donderdag 12 april 2018

Dingen die mij mateloos irriteren

Pet peeves. Ik zag ze al opduiken bij andere bloggers, zoals de onnavolgbare Talitha. Het zijn kleine, onbenullige ergernissen waar waar andere mensen doorgaans geen last van hebben maar waar je jezelf mateloos aan irriteert. Ik heb er redelijk wat... Voel je vooral niet aangevallen als je jezelf ergens in herkent want het is zeker niet persoonlijk bedoeld. Het ligt aan mij, niet aan jou!

* Slecht vertaalde boeken. Ik lees Engelse boeken altijd in het Engels. Onlangs maakte ik een uitzondering voor Het geheim van mijn man van Liane Moriarty omdat ik de Nederlandse versie ergens gratis gekregen had. Maar ik vind dat dus echt niet te lezen, zo erbarmelijk vertaald! Ik heb het 77 pagina's volgehouden en het boek dan netjes in mijn boekenkast gedeponeerd. Ik wil het boek zeker verder lezen want het verhaal spreekt me aan. Maar het zal dus The Husband's Secret zijn.

* Mensen die 'men' schrijven in plaats van 'mijn'. Aan dt-fouten erger ik me ook mateloos maar daar heb ik iets meer begrip voor. Maar 'men' is geen bezittelijk voornaamwoord, zo moeilijk is dat toch niet?????

* Mensen die één velleke wc-papier overlaten op de rol. Of die het laatste wc-papier opgebruiken zodat ik - letterlijk en figuurlijk - 'in de shit' zit als ik op de pot ga. En ook: mensen die hun remsporen niet opkuisen in de pot. Kortom, mensen die de wc etiquette niet respecteren!

* Rokers die hun vuile, stinkende rook recht in mijn gezicht blazen.

* Zatte mensen vind ik niet erg. Maar als ze beginnen te zagen of overdreven emotioneel worden... dan maak ik dat ik snel weg ben. Voordat ik ontplof van irritatie.

* Gaan lopen. Een wandelaar met hond tegenkomen. Die hond die aan mijn benen begint te hangen of enthousiast blaffend achter mij begint te lopen. Ik die de wandelaar vriendelijk doch kordaat verzoek om zijn viervoeter een beetje in bedwang te houden. Als antwoord krijgen: "Ja maar hij doet niks hoor, 't is zo nen braven, 't is gewoon om te spelen ahahahahaha." I really couldn't care less people, ik moet uwen hond niet achter mij hebben tijdens het lopen!!!

* Mensen die de hele tijd in verkleinwoordjes praten. Why oh whyyyy do they do that? Zelfs als je met kinderen praat hoeft dat niet, vind ik. Waarom zou je tegen je kind zeggen "We gaan dan dodootje doen hé" als je kan zeggen "Het is tijd om lekker te gaan slapen"?

* Mensen die denken: ze is slank en gespierd, ze zal wellicht niks eten behalve sla en water. Ik nodig hen uit om mij eens een dagje te volgen en te kijken wat ik allemaal in mijn mond steek.

* Mensen die altijd een "ja, maar..." klaar hebben als reactie. Sfeerbedervers!!

* Mensen die, nu 'kids' niet meer aanvaard is als hip woord, altijd 'kiddos' gebruiken. Ik vind dat nog véél erger! 

* Een klassieker: koppels die elkaar 'mama' en 'papa' noemen. 

* Mensen die social media gebruiken om te zagen, te kankeren en over alles en iedereen hun ongenoegen en diepe verontwaardiging te uiten. Ik heb daar dus echt maar dan ook écht geen boodschap aan. En al zeker niet als hun weldoordachte meningsuitingen vol schrijffouten staan!!!!

* Instagrammers die duust hashtags na elke foto zetten, of die hun foto vol tags steken. Of zo van die hashtags die er geen zijn, à la #i #really #love #her #so #very #much. 

* Ouders (meestal mama's) die zagen dat hun kind (en zijn/haar kleren) vuil is als het van school, crèche of weet ik veel waar komt. Steekt uw koter in bad en zwiert die kleren in de wasmachine en 't is toch opgelost? Ik heb liever dat mijn kind speelt en ravot en zich goed vuil maakt dan dat hij de hele middag als een kasplantje in de zetel zit... 

