maandag 19 februari 2018

Whatsup

Deze post had eigenlijk gisteren moeten verschijnen. Maar je kent dat hé, het was een beetje druk en daarmee is het met een dagje vertraging. Soit, ik breng graag nog eens een overzicht van waar ik zoal mee bezig was/ben de laatste week! Ik ging onder andere met Emil naar het wassalon om mijn dubbele donsdeken een goeie wasbeurt te geven. Een zeer fascinerende gebeurtenis, zoals je kan zien op de foto hieronder. Maar er was nog veel meer...GEKEKEN
Op tv volg ik eigenlijk niks, zelfs Temptation vind ik het zien niet meer waard... Op Netflix kijk ik naar The Crown, mijn guilty pleasure als ik alleen kijk. Enfin, zo guilty is dat niet want 't is echt wel een topserie. Ik ben bijna rond ermee, zo jammer! Met Pieterjan heb ik de Duitse reeks Dark uitgekeken (er is nog maar 1 seizoen). Heel spannend en speciaal, we hebben er graag naar gekeken. Mij deed het wel vree aan Stranger Things denken maar daar kan het toch niet aan tippen hoor... Nu kijken we samen naar Casa de Papel, een Spaanse serie over een bankoverval. Ik had het niet verwacht maar ik vind het echt de max! Als ik 's morgens weet dat we 's avonds gaan kijken, ben ik zelfs al een beetje nerveus, zo meeslepend is het! Het is in het Spaans, dat is ook eens wat anders dan altijd dat Engels. Een aanrader!

GEKOCHT
Na lang zoeken en twijfelen heb ik me dan toch nog eens een nieuwe handtas aangeschaft. Ik vind dat altijd zo moeilijk hé! Een tas moet groot genoeg zijn voor al mijn gerief, maar toch ook draagbaar en praktisch. Er mogen niet te veel tierlantijntjes, franjekes en frullekes aanhangen want ik hou daar niet van. Bovendien moet ze goed passen bij al mijn outfits want ik heb graag één tas voor alle gelegenheden zodat ik niet steeds mijn wisselen en mijn spullen moet versteken. Ik vond een supermooie, eenvoudige tas bij The Shop. Daar hebben ze leuke kledij en accessoires, een tikkeltje 'anders' en toch heel betaalbaar. Ik ben er vree content mee! Emil heeft ook al meermaals gezegd dat hij mijn nieuwe tas heel mooi vindt. Die jongen heeft smaak, zeg ik u!OOK NOG GEKOCHT
Emil was jarig vorige week dinsdag. Uiteraard werd hij langs alle kanten overladen met cadeaus, dat hoort er nu eenmaal bij... Op zijn verjaardag brachten we een bezoekje aan de kringloopwinkel. Ik had nog wat spullen die ik er wilde afzetten en ik kijk dan altijd graag eens naar de meubeltjes, in de hoop een vintage kastje of iets dergelijks op de kop te tikken. Emil vindt het daar de max, hij snuistert altijd wat rond in de speelgoedrayon dus ik ben dan vree op mijn gemak. We hadden afgesproken dat hij iets mocht kiezen van 1 euro. Hij ging naar huis met een kikker-spelletje van 50 cent en een knuffelbeer van 25 cent (dus zijn budget was niet eens op, haha). Zotcontent was hij met zijn kringloopvondsten! De beer is sindsdien zijn beste vriend om mee te slapen (ik heb hem wel nog eens extra gewassen, de neat freak in mij kan dat anders niet aan). Ik vond het wel leuk om te zien dat hij zo blij kan zijn met kleine dingen omdat hij op veel vlakken toch wel heel verwend is. Maar zijn totje op de foto hieronder spreekt boekdelen...BEZOCHT
Vorige week was het krokusvakantie en ging ik met Emil naar de expo Grote Kunst voor Kleine Kenners in Fort Napoleon te Oostende. Deze interactieve tentoonstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van auteur Thaïs Vanderheyden. In het mooie, imposante fort maken kinderen op een leuke manier kennis met de grote werken uit de geschiedenis van de schilderkunst: Van Gogh, Picasso, Vermeer, Da Vinci, Botticelli... Ook voor mezelf vond ik het leerrijk om dit nog eens allemaal op te frissen, intussen is dat al 15 jaar geleden. Er is ook een actief doe-parcours in de kelder van het fort. Toen wij gingen was het superdruk dus ik heb wat moeite moeten doen om Emil zijn aandacht erbij te houden. Maar hij vond het heel leuk en hij was blij dat hij zich na de expo volledig kon uitleven in de catacomben (ook al was het er zeer koud maar een kind heeft daar weinig last van hé, voor mij was het even op de tanden bijten). Op de terugweg naar huis zei hij me alleszins dat hij het superleuk vond en een paar dagen later vroeg hij: "Dat was toch leuk hé mama, daar in Fort Napoleon met al die schilderijen?" Dus ja, ik denk dat ik wel van een geslaagde uitstap mag spreken. Je kan de expo nog bezoeken tot 15 april. Met een kind jonger dan 5 zou ik niet gaan, bij voorkeur zelfs 6 jaar denk ik.BEWONDERD
De voorbije week was ik een paar keer in Gent. Op woensdag met Emil, toen gingen we naar de poppenkast van Pierke van Alijn (traditie in de schoolvakantie) en hadden we een heel leuke middag in de stad. Ook op vrijdag was ik in Gent voor een paar boodschappen. Ik kom daar zo graag hé, mijn roots liggen er aangezien ik opgegroeid ben in de Gentse rand (Destelbergen) en altijd naar school en 't unief geweest ben in Gent. Telkens als ik er ben, voel ik me nog steeds volledig thuis. En sta ik altijd weer versteld van de schoonheid van de stad en de wijze sfeer die er hangt. Ik woon intussen al meer dan 10 jaar in West-Vlaanderen maar mijn hart ligt toch altijd in Gent. Ik denk niet dat het rap gaat veranderen, en dat moet ook niet. Negenduust forever! Ik kijk al uit naar de volgende keer dat ik in Gent ben :-)GENOTEN
De zon, mensen, de zon!!!!!! Na een aantal zeer donkere maanden laat het zonneke zich de laatste tijd steeds vaker zien. Ik ben daar zo blij om!!! Ik voel echt dat het licht en de zonnestralen me superveel deugd doen. Van zodra miss sunshine er is, probeer ik zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Zelfs als het koud en winderig is, zoals vorige week, met een beetje zon erbij voelt het direct minder guur aan. De zon maakt me blij en ik voel echt de lente al. Misschien ben ik wat optimistisch maar een mens mag toch dromen en positief zijn hé! De komende dagen geven ze ook veel zonneschijn dus ik ben alvast vree in mijn nopjes!GELEZEN
Gisteravond heb ik The Memory Book uitgelezen. Ik was er al in bezig van in januari, het is best een dik boek. En doordat ik nu geregeld naar Netflix kijk 's avonds, lees ik iets minder. 't Is keuzes maken hé... Maar ik probeer sowieso elke avond een paar pagina's te lezen voor ik ga slapen, het ontspant me en het zorgt voor een goede nachtrust. Ik vond The Memory Book heel mooi. Het lees vlot en het is een ontroerend, sterk verhaal. Nu ga ik beginnen in Looking For Alaska van John Green, een van mijn favoriete auteurs. Ik ben heel benieuwd!

GEVIERD
Zoals elk jaar hebben we Emils verjaardag goed gevierd. Hij verjaarde in de vakantie en hij had dus sowieso een topweek (2 dagen bij mij, 2 dagen bij meme en 1 dag bij oma). Naar eigen zeggen verjaarde hij ook niet één dag maar wel de hele week... Zaterdag was het feest voor onze familie en het was supergezellig. Emil was zo blij dat iedereen er was, hij genoot zichtbaar! Uiteraard hoorde er ook lekkere verjaardagstaart bij én een foto van ons drie, zoals de traditie het wil. Zondag gingen we dan bowlen. Emil vroeg er al zo lang naar en we hadden het beloofd voor zijn vijfde verjaardag. We namen nog 3 vriendjes mee en het was echt wel plezant. De kindjes gingen er behoorlijk in op en ontpopten zich tot eersteklas streverkes. Leuk om te zien! Ik was wel blij toen ik 's avonds in mijn zetel kon neerploffen. Want een familiefeestje op zaterdag én een uitstap met 4 kinders de dag erna (ik ben dat niet gewend hoor als mama van één kind, zo'n bende!)... Daar word zelfs het grootste vat energie als ikzelf een beetje moe van ;-)Deze week is een boeiende werkweek met een aantal leuke interviews en afspraken in mijn agenda. En donderdag ga ik lunchen met blogvriendin Kelly, joepie! Volgend weekend wordt ook weer tof want ik ga o.a. op dinner date met mijn vent bij Cantine Copine en zaterdag gaan we een dagje zaaaaaaaalig relaxen in de sauna terwijl onze Miely op zwier is naar de Efteling met zijn meter. Dus ik heb schone vooruitzichten hé!

Love, Josie xo

3 opmerkingen:

 1. Waauw je nieuwe tas is supermooi! Ik kan ook wel een nieuwe gebruiken van dat formaat nu ik er zo over nadenk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk overzicht! Mooie handtas, die zal ik donderdag uitgebreid beantwoorden! Dat Emil goede smaak heeft qua taarten: die zouden er bij mij ook zo ingaan!
  Je bracht me op een idee: wij gaan zaterdag ook even relaxen in de sauna, zal deugd doen!
  Tot donderdag, ik kijk er al naar uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat is inderdaad een erg mooie handtas! Geniet van jullie relaxdag in de sauna vandaag :-)

  BeantwoordenVerwijderen