen, aan mijn vingers begin te prutsen.
* Ik jaag me nogal snel op, vaak zonder reden. Ik ben gewoon rusteloos van nature. 
* Als ik 15 minuten stil zit, heb ik het gehad. Dan moét ik iets om handen hebben.
* Ik stofzuig graag en vaak (gevolg van bovenstaande én van mijn netheidsobsessie). Ik word er rustig van.

Zijn mijn gewoontes herkenbaar? Wat zijn die van jullie? Laat het maar weten in de comments hieronder!

Love, Josie xo

15 opmerkingen:

 1. een glas water met citroen bij je kersenpitje zetten in de microgolf.. zou de geur neutraliseren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien moet ik hier ook eens een blogje over schrijven. Heb wel een aantal dingen gelijk met jou: kraantjeswater for the win! En ik lach ook altijd eens naar andere lopers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, zeker doen!
   ik begrijp niet waarom zoveel mensen kraantjeswater 'verafschuwen'. ik vind niks mis met de smaak, het is zelfs lekkerder dan bepaalde flessenwaters. spa blauw vind ik bijvoorbeeld afschuwelijk smaken!

   Verwijderen
 3. Vroeger woonden we vlak bij de school, ik dacht altijd dat dat handig zou zijn maar we verhuisden nog voor ilja er naartoe ging (onverwacht veel vlugger dan gepland) nu is het net iets te ver voor te voet (40 minuten met kindervoetjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij zij niet bewust zo dicht bij de school komen wonen hoor. maar het is nu wel handig, ik geniet telkens van mijn wandelingen naar daar en de terugweg samen met emil is echt pure quality time!

   Verwijderen
 4. Zaaalig, wat een lijst!

  Ik moest luidop lachen met de ruftige geur van je kersenpitje, haha! Ik probeer die zoveel mogelijk te negeren, het enige minpuntje aan mijn 'BFF'! En dat brengt me naadloos bij : keischattig dat je dat elke avond tegen Emil zegt <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja die geur... je neemt dat erbij hé, ter compensatie van die lekker gezellige warmte :-)

   Verwijderen
 5. Zo grappig van die pizza! En niet 'kunnen' gaan slapen voor het huis is opgeruimd: herkenbaar. Helaas heb ik wel veel slaap nodig. En ik zou ook eens zo'n blogpostje moeten schrijven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, mijn zus eet ook zo... blijkbaar een familietrekje.
   ik zou het vreselijk vinden om bijvoorbeeld na een feestje meteen in bed te kruipen en dan wakker te worden met een berg afwas die nog moet gedaan worden. horror!

   Verwijderen
 6. Strak schema daar! En een hangry bitch worden in geval van acute honger: ow ja ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'strak schema' is my middle name ;-)
   honger maakt van mij echt een vreselijk mens! beware of me when hungry!!!!!!!

   Verwijderen
 7. Toch wel wat herkenbare puntjes! Ik zeg ook altijd iets soortgelijks tegen Sep voor hij gaat slapen en ben er ook mee begonnen bij Warre.
  Ik heb het kraantjeswater overgenomen van Koen, ik was een Evian-girl ;)
  Ik ben nog zoekende naar een goede ordening voor mijn (nieuwe) boekenkast. Vroeger was het per genre/type boek/taal van groot naar klein. Nu is het per genre/type op kleur.
  Misschien moet ik ook eens een blogje hierover schrijven. Maar dan wel eerst een onderscheid maken tussen mijn neurotische trekjes en mijn gewoontes :) :)
  P.S.: supermooi boeketje op die eerste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat zinnetje brengt emil gewoon ook rust, merk ik. als ik het gezegd heb, kan hij rustig zijn oogjes sluiten. en hij zegt dan telkens iets liefs terug. ik vind het gewoon superbelangrijk om de dag af te sluiten met een knuffel, een kus en 'positieve' woorden.
   zeker doen, dat blogje. ik ben ook benieuwd naar jouw gewoontes!

   Verwijderen
 8. De kleuren in je boekenkast deden me lachen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen