zaterdag 9 juni 2018

'Sporty girl' tag

Zoals je weet, sport ik veel. Sportief en actief bezig zijn is mijn levensstijl, ik kan niet zonder. Wil je weten hoeveel tijd ik per week ongeveer spendeer aan lopen? Of ik nog andere sporten doe en of ik soms echt geen zin heb om de sporty chick uit te hangen? En welke blunders heb ik al begaan tijdens het lopen? Lees dan zeker verder! Ik vond deze leuke tag trouwens bij Anneke, een fervent loopster met een superleuke blog!


Wat voor sport beoefen je?

Ik ben verslaafd aan lopen. Een gezonde verslaving waar ik me zeker niet voor moet schamen ;) Op niet-loopdagen vind ik het wel belangrijk om minstens 30 minuten te bewegen (lees deze post eens daarover). Ik ga dan vaak wandelen of in de winter is dat soms eens baantjes trekken in het zwembad

Fietsen doe ik niet graag. Allez, ik rij wel met de fiets in het dagelijkse leven maar op ne koersvélo ga je mij nooit spotten. Dat is niks voor mij, ik zie er de fun niet van in. Maar wielrenners denken dat waarschijnlijk ook van zotte lopers gelijk mij ;)

Sowieso ben ik iemand die moeilijk stil kan zitten. In de zetel zitten en niks doen, ik kan dat maar héél efkes voor het weer begint te kriebelen om 'iets' te doen. Soms vervloek ik mezelf daarvoor hoor... Maar ik ben gewoon graag actief bezig met vanalles, zo'n duracellkonijn ben ik gewoon. Dat is niet echt 'sport' maar ik ben ervan overtuigd dat het wel bijdraagt tot mijn algemene fitheid.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Efkes rekenen hé. Ik loop vier keer, gemiddeld een uurtje. Dus dan komen we aan 4 uur, plus op de 3 niet-loopdagen minstens 30 minuten beweging. Ik sport dus minstens 5,5 uur per week. Maar meestal is dat wel meer, ik sport gewoon ook zo graag!

Mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben om te sporten... Sorry maar ik begrijp ze ECHT ECHT ECHT NIET. Je maakt daar toch gewoon tijd voor? 

Sport je liever alleen of samen met anderen?

Ik ben een super asociale loopster. Ik ga altijd alleen op pad. Ik ga lopen om mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen. En sorry maar dat gaat niet als er iemand naast mij loopt tegen wie ik mij dan verplicht voel om de hele tijd te smalltalken. Om nog maar te zwijgen van mijn tempo dat dat verandert want onbewust pas je je toch altijd aan de snelheid van je medeloper aan hé.

Ik ga wel naar veel running events. Ook daar loop ik alleen maar dan vind ik het wel leuk om omringd te zijn door anderen. Dat creëert een bepaalde sfeer en het motiveert mij om goed te lopen. Maar babbelen met mijn medelopers, dat ga ik niet snel doen of ik zou al serieus in de shit moeten zitten. Praten tijdens het lopen zorgt er trouwens ook voor dat ik buiten adem geraak en dat is ook niet de bedoeling.


Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je dan 100 uitvluchten of kan je jezelf toch motiveren?

Overbodige vraag... Ik heb ALTIJD zin om te sporten. Zoals ik al zei, begrijp ik niet dat er mensen zijn die niet graag sporten en/of die er de tijd niet voor vinden/maken. Maar dat ligt wellicht aan mij...

Ik ga bewust niet elke dag lopen omdat ik mijn lijf niet wil overbelasten. Op niet-loopdagen moét ik dan echt wel iets anders van sport/beweging hebben want anders word ik een vree ambetant wicht. Dus dan ga ik meestal wandelen, bv. Emil te voet op school halen of bij het boodschappen doen of een afspraak voor het werk mijn auto wat verder parkeren. Het zijn soms kleine dingen maar ik voel mij daar wel heel goed door.

Soms, als het hard waait of ijskoud is buiten, zie ik er wat tegenop om te vertrekken. Maar ik ga dan toch altijd want ik wéét gewoon dat ik me na het lopen - al is het maar een half uurtje - supergoed ga voelen. Er zijn zekerheden in het leven en dat is er eentje van: running always makes me happy!

Heb je al eens een sportblunder begaan?

Af en toe moet ik eens dringend pipi doen onderweg. Intussen weet ik al waar er openbare toiletten zijn op mijn vaste looptrajecten. En ik ga ook soms ook in het bos hoor, ik heb op dat vlak weinig gêne... 't Is tenslotte de natuur hé.

Mijn allereerste running event, de Stadsloop in Gent in 2008, was een mislukking van formaat. Ik was toen bijlange niet zo getraind en in topform als nu. Ik woog ook een 15-tal kilo meer... Vol enthousiasme was ik gestart met lopen en al na een 3-tal kilometer was ik volledig kapot. Het was ook bloedheet, dat was ook niet bepaald bevorderend voor mijn prestaties. Ik ben dan beginnen stappen, lopen, stappen, lopen... Ik weet nog goed dat ik op een bepaald moment dacht om ergens een shortcut te nemen en gewoon te stoppen. Ik heb het dan toch niet gedaan en daar ben ik blij om. Maar ik heb daar mijn les wel geleerd: niet te snel starten! Misschien vind je dat niet echt een blunder, 't is eerder een beginnersfout. Maar op dat moment vond ik het voor mezelf echt megaschaamtelijk dat ik al zo vroeg moest beginnen stappen.Waar kan je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Honden!!!!!! Ik heb op zich niks tegen honden (alhoewel, toch een beetje want ze moeten sowieso niet te dicht in mijn buurt komen hijgen en kwijlen met hun natte tong) maar baasjes die hun viervoeter niet in het bedwang kunnen/willen houden wanneer er een brave loper passeert, die mogen wat mij betreft regelrecht den bak in. Het kan goed zijn dat dienen hond alleen maar grollend achter mij spurt omdat hij wil spelen. BUT I DON'T CARE. Hou hem in bedwang tot ik weg ben, dankuwel en merci!

Van ferme tegenwind kan ik ook vreeeeeee pissig worden. Ik woon op het platteland en hier kan het echt hard waaien. Ik mag mij daar dan niet te veel op focussen want ik kan er niet goed tegen. Ik vind het altijd een verademing om nog eens in een stad te lopen. Veel minder wind daar!

Nog iets waar ik niet tegen kan: andere lopers die geen goeiendag zeggen. Ik ben een alleenloopster maar als ik een medeloper tegenkom, zeg ik altijd hallo of ik knik minstens eens naar hem/haar. Ik vind het altijd frappant hoeveel er zijn die niks terugzeggen. Er zijn er zelfs veel die mij dan aankijken alsof ik van een andere planeet kom... I don't get it.

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een sporthorloge, speciale apps en meer?

Ik heb mijn Polar M200 loophorloge. Ik gebruik het voor elke run en het is gewoon ook mijn partner voor een fit en gezond leven. En het is mooi! Ik schreef daar al dit en dit en dit over. Vree content van dat horloge hier, een aanrader!

Qua apps zit ik op Polar Flow maar ik gebruik het niet. Dat is alleen maar omdat Polar Flow koppelt naