vrijdag 25 mei 2018

Whatsup

De tijd vliegt hier voorbij dat het niet normaal is! In deze verse Whatsup post kom je te weten waar ik de laatste tijd zoal mijn dagen mee vul. Veel leesplezier! IK LEES...

Mijn Frans boek is uit en ik heb het heel graag gelezen! Er ligt al vers luchtig leesvoer klaar en français. Ik vind het belangrijk om mijn Frans op die manier te onderhouden. Momenteel lees ik een Nederlands boek, ook vrij lichtvoetig hoor. 'I See London, I See France' gaat over twee 19-jarige Amerikaanse meisjes die op road trip gaan door Europa en daar allerlei grappige avonturen meemaken. Het leest heel vlot, ideaal voor in mijn bed 's avonds. En ik krijg er vakantiekriebels van! 

Emil leest ook graag en veel en dat doet mij natuurlijk plezier. Allez, hij kan nog niet zelf lezen maar hij kijkt veel in zijn boeken en we lezen ook geregeld samen. De 'Encyclopedie van Alle Belangrijke Dingen' hebben we al van vorig jaar maar het is nu pas dat Emil er erg in geïnteresseerd is. Veel dingen zijn nog wat ingewikkeld hoor. Afgelopen weekend zaten we aan het stuk van de wetenschappers en hij wilde per sé weten wie Isaac Newton was. Ik heb hem dan maar proberen uitleggen wat de zwaartekracht is, niet eenvoudig maar ik denk dat hij het wel begreep ;) 

Nog een ander boek dat tegenwoordig mijn nachttafeltje siert: 'Denk Gezond, Dieet Gezond' van psychotherapeute Anneleen De Lille. Ik deed eerder deze week een interview met haar voor een klant en ik kreeg haar boek mee naar huis. Het is een inspirerend stappenplan voor een gezond en evenwichtig leven. Een aanrader, ik denk dat iedereen er wel iets kan uit leren!


IK EET...

De watermeloenen zijn volop in season en ik ben daar dol op! Wat sommige mensen hebben met een zak spekken, chips of chocolade heb ik met een sappige watermeloen: ik kan mij daar werkelijk ziek in eten! Ik ben ook very much into de cold-pressed juices van JusRé. Doordat de sapjes koudgeperst zijn, behouden ze hun maximale voedingswaarde. Ze zijn gemaakt van pure groenten en fruit, zonder extra suikers. 't Is niet dat ik anders problemen heb om op een dag voldoende fruits & veggies te eten, maar ik vind deze sapjes gewoon superlekker. Ideaal als tussendoortje, als powershot voor het sporten (bv. met rode biet) of als verkwikkend hersteldrankje nadien. Emil heeft ook al geproefd en vond het lekker, al moet ik toegeven dat ik 'op safe gespeeld' heb door hem een puur sinaasappelsapje te laten proeven. Next time probeer ik hem een ietwat specialere combinatie voor te schotelen ;) IK SPORT...

Ik loop nog altijd heel veel, oder was hast du gedacht? Ge zijt loopverslaafd of ge zijt het niet hé! Ik loop aanstaande zondag de 20K van Brussel voor het goede doel en op zondag 3 juni is het dan tijd voor mijn 25K op de Great Breweries, waar ik al 11 weken lang flink voor aan het trainen ben. Need I say dat ik daar enorrrrrrm naar uitkijk? Ik hoop er mijn grenzen te verleggen en een mooie tijd te lopen, al zal veel ook afhangen van het weer... Nu zondag ga ik alleszins 'gewoon' lopen, dus niet streven naar een toptijd. Het wordt bloedheet en bovendien moet ik me wat rustig houden als ik wil dat mijn lichaam fris is voor een 25K run de week erna. 

Nu ik toch over lopen bezig ben, ik had de eer om de perslancering te mogen bijwonen van de nieuwe Adidas Solarboost loopschoen in Antwerpen. Dit is een ultralichte, gesofisticeerde loopschoen die er ook nog eens heel mooi uitziet. We gingen in groep lopen door A-town bij zonsondergang om de schoen uit te testen. Het was de max! Ik onmoette veel nieuwe mensen, wat altijd fijn is. De foto hieronder is genomen door een van de aanwezige fotografen tijdens de sunset run. Schoon hé? :)

Sporten deed ik trouwens ook met Emil aan zee, op onze vrije dag op pinkstermaandag. We speelden voetbal en tennis op het strand, meer dan 2 uur aan een stuk. Ik was redelijk moe daarna, hij wist echt van geen ophouden! Hij zei wel dat ik heel goed kan voetballen en tennissen. Dus ik heb ook nog andere sportieve talenten naast lopen! :)
IK KIJK...

Nauwelijks televisie de laatste tijd. 'De Mol' heb ik met veel plezier gevolgd. Pieter was 'mijn mol' maar dat was echt een wilde gok - ik ben een keislechte 'mollenjager' - dus veel pluimen op mijn hoed verdien ik daar niet bepaald voor ;) Nu volg ik eigenlijk enkel nog 'Nieuwsjagers'. Ik weet dat veel mensen het maar niks vinden maar ik denk dat het komt doordat ik zelf ook een beetje 'in de branche' zit dat het mij wel boeit. Ik vind het interessant om te zien hoe nieuws tot stand komt en ik herken soms wel de deadline-stress die op de redactie hangt!

Op Netflix kijk ik af en toe naar 'Grace & Frankie'. Ik vind het niet top maar wel ontspannend 's avonds. Pieterjan en ik moeten ook nog beginnen kijken naar 'Casa De Papel 2' maar het is er nog niet van gekomen... In de zomer wordt er hier sowieso minder tv gekeken, wat natuurlijk geen slechte zaak is. Wanneer het buiten mooi weer is, moet je niet voor de buis zitten hé. 

Behalve als het voor het Eurovisiesongfestival is! Zoals elk jaar heb ik gekeken, I loooooove it! Heerlijk toch, al die kitsch en valse noten en lelijke kostuums en naveldécolletés bij elkaar op één avond! 

IK BEN BLIJ...

Met kleine en eenvoudige dingen, zoals een onverwacht kaartje van mijn mama in de brievenbus dat perfect bij me past! (zie eerste foto) Ook als mama mij een foto doorstuurt van mijn berenrugzak van Vitabis word ik zo happy! Emil moet oude knuffels verzamelen voor een project op school, ze gaan naar het goede doel. Mama heeft mijn oude knuffelcollectie van op zolder gehaald en daartussen zat dus ook mijn megahippe boekentas van in 't eerste kleuterklas. 

Ik ben ook blij met 'grotere dingen' hoor. Bijvoorbeeld het feit dat ik enorm veel werk heb met Text Fairy. In al die tijd dat ik fulltime aan het freelancen ben (sinds september 2016) heb ik nog geen dag zonder werk gezeten. Er komen continu nieuwe klanten en boeiende projecten bij en ik moet mezelf soms 'dwingen' om te beseffen dat dit mijn droom is die werkelijkheid is geworden. De keerzijde is natuurlijk dat ik er erg in opga en dat het niet eenvoudig is om de balans te vinden met mijn privéleven. Soms vervloek ik mezelf dat ik te veel werk aanneem en dan zit ik mezelf op te jagen en te stressen voor dood... Maar ik zou het niet anders willen én kunnen. Zo ben ik nu eenmaal en het maakt me supergelukkig. And now it's time to wave goodbye vanuit mijn gezellig bureautje, lieve lezer! Maak er een superleuk weekend van. Geniet van het mooie weer en van al de rest!

Love, Josie xo

9 opmerkingen:

 1. Oh diene vitabisrugzak ... wij hadden die vroeger ook thuis. Memories ������

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, jeugdnostalgie!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Iemand die het vitabis rugzakje wegdoet ?
   Mail me op woodkenny@gmail.com

   Verwijderen
 2. Wat een mooie foto van je terwijl je aan het lopen bent. En tonnen respect dat je boeken leest in het Frans. Engels vind ik allemaal heel ok (en vaak zelfs beter dan Nederlands), maar Frans, daar waag ik me niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook schrik voor dat Frans, toen ik ermee begon. Maar het valt goed mee, ik heb er echt van genoten. 't Is buiten mijn comfort zone dus even wennen eerst, maar dat gaat snel hoor. Een aanrader, als je je Frans wat wil bijspijkeren :)

   Verwijderen
 3. Zo fijn dat Text Fairy zo goed loopt! En ook tonnen bewondering voor je loopprestaties :-)

  BeantwoordenVerwijderen