zondag 17 december 2017

My weeks in pictures

De weken vliegen voorbij, 't is bijna Kerstmis en dan al 2018... December is al aan sneltempo gepasseerd hier. Tijd voor een kleine update met 10 foto's van de voorbije weken!


1. Zoals overal in ons land viel hier maandag ook een pak sneeuw uit de lucht. Het was berekoud met een ijzige wind, erg gure weersomstandigheden die heel wat ellende veroorzaakten. Ik hou niet van dat winters weertje maar ik ga er ook geen uren over zitten janken. Als thuiswerker had ik het geluk dat ik de baan niet op moest maandag. Pieterjan keerde over de middag al naar huis terug vanuit Gent om de verkeersdrukte wat voor te zijn. We namen een gezamenlijke break tijdens het thuiswerken om Emil te voet te gaan oppikken op school. Want met de auto rijden was moeilijk in ons dorp. Emil vond het natuurlijk de max, hij is het niet gewend om om 16u al opgehaald te worden én dan nog door mama en papa samen. Na onze sneeuwselfie bij onze thuiskomst maakten PJ en Emil nog snel een sneeuwman en daarna was het tijd voor ons om verder te werken. Emil profiteerde ervan dat hij gezellig tv kon kijken in zijn pyjamabroek :-)2. Sinds vorig weekend staat onze kerstboom. Het is opnieuw de fake plastic tree die we al hebben sinds het eerste jaar dat we samenwonen. Ik weet het, niet hetzelfde als the real stuff maar sinds ik een artikel las over hoeveel ongedierte zich in zo'n boom schuilhoudt, ben ik toch blij met mijn plastieken boompje! De boom opzetten en versieren doe ik niet graag maar dat is niet erg want mijn huisgenoten houden zich daar graag mee bezig. Ondertussen liggen er al veel cadeautjes onder! Ik ben niet zo'n kerstmens maar ik moet toegeven dat een versierde boom met lichtjes toch zorgt voor heel wat gezelligheid en sfeer in huis.3. Ik lees veel de laatste tijd en daar ben ik blij om! Want lezen geeft me veel meer voldoening dan tv en series kijken (wat ik natuurlijk ook wel doe, maar niet zo intensief). Ik heb eindelijk Me Before You uit, ik vond het prachtig. Ik ben nu een weekje bezig in de nieuwe van John Green. Ik heb enorm genoten van zijn The Fault In Our Stars. Van deze Turtles All The Way Down heb ik dus best wel hoge verwachtingen... Ik ben benieuwd of ze zullen ingelost worden! I'll keep you posted.4. Van boeken gesproken: ik heb nog een leuk exemplaar klaarliggen voor onder de kerstboom voor Emil. Feest in de wolken van Tom Schamp is een uitvouwboek zonder woorden over de bewoners van een wolkenkrabber. Het is tegelijkertijd een groeimeter. Emil gaat dat zeker leuk vinden omdat hij erg bezig is met hoe groot hij is. Misschien kan jij met dit originele boek ook wel een kindje plezieren tijdens de feestdagen?5. Waar ik Emil alvast blij mee maakte vorig weekend, was de voorstelling van Kapitein Winokio die we bijwoonden. Ik nam hem vorig jaar al eens mee naar een Winokio-show maar ik had de indruk dat het toen nog wat te vroeg was. Deze keer was het echt een voltreffer: Emil zong uit volle borst mee en was volledig geboeid door de fantasie van de Kapitein, zijn gekke matrozen en Mevrouw De Poes. Ik genoot er ook echt van! We kregen een poster mee naar huis en die kreeg alvast een plekje in Emil zijn (vooralsnog ongeschilderde maar wel al met testverflikjes op de muur) slaapkamer. De show 'Blij Bang Boos Bedroefd' is echt een aanrader, kijk eens op de website of je misschien een voorstelling in jouw buurt kan bijwonen!6. Wat mij dan weer heel blij maakte, was de spring folder in handen krijgen van CKS Kids. Het is een brochure met inspiratie voor coole communie-outfits voor kinderen. Ik schreef er de teksten voor. Dit was een van de vele opdrachten waar ik als Text Fairy aan kan/mag meewerken. Het is des te leuker als je nadien je werk in gedrukte vorm onder ogen krijgt, zeker als het over een folder gaat die in alle CKS winkels ligt en dus een groot publiek bereikt. Ik ben daar toch wel trots op! 7. Iets waar ik vorige week erg mee moeten lachen heb, was deze etalage die ik passeerde terwijl ik op weg was naar een klant in Brugge. Het was de dag voor Sinterklaas dus de goedheilig man stond terecht nog voor het raam van kapster Conny. Maar toch was de kerstman ook al op de gevel aan het klauteren... Ik vond het een zeer evenwichtig en grappig beeld. Al blijf ik die gevelkerstmannen afgrijselijk lelijk vinden, ik begrijp niet waarom mensen dat aan hun huis hangen... Maar bon, ieder zijn smaak hé!8. De laatste weken ga ik geregeld eens zwemmen. Ik loop natuurlijk nog altijd veel (zo'n 3 keer per week) maar omdat ik momenteel niet train voor een specifiek doel (pas vanaf het voorjaar), maak ik van de gelegenheid gebruik om af en toe eens te gaan zwemmen. Ik vind dat zeer ontspannend en ik train er andere spieren mee dan bij het lopen. Als freelancer heb ik het geluk dat ik op rustige momenten mijn baantjes kan gaan trekken. Ik ga zwemmen in Brugge en tussen 11u30 en 13u is het zeer kalm omdat er dan geen scholen zijn die zwemles hebben. Ik zwem meestal 40 à 45 minuten en heb er altijd heel veel deugd van! Het koude water neem ik er met plezier bij...9. In dit overzichtje mag een foto van Emil en mezelf natuurlijk niet ontbreken. Vorig weekend gingen we met ons 3 redelijk à l'improviste naar Brugge. We moesten nog wat boodschappen doen (kaas, brood, vlees...) en in plaats van naar de supermarkt te gaan, reden we naar Brugge voor onze inkopen. We hebben daar lang gewoond en weten dus wel de goede winkels zijn. We hielden een coffee break bij Nomad, een leuke bar waar ik af en toe eens ga. Het was koud buiten en binnen was het zeer gezellig, zoals je op de foto kan zien. Ik vond het een heel leuke namiddag, op zich deden we niks speciaals maar gewoon op stap zijn en genieten van het weekend en de vrije momenten, daar kikkert een mens toch van op hé! 


10. Vandaag ging ik brunchen met mijn mama en mijn zus. We doen dat regelmatig eens, ideaal om bij te praten. We ontdekten de Frou Frou Bar aan de Muide in Gent, echt een hele leuke plek! Lekker eten, gezellig interieur, zalig retroservies, top bediening: een brunch zoals het moet zijn! Na het eten namen we met ons drietjes de tram naar het stadscentrum, waar we nog wat rondwandelden, genoten van de kerstsfeer en afsloten met een drankje in het gezelschap van mijn stiefpapa. Een heerlijke namiddag, Sunday as it should be! 

Ziezo, nu zit het weekend er weer op en ik ben klaar voor een leuke nieuwe (werk)week. Hopelijk jij ook!

Love, Josie xo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten