donderdag 7 december 2017

Lopen in de winter: mijn essentials

’t Is winter! Niet mijn favoriete seizoen maar dat wil niet zeggen dat ik de hele tijd binnen zit, integendeel. Loopjes in de winterkou kunnen zoveel deugd doen. Met de juiste kledij en accessoires kan ik er ten volle van genieten. Benieuwd naar mijn 10 winter essentials om te gaan lopen?

1. Run light: een musthave voor elke loper die in het (half)donker de baan op gaat. Ik vertrouw al een paar jaar op het run light van Decathlon. Ik vind dit qua prijs-kwaliteit een super accessoire. Het zit comfortabel (ik voel nauwelijks dat ik het draag) en het geeft me een veilig gevoel.
2. Lange loopbroek: hoe graag ik ook in korte shorts loop, een lange broek is noodzakelijk wanneer het echt koud is. Ik kocht onlangs een nieuwe legging van Asics met een leuke print. Ik ben er heel tevreden over. Ik voel nauwelijks dat ik een broek draag, ze is als een tweede huid en geeft me veel bewegingsvrijheid. En ze ziet er gewoon ook heel leuk uit, een pak toffer dan een ‘saaie’ zwarte loopbroek. Ik weet wel dat lopen geen modeshow is maar ik zie er toch graag een klein beetje fashionable uit 😊
3. Seamless shirt met lange mouwen: sinds vorig jaar vertrouw ik op een roze ademend shirt van Asics om me warm te houden. Het is nog in perfecte staat (wat wijst op de goeie kwaliteit) dus ik blijf het deze winter gewoon lekker verder gebruiken! Never change a winning team, right? Bij andere merken heb ik soms het probleem dat de tops naar boven ‘kruipen’ tijdens het lopen, wat hoogst onaangenaam is. Bij dit exemplaar van Asics heb ik dat niet, echt een toppertje!4. Goeie loopsokken. In de zomer liep ik met fluogele Elite Lightweight running socks van Nike. Ik was daar zo content van dat ik me voor de winter dezelfde heb aangeschaft, in het groen. Het zijn dunne sokjes want ik hou niet van dikke en warme loopkousen. Ik heb eigenlijk nooit koude voeten tijdens het lopen dus dat is niet nodig. Koude handen daarentegen…
5. Loophandschoenen: ik heb héél snel koude handen - ik ga in de herfst soms lopen in short maar mét handschoenen aan. Dus in de winter ga ik de deur niet uit zonder mijn loophandschoenen. Ik heb er van Asics, die ik vorig jaar al kocht en die nog lang niet aan vervanging toe zijn. Ze zijn niet te dik, waardoor ik mijn ipod nog kan bedienen of mijn neus nog kan snuiten. Ze geven voldoende warmte, al heb ik toch geregeld nog koude handen maar dat ligt louter aan mezelf, mijn handen zijn mijn zwakste schakel als het op warmte aankomt...
6. Loopjack: een ademend shirt met lange mouwen is uiteraard niet voldoende wanneer het buiten vriest. Gelukkig ben ik in het bezit van een aantal goeie loopvestjes. Ik heb er bijvoorbeeld eentje van Decathlon dat me beschermt tegen de kou en de wind. Het sluit mooi aan en het bevat voldoende zakjes om wat kleine spullen in op te bergen. En het ziet er ook leuk uit, past mooi bij m'n broek.7. Hoofdband: een muts draag ik niet om te lopen omdat mijn paardenstaart daar niet in/onder geraakt. Als het écht koud is of hard waait, ga ik soms op pad met een hoofdband. Op mijn hoofd zelf heb ik het niet snel koud maar vrieskou kan wel pijn doen aan mijn oren. Dan is een hoofdband de ideale oplossing! Ik vond er eentje bij Decathlon met ingewerkt reflecterend materiaal, altijd handig voor loopjes in het donker!
8. Loopschoenen. Redelijk essentieel voor elke loper: een uitstekend paar loopschoenen. Ik ben nog altijd dol op mijn Asics Gel-Nimbus 19 running shoes. Ik loop er nu bijna een jaar mee (maar ik wissel af met mijn Asics Dynaflyte dus ze zijn nog niet versleten) en ik ben er supercontent van. Bovendien zijn ze zoooooo mooi! Na nieuwjaar ga ik me een nieuw paar aanschaffen want dan zal het wel nodig zijn (ik zal er ongeveer 1000K mee gelopen hebben). Ik ga zeker niet twijfelen om opnieuw voor de Gel-Nimbus te gaan, in een ander kleurtje. De keuze voor een loopschoen is heel persoonlijk want iedereen heeft andere voeten en een eigen loopstijl. Wat mij betreft is dit alleszins een topschoen!9. Boek ‘Sport- en energiedrankjes’. Ik drink meestal water voor, tijdens en na het lopen. Ik ben niet zo’n fan van al die mierzoete sportdranken. Met dit nieuwe boek maak ik de lekkerste sportdrankjes voortaan zelf! De recepten zijn onderverdeeld in de categorieën pre-workout, herstelsmoothies, drankjes voor sterke spieren en smoothies met extra koolhydraten. De recepten zijn zeer eenvoudig, je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig. Misschien is dit wel een leuk idee om als kerstcadeau te geven aan een loper?
10. Lippenbalsem. Door te lopen door de koude en de wind heb ik vaak te kampen met droge, gesprongen lippen. Voor ik op pad ga, breng ik altijd een dikke laag lippenbalsem aan. Ik vertrouw al jaren op Labello hiervoor. Ik ontving onlangs hun limited edition glittersticks, dat is de ‘gewone’ lippenbalsem in een blinbling jasje. Ziet er toch gewoon superleuk uit, vind je niet? 😊

Wat zijn voor jou onmisbare items als je gaat lopen in de winter?

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Leuke sportkleren :-) Sinds kort merk ik dat ik ook niet meer zonder lippenbalsem kan als ik in de (vries)kou ga joggen. En die handschoenen, daar moet ik me eens goeie exemplaren van aanschaffen. Ik vind het nl niet zo makkelijk om er te vinden waar ik niet te snel te warm in heb en die me ook toelaten om nog dingen te doen zoals een ipod bedienen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van mij zijn goeikes hoor. Niet té warm en ik kan er mijn ipod mee bedienen. En qua prijs ook dik oké!

   Verwijderen
 2. Leuke essentials! Ik zweer bij m’n loopbroek en truitje van Nike voor de winter. Al ligt er onder de kerstboom een nieuwe outfit op mij te wachten. Een band of buff voor m’n oren staat ook nog op het verlanglijstje. Want m’n oren zijn echt wel m’n zwakke plek als ik met een strakke paardenstaart loop!

  BeantwoordenVerwijderen