zondag 22 april 2018

Deze tien heb je nog niet gezien

Oeps, meer dan een weekje niet geblogd... Het is een drukke werkweek geweest en door het mooie weer had ik 's avonds en in het voorbije weekend niet veel zin om achter mijn computer te zitten. Maar er zijn heel wat leuke dingen gebeurd en daarom haalde ik inspiratie bij blogvriendin Evi. In haar 'zeven op zondag' rubriek blikt ze terug op de voorbije weken aan de hand van foto's die haar Instagram niet haalden. Ik heb er tien voor jou, die je (behalve misschien in mijn stories) nog niet hebt gezien!1. Twee weken geleden ging ik eten bij Publiek in Gent. Het was het verjaardagscadeau van mijn broer, zus en ik voor ons mama. Eens gezellig gaan eten met ons vier in een toprestaurant, daar kan geen enkel 'materieel' cadeau tegenop. Het was een superleuke avond en zoooooo lekker! Ik heb genoten van begin tot eind, en ook met veggies (mijn zus en ik) en voedselintoleranties (lactosevrij in mijn geval) werd probleemloos rekening gehouden. Echt aan aanrader! Zelfs het bord aan de gevel vind ik de max :-)


2. Met dat mooie weer zijn ook mijn groene vingers wakker geschoten. Allez ja, voor zover ik die heb want ze beperken zich in feite tot die paar vierkante meters van mijn kruidenbak in den hof. Sommige kruiden hebben de winter overleefd (munt, rozemarijn, salie, peterselie, bieslook). De rest heb ik opnieuw geplant: kerstomaatjes, boosardbeien, dille, citroenmelisse en oregano. Basilicum ben ik vergeten dus dat komt er zeker nog bij want dat is megalekker in slaatjes, pesto en allerlei zomerse gerechtjes. Ik was zo blij gelijk een klein kind toen mijnen bak weer opgekuist was. Alles staat intussen al volop te bloeien, zoveel liefde voor verse kruiden van eigen kweek!


3. In de paasvakantie ging ik met Emil naar de kapper. Dat kind zijn haar groeit dat het geen naam heeft! Het was hoog tijd voor een fris kopke, zeker nu het warmer is mag het al wat korter dan anders. We gingen naar Atelier Cocteau in Brugge, waar ik zelf ook ga met mijn haar. Emil vindt naar de kapper gaan de max. Hij geniet daar echt van, dat zie je wellicht wel op de foto.


4. Nog in de paasvakantie ging ik met Emil een dagje naar Gent. Zoals in elke schoolvakantie gingen we naar de poppenkast van Pierke van Alijn. Dat is dus, zoals de naam het zegt, in het Huis van Alijn. Ik vind dat een mooie locatie, het is ook een museum waar ik als kind vaak kwam met het school. Ik word er dus altijd een beetje nostalgisch. Ik vind het leuk dat ik er nu ook vaak kom met Emil en dat ik die traditie aan hem kan doorgeven.

5. Tijdens ons bezoek aan Gent waren een paar ritjes op de draaimolen op de Korenmarkt onvermijdelijk. Ik trakteerde Emil op twee rondjes. Hij koos strategisch het vliegtuig uit omdat hij ervan overtuigd was dat hij zo de flosj zou kunnen pakken. Wat hem dus niet lukte, met als resultaat dat hij in tranen van de draaimolen is gekomen. Het arm schaap, zoveel ogeluk in 't leven ;-) Maar het waren uiteraard krokodillentranen en het missen van de flosj werd ruimschoots gecompenseerd door het zonnige terraske waar we onze dag afsloten.


6. Pasen lijkt al zo lang geleden! Zoals elk jaar was er paasbrunch bij mijn mama thuis, ik kijk daar altijd vree naar uit. Dit was het mooie, rijkelijke brunchbuffet dat mama voor ons klaargemaakt had. Zo wazig als de foto is, zo lekker was dit allemaal! Het was gewoon ook een zeer gezellige dag met mijn familie.


7. Ik lees bijna altijd Engelstalige boeken. Maar omdat ik vind dat mijn Frans niet goed meer is - logisch ook, ik gebruik het nauwelijks - ben ik nu eens in een Frans boek bezig. Ik koos bewust wel voor iets 'licht' om het mezelf niet te moeilijk te maken want lezen moet uiteraard wel ontspannend blijven. 'Le premier jour dus reste de ma vie' gaat over een 40-jarige vrouw die haar leven drastisch omgooit en een wereldreis maakt met een cruiseschip om zichzelf opnieuw te 'vinden'. Het lezen gaat supervlot en ik vind het best een leuk verhaal!


8. Emil heeft zijn eigen horloge/stappenteller, namelijk een Garmin Vivofit Jr. Ik had in het begin niet verwacht dat hij daar zo mee bezig zou zijn. Hij probeert echt elke dag zijn stappendoel te behalen. Natuurlijk zit hij op bepaalde dagen sneller aan zijn 100%, bijvoorbeeld als we op stap gaan. Soms is hij wel een beetje té gefocust op de cijfertjes op zijn horloge, vind ik. Hij kan er bijvoorbeeld niet goed tegen dat ik meer stappen heb dan hem op een dag ;-) Ik heb hem wel uitgelegd dat het al dik oké is vanaf 60%, dat 80% heel goed is en 100% en alles daarboven supergoed. Maar het gebeurt dus wel dat meneerke hier 's avonds nog wat toerkes rond de tafel loopt voor extra stappen :-) Nu ja, erg is dat niet hé, beter zo dan dat hij altijd in de zetel zit want beweging is sowieso goed.


9. Na de Vitaminis heeft Delhaize weer een leuke campagne gelanceerd om kinderen gezond te doen eten. Bij De Tovergroentjes krijgen groenten magische namen: kerstomaatjes = clownsneuzen, wortels = oranje raketten, paprika = schatkistjes, selder = drakentanden, prinsessenboontjes = kikkerski's, courgette = trollenknots... Ik vind dit echt heel geslaagd! Ik kreeg een pakket vol lekkere groentjes van Delhaize en het is ook de bedoeling dat ik Emil zelf aan de slag laat gaan om zijn eigen tovergroente uit te vinden. We gaan daar dus binnenkort eens werk van maken!


10. Ik kreeg van Pieterjan een boeket heerlijk geurende Japanse lelies (mijn lievelingsbloemen). Emil plukte voor mij paardenbloemen in de tuin en hij zette ze in een vaasje, zijnde een mosterdglas van Finding Nemo. Hij wilde zijn boektje per sé naast dat van zijn papa zetten. Serieus, hoe schattig is dat? De paardenbloemen zijn al verwelkt maar ik laat ze nog even staan. Gewoon omdat ik het zo lief vind en ook omdat ik weet dat Emil strontevies zou zijn als ik zijn bloemekes nu al in de vuilbak kieper ;-)

Love, Josie xo

1 opmerking:

  1. Oh wat fijn dat ik voor inspiratie zorgde :-) Heel leuk overzicht trouwens! En knap dat je een boek in het Frans leest. Durf ik me niet aan te wagen.

    BeantwoordenVerwijderen