woensdag 9 mei 2018

10 redenen waarom het voor mij altijd zomer mag zijn

Wie mij een beetje kent of volgt, weet dat ik een echte zomermens ben. Als de zon schijnt en de temperaturen stijgen, word ik op slag een pak blijer. Ik zeg vaak dat het van mij het hele jaar door zomer mag zijn en ik méén dat echt. Zo van die mooie zomerdagen, ik denk niet dat ik daar ooit genoeg van kan krijgen. Summer forever please, en wel om deze 10 uitstekende redenen!1. In de zomer is iedereen beter gezind en vriendelijker
Ik heb de indruk dat ik niet de enige ben die happier wordt van een mooie zomerse dag. OK, er zijn altijd mensen die zagen dat het te warm is maar dat zijn dan meestal ook die die het altijd te koud of te dit of te dat vinden. Dat soort zure, klagende mensen vermijd ik sowieso als de pest dus ik heb er geen last van...

2. Ik vind dat ik er zelf beter uitzie
Ik kan me natuurlijk vergissen hé, maar ik vind dat ik er veel frisser en fruitiger uitzie in de lente en de zomer. Ik 'pak' makkelijk kleur omdat ik veel buiten ben. Liggen bruinen in de zon is niet aan mij besteed (beetje dom ook want heel gevaarlijk as you know) maar door veel te lopen, te wandelen en op stap te gaan heb ik rap een schoon zomers tintje. Ik moet dan geen fond de teint smeren om er een beetje presentabel uit te zien (mascara gebruik ik wél elke dag hoor) en mijn haar glanst vollen bak zonder liters conditioner. Ook goed voor mijne portemonnee én het afvoerputje van de douche! 

3. Byebye kledingstress
Ik haat het dat ik in de winter altijd duust lagen over elkaar moet dragen en ik heb een gloeiende hekel aan broekkousen en eigenlijk ook aan lange broeken. In de zomer is 't simpel hé: een shortje of kleedje, een topje of shirt en sandaaltjes, sneakers of teenslippers... and I'm ready to go! Gewoon een sweater of gilet mee voor als het wat frisser wordt maar verder geen gesleur met sjaals, handschoenen en al de rest. Het leven is makkelijker in de zomer!


4. Music sounds better in summer
Ik hou sowieso van happy songs en leuke beats, vooral tijdens het lopen of in de auto. Als het mooi weer is, komen die liedjes gewoon veel beter tot hun recht. En dan word ik daar zo gelukkig van! Ik denk aan Particula en eigenlijk alles van Major Lazer, Something good can workMadanWegue wegue... Dat klinkt allemaal nog zoveel beter en dansbaarder in de zomer!


5. Ik heb niet de hele tijd kou
Ik ben een enorme koukleum. De winter is een ware marteling voor mij. Ik ben niet van de dikste dus dat heeft er wellicht mee te maken, ik heb geen 'speklaagje' dat mij extra isoleert hé... In de zomer heb ik daar allemaal geen last van. Natuurlijk heb ik het soms ook eens té warm en ik zweet ook hoor, maar ik vind dat minder erg dan te zitten rillen van de kou. Met zweet kan ik makkelijker komaf maken dan met een lijf dat maar niet opgewarmd raakt :)

6. Eten smaakt een pak lekkerder
Misschien is het omdat ik grotendeels plantaardig eet maar ik vind de zomer een topseizoen qua eten: koude schotel met véél (al dan niet gegrilde) groentjes, BBQ, poké bowls, overheerlijk zomerfruit (aarbeien! kersen! watermeloen! abrikozen!). 'Gewone' ijsjes eet ik niet door mijn lactose-intolerantie maar ik vind het super dat er zoveel plantaardige alternatieven op de markt komen, zoals dit unicorn ijs (verkrijgbaar in de biowinkel in mijn buurt, joehoew!). 7. Vroeg opstaan is not a crime
Ik ben sowieso een vroege vogel en het is niet dat ik me daar in de winter iets van aantrek hoor. Ik ben dan ook altijd vroeg wakker (ik wil zoveel mogelijk uit een dag halen, anders is dat toch zonde!). Maar ik heb de indruk dat ik in de zomer minder als een zottin wordt aanzien wanneer ik vroeg uit de veren ben. En dat is toch wel een prettig neveneffect van de zomer want ik ben op veel andere vlakken al vaak the crazy one in mijn omgeving ;)

8. Running in summer is more fun
Ik ben fan van zomerloopjes! Ja, 'k weet het, het kan soms hot & sweaty zijn en dat is ook niet altijd aangenaam. Maar ik heb dat toch liever dan dat ik moet gaan hardlopen in de kou met duust lagen aan (en dan nog kou hebben hé). Ik ben dan vaak al een kwartier bezig om mijn looptenue aan te doen, such a waste of time! In de zomer is 't mijn kort loopbroekje, sportbeha, loopshirt, sokken en schoenen en ik ben de baan op. En als het echt warm is, pas ik mijn looptijdstip aan. Ik ga dan gewoon 's morgens vroeg, als het nog niet te warm is. Da's weer een extra reden om vroeg op te staan, haha. Mooi neveneffect van summer runs: ik krijg er schone bruine benen van. En eigenlijk vind ik die tan lines van mijn shortje en horloge wel wijs, ik ben daar trots op :)

9. Ik ben gewoon gelukkiger in de zomer 
Waarschijnlijk zit dat puur in die gekke kop van mij hoor. Maar als het buiten donker en somber is (en e voorbije winter hebben we écht wel veel van die triestige dagen gehad!) en ik heb eens een moeilijke dag, dan heb ik het veel zwaarder om mezelf op te peppen. Schijnt de zon en is er véél licht, dan gaat dat als vanzelf. Zon, licht en warmte geven mij een boost en zorgen voor positieve vibes!10. Summer forever = teensletsen forever
Ik wéét dat het niet goed is voor je voeten maar de mens die de teenslippers heeft uitgevonden, I love him sooooo very much. Mijn sletsen en uiteraard af en toe mijn loopschoenen, meer schoeisel heb ik in feite niet nodig in de zomer. Ik zweer al jaren bij Havaianas. Ik weet dat veel mensen er niet goed mee kunnen stappen of er zere voeten in krijgen, maar ik kan daar gerust een citytrip van 5 dagen mee doorstaan (been there, done that). In de winter moet je laarzen hebben, bottines, en weet ik welke schoenen nog allemaal... Once again: de zomer is véél makkelijker én goedkoper!

Ben jij ook zo'n zomermens? Of hoeft het voor jou echt geen 365 dagen per jaar zomer te zijn? 

Love, Josie xo

4 opmerkingen:

 1. Ik ben vooral lentefan! De zomer vind ik soms té, maar dat is ook omdat het sociaal leven dan wat stilvalt. Zon geeft me sowieso ook een boost, dat heb ik de afgelopen dagen opnieuw gemerkt. Leve vitamine D!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp het! Maar de lente is ook al goed, zolang de zon maar van de partij is hé! :)

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar, behalve dan het vroege opstaan, en het lopen :D

  BeantwoordenVerwijderen