vrijdag 17 november 2017

De vijf zintuigen

Ik ben een bezige bij die altijd wel met iéts bezig is. Mijn zintuigen maken dan ook veel mee op een dag. Dit inspireerde me tot deze nieuwe reeks, waarin ik een aantal recente ervaringen op een rijtje zet aan de hand van mijn vijf zintuigen. Dus een beetje een weekverslag à la Whatsup en My week in pictures, maar dan anders!HOREN

* Ik hou van muziek maar ik beluister zelden volledige albums. Geef mij maar de radio, bij voorkeur StuBru. Daar leerde ik de single I Need Lovin' kennen van Amery, een nieuw talent (uit Aalst, begot!). Al na de eerste luisterbeurt bleef het nummer in mijn hoofd hangen. Een fris en dansbaar deuntje: that's the way I like it! Ik kan echt niet stil blijven zitten als ik het hoor. Een meekwelen hoort - helaas voor wie op dat moment in mijn buurt is - er ook bij...

* Nog een favorietje de laatste tijd: Run Run Run Run Run van School Is Cool. For obvious reasons, daar moet ik niet veel uitleg bij geven hé.
* Onlangs keek ik naar 13 Reasons Why op Netflix. Ik was enorm aangedaan door de serie, een pakkend verhaal... Ook de soundtrack vond ik mooi. Vooral The Night We Met van Lord Huron is me bijgebleven. Omdat ik het zo'n prachtig nummer vond, heb ik van die band wél het volledige album beluisterd. Zeer ingetogen muziek, normaal niet echt 'mijn genre' want voor mij mag het wat meer up-tempo zijn, maar dit is echt wel mooi. Ideaal om tot rust te komen, wat in mijn geval soms eens nodig is voor ik weer in overdrive ga... 

ZIEN

* Ik kijk weinig televisie de laatste tijd. Er is eigenlijk maar één programma dat ik probeer te volgen wanneer ik thuis ben: The Voice. Mijn guilty pleasure op vrijdagavond! Alhoewel, zo guilty is dat niet want ik heb de indruk dat velen ernaar kijken en uiteindelijk is het toch een leuk en goedgemaakt programma!
* Vorige week keken Pieterjan en ik naar de laatste aflevering van Stranger Things 2 en sindsdien ben ik een beetje in een zwart gat gevallen op vlak van series. Ik vond het tweede seizoen zelfs nog beter dan het eerste, een dikke vette aanrader! Maar nu mis ik dus een goede serie... Ik kijk wel nog naar Pretty Little Liars (hersenloos entertainment, een mens heeft dat nodig hé!) maar ik zoek nog een leuke serie om met PJ te bekijken. Misschien dat we eindelijk eens aan Suits beginnen, iemand die dat al heeft gezien? Door Kelly's laatste blog ga ik me binnenkort ook eens wagen aan Riverdale, dat lijkt wel een serie voor mij!
* Wat ik hier thuis ook veel zie rondslingeren, zijn Emil zijn talrijke Sinterklaas-verlanglijstjes. Zoals wellicht veel kindjes van zijn leeftijd heeft hij zich de laatste weken gespecialiseerd in het uitknippen van zijn wildste speelgoedverlangens uit de boekskes, en ze vervolgens netjes op briefjes te plakken voor de Sint. Zijn wensen zijn erg uiteenlopend en PJ en ik hebben al een soort 'preselectie' gemaakt van wat we gaan doorgeven aan de grootouders, meter en peter. Emil heeft al enorm veel speelgoed dus we willen het toch een klein beetje sturen... Ik veronderstel dat veel ouders dat doen, of toch niet? Het zal wellicht een combinatie worden van Playmobil (daar speelt hij heel graag mee), 'iets met auto's' ( (boys will be boys) en een puzzel en/of gezelschapsspel (de kans bestaat dat het iets met kaka en pipi wordt...). RUIKEN

* De vele lekkere pompoenen buiten beschouwing gelaten is de herfst niet mijn favoriete seizoen (en de winter nog minder, I was born for summer all year long!). Maar dat wil niet zeggen dat ik tot maart depri ga rondlopen, integendeel. Ik hou bijvoorbeeld wél erg van de geur van herfstbladeren. Daar word ik blij en relaxed van!
* De laatste weken ga ik weer af en toe zwemmen. Omdat er voorlopig geen grote loopprestatie meer op de agenda staat (pas vanaf de lente), ga ik nu 3 keer per week lopen en 1 keer zwemmen (in plaats van 4 loopsessies). Ik geniet er enorm van, het doet deugd om eens andere spieren te gebruiken dan bij het lopen. De afgrijselijke chloorgeur nadien neem ik er heel graag bij.
* Nog iets leuks aan de herfst: spruitjes! Ik ben er dol op en maak ze dan ook vaak klaar dezer dagen. Ik hou zelfs van die muffe scheetjesgeur die zich in huis verspreidt terwijl de spruitjes op het vuur staan! PROEVEN

