vrijdag 18 mei 2018

The Happiness Tag

In tijden van weinig tijd om te bloggen ('t is niet dat ik in een writers' block zit of zo, ik heb zelfs megaveel inspiratie maar de tijd ontbreekt me om het hier neer te schrijven) is een 'tag' ideaal om toch iets leuks te posten. Deze leuke Happiness Tag vond ik bij Joni en Anneke, twee wijze blogmadammen. Hij is kort, krachtig en wedden dat je gelukkig wordt door hem te lezen?


Van welk eten word jij blij?


Ik eet heel graag pizza. Als we thuis van pizza night doen - lees: Pieterjan maakt vers deeg en belegt én bakt de pizza’s, ik fladder de hele tijd rond in de keuken om op zijn vingers te kijken, af en toe goedbedoeld commentaar te geven en te zorgen dat de keuken er niet uitziet als een ontploft slagveld – dan geniet ik daar enorm van. Ne verse, zelfgemaakte pizza: da’s zoooo lekker. En eigenlijk ook niet moeilijk. En toch heb ik liever dat hij het maakt. Verder kijk ik elke avond als ik in mijn nest kruip al uit naar mijn ontbijt. Ik ben heel saai want ik eet élke dag - as in: every goddamn day - havermout for breakfast maar ik eet dat zo graag! Het is de allerbeste start van de dag, ik heb dat echt nodig om te transformeren in een energiek Duracellkonijn a.k.a. mijn eigen sympathieke zelve. Weet je, eigenlijk heb ik het liefst van al eenvoudig eten. Ah ja want ik ben ook een heel simpel meiske hé. Pure groenten, fruit, noten… Meer moet dat niet zijn hoor. Ook al heb ik als 'lactosevrije plantaardige eter' de reputatie 'een moeilijke' te zijn op culinair gebeid, ik vind mezelf soms stiekem de gemakkelijkste van allemaal ;)
Welke film maakt je vrolijk?
'The Secret Life Of Walter Mitty' heb ik al een paar keer gezien. Het is geen superhappy verhaal, ik weet dat wel. Maar ik vind dat de film een heel mooie boodschap heeft en ik word er telkens blij van. De soundtrack van Arcade Fire, de adembenemende Ijslandse landschappen en het feit dat ik een ferme boon heb voor Ben Stiller zullen er ook wel voor iets tussen zitten. 'The Holiday' heb ik ook al duust miljard keer gezien. Dat is gewoon alles wat een feelgood movie moet zijn!
Welk kledingstuk maakt je happy?
Een jeansshortje, een plain white tee (liefst met een toffe quote erop, zoals mijnen Angel For Ever op de foto) en mijn Havaianas. Easy looks good on me!

Van welke beautyproducten word je blij?
Ook op dat vlak ben ik maar een simpele duif - sorry dat ik in herhaling val zenne. Neen, de cosmetica-industrie gaat echt niet rijk worden aan mij. Ik gebruik weinig make-up maar wél dagelijks mascara. Ik kom zelfs liefst niet buiten zonder want met wat mascara zie ik er toch een pak frisser uit. Weet je waar ik ook zo van geniet? Voor het slapengaan een goeie dikke laag handcrème smeren. Ik heb vree droge pollekes, ik weet niet hoe dat komt want de rest van mijn vel is niet zo droog. Het kan zo'n deugd doen om ze 's avonds eens goed in te wrijven. Ook al weet ik dat ik the day after opnieuw handen heb zo droog als schuurpapier ;)
Wat is jouw gelukkigste herinnering?
Ik heb veel toffe herinneringen. Ik herinner me nog perfect het moment dat de gynaecoloog me vertelde dat ik zwanger was, na lang wachten en proberen en een paar teleurstellingen en héél veel tranen. Ook de dag van mijn bevalling kan ik nog perfect navertellen. Ik vond dat een superleuke dag, niks dan goeie herinneringen daaraan. Lees het maar eens als je het niet gelooft! :)
Van welke muziek word jij blij?
Alles wat uptempo is met een goeie beat. En liefst ook wat summer vibes erin. Major Lazer slaagt er keer op keer in nummers uit te brengen waar ik instant happy van word, zoals Particula. Martin Solveig is daar ook ne kei in, op zijn remix van Salif Keita kan ik gewoon niét stilzitten. Jij wel? :)
Wat doe je op dagen als je jezelf down voelt om weer happy te worden?
Wat ik zeker niét doe: binnen zitten kniezen en piekeren. Wat ik wél doe: mijn kont opheffen en zo rap mogelijk naar buiten gaan. Dat kan zijn: gaan lopen, gaan wandelen, of gewoon op stap gaan... Maar van thuis te zitten als ik mij niet 100% voel word ik alleen maar mottiger. Emil is trouwens ook zo. Op een triestige dag in februari, toen we net het graf van mijn papa 'verhuisd' hadden naar het crematorium, was ik helemaal de kluts kwijt en was ik heel verdrietig thuis. Ik was alleen met Emil en zei hem dat ik me niet zo goed voelde... Hij antwoordde: "Kom mama, dan gaan we snel naar buiten en iets doen. Dan ga je je zeker beter voelen." Zo lief hé :)

Noem drie willekeurige dingen die je ontzettend gelukkig maken.
Los van alle clichés:
1. Looptoertjes afklokken op een mooi rond getal. Zei ik al dat ik lichtjes neurotisch ben? Maar ik ben niet de enige crazy one want Anneke doet dat ook!. Op de foto hierboven ben ik dus niet perfect gelukkig want de cijfertjes zijn niet zoals ik eigenlijk vind dat ze moeten zijn. Maar ik kon wel lachen want het was een superloopje ;)
2. Een granaatappel kunnen pellen en ontpitten zonder vlekken op mijn kleren te maken.
3. Een klein gat en mijn auto er direct, in één vloeiende beweging, kunnen in parkeren. 
Hopelijk vond je dit leuk om te lezen... Fijn weekend!
Love, Josie xo

1 opmerking:

  1. Eenvoudige kleren en ronde getallen are life!
    Mij ziet ge ook nooit in te ingewikkelde outfits. Ik zou een vreselijke modeblogger zijn: altijd maar dienen jeans en simpele T-shirt :D

    BeantwoordenVerwijderen