* Racisten. Die menen dat alles wat mis loopt de schuld is van allochtonen. Die altijd zeggen: "Ziede wel, 't is weer ne vreemdeling die 't gedaan heeft, ik had het wel gepeist!" Serieus, ik word daar zo boos van!!!! Mensen met oogkleppen op moeten bij mij echt niet komen janken, zelfs al zijn het voor de rest toffe mensen...

Ik kan wellicht nog een paar ergernissen opsommen hoor... Maar ik ga stoppen voordat je mij zelf een grote dikke zaag begint te vinden :-)

Wat zijn jouw pet peeves? Ik ben keibenieuwd!

Love, Josie xo

22 opmerkingen:

 1. We delen er veel, maar ik voeg graag nog toe :
  Drummen om op te stappen op het openbaar vervoer en niet geduldig wachten tot iedereen is uitgestapt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem zelden het openbaar vervoer maar kan me voorstellen dat dat meeeeega-irritant is!

   Verwijderen
 2. Ik herken er een paar ��.
  Eentje van mij: “met alle respect, maar.” Mensen die hiermee een zin beginnen, daar kan ik mij mateloos aan ergeren. Meestal is het stuk dat volgt negatief en soms ook heel onrespectvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me hierin helemaal vinden.

  Dat van die zatte mensen: woensdag ging er op de bus ene achter mij zitten die een uur in de wind stonk naar de drank. Brrrr. Erger nog: hij zat ook constant zijn neus op te trekken. Maar echt, constant. En echt neus optrekken hè, zoals in: veel snot. Vreselijk vies geluid. Constant. Ik ben een halte vroeger afgestapt. Heb op mijn tanden moeten bijten om niet nóg vroeger af te stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OMG, mensen die social media gebruiken om niks anders te doen dan zagen. Serieuuuuuus! Echt, ik ben weg tons. Zoek u een psycholoog ipv ons ermee te ambeteren.
  En koppels die elkaar mama en papa noemen. Wreed sexy. Not.
  Racisten ga ik nooit begrijpen. Echt niet. Als er één begint te zeveren tegen mij over 'die buitenlanders' krijgen ze mijn beste bitch face te zien en stoppen ze meteen.
  Misschien neem ik dit wel eens over, if you don't mind ;) 'k Heb een hele waslijst :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker overnemen gij, ik ben vree benieuwd naar de uwe!

   Verwijderen
 5. Hahaha kei veel herkenbaar!! Ik haaaat “kids “kiddos” en ook “hubby” of “de husband” haha.
  Ik lees wel vertalingen want mijn engels is te slecht, dan moet ik me te hard concentreren... En ik durf mijn man ook wel “vake” noemen haha, beetje fout ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Vake' kan ik door de vingers zien, omdat gij 't zijt ;-)

   Verwijderen
 6. Ma echt, bijna allemaal hé! Kids gebruik ik zelf in berichtjes, omdat dat sneller getypt is dan kinderen :) Ik spreek het wel nooit uit, zo "hip" ben ik niet ;) Maar "kiddos", echt?
  Als ik er zo over begin na te denken, kan ik er wel nog een paar bedenken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik idd soms ook 'kids' als het snel moet gaan in een berichtje, maar niet consequent telkens als het over 'kinderen' gaat.

   Verwijderen
 7. Zeer herkenbaar. En inderdaad, openbaar vervoer: mensen die je omver duwen om als eerste op de bus te kunnen, terwijl de bus leeg is...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zatte mensen, inderdaad.
  Ik voeg nog toe: brommers met een nummerplaat die je willen inhalen op het fietspad (die mogen daar niet eens rijden)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik niet de enige ben die zich ergert aan zatte mensen, soms voel ik me echt 'raar' omdat ik daar niet goed tegen kan...

   Verwijderen
 9. Aan de taalopmerkingen voeg ik graag toe, mensen die is in plaats van eens schrijven. En dat zeuren op sociale media is de reden waarom ik mijn facebook account heb opgezegd 3 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och ja, meeeeega irritant, en er zijn er veel die dat doen!
   Soms overweeg ik ook om van FB te gaan hoor, maar ik gebruik het wel voor m'n werk dus het is niet z evident ;-)

   Verwijderen
 10. Hahaha, zalig! Er zijn er heel wat waar ik mij ook aan erger :) Misschien moet ik er ook eens over bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai! Ik schrijf dt fouten en ik gebruik hashtags bij m'n foto's ;o) hopelijk vind je me toch nog een toffe! (schaterlach). Toffe post, leuk om te lezen! X

  BeantwoordenVerwijderen