* Ik ben dol op pompoen! In stoofpotjes, in soep, gegrild in de oven... The more pumpkins, the merrier! Ik beleef momenteel dus hoogdagen op culinair vlak, ik zou elke dag pompoen kunnen eten!
* Mijn lievelingsfruit van 't moment zijn mandarijntjes. Lekker zoet en sappig, daar kan ik mij echt een ongeluk in eten. En die geur, zalig! Zou dus eigenlijk ook hierboven bij 'ruiken' kunnen staan.
* De laatste weken bezocht ik een aantal leuke nieuwe plekjes: Moonfood Café in Brussel, restaurant ONE en coffee bar Adriaan in Brugge, Okkerennoot in Oudenaarde. Ik vertel daar binnenkort zeker nog meer over in een aparte post waarin ik al mijn hotspot discoveries oplijst, zoals ik onlangs ook al deed.VOELEN

* Vorig weekend liep ik - voor de verandering - nog eens een halve marathon, namelijk tussen Aalter en Bellem. Ik had niet speciaal getraind maar ik ben sowieso wel in form omdat ik altijd veel loop en gezond leef. Ik ging niet 'om te streven' omdat ik niet veel zin had om echt diep te gaan. Ik liep hem in 1u45. Ter vergelijking: in Brussel liep ik hem in 1u40 vorige maand, toen heb ik echt wel alles gegeven. Ik was echt content met mijn 1u45 omdat het echt heel makkelijk ging en ik me de hele tijd supergoed voelde. Ik was wel wat stijf de dagen nadien maar ik vind dat niet erg. No pain, no gain: stijfheid en stramme spieren horen gewoon bij het lopen!
* Zoals ik al schreef, hou ik niet van de winter. Ik ben namelijk een vreselijke koukleum! Gelukkig heb ik een heerlijk kersenpitkussentje dat me warmte geeft in koude tijden. De ruftige zweetgeur die er na talloze opwarmbeurten in hangt, vind ik zelfs stiekem lekker ruiken...
* Ik voel aan al mijn ledematen dat het eindejaar eraan komt. Ik zié het ook want op veel plaatsen hangt de kerstversiering al op. Sorry aan alle christmas lovers maar ik vind dat echt nog te vroeg! Wacht op zijn minst tot na Sinterklaas... en dan nog. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kerst en de warme familiemomenten die ermee gepaard gaan. Maar voor de rest mag het van mij zo snel mogelijk 2 januari zijn. Of zelfs al 3 januari want dan vertrekken wij voor een paar dagen op vakantie naar Zuid-Spanje... Dat zal deugd doen, lekker relaxen en tot rust komen na de drukke eindejaarsperiode!Waar zijn jullie zoal mee bezig geweest de laatste weken?

Fijn weekend!

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Mmm, pompoen, daar smul ik ook volop van. Maar mandarijntjes, dat eet ik niet zo graag.
  Suits vonden wij echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yummie pompoen :-) Spruitjes vind ik ook wel eens lekker maar die muffe geur die ze verspreiden daar pas ik dan weer absoluut voor. En ja hoor ook hier worden de wensen voor de Sint beetje bijgestuurd want anders is het hier een overvloed aan speelgoed met een verjaardag in november. Ik kijk zelf nog bitter weinig tv maar voor Tabula Rasa maak ik tegenwoordig een uitzondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat die series betreft, Suits is zeker een aanrader en ik denk dat er 4 of 5 seizoenen zijn, dus je bent wel even zoet. Alleen al voor de mooie office outfits vond ik het leuk om naar te kijken. Mijn man en ik hebben ook net The Affair gezien op Netflix en dat vonden we beiden ook echt goed. Het verhaal wordt telkens uit verschillende standpunten verteld en dat vind ik sowieso leuk om te zien. Het tweede seizoen vond ik ook nog beter dan het eerste en ik ben ongeduldig aan het wachten tot het derde beschikbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Suits is een favorietje van mijn vriend en mij! Maar ik moet wel nog eens herbeginnen als ik seizoen 5 wil beginnen zien.... Naarmate de seizoenen volgen worden als die rechtszaken verdorie nog ingewikkeld om te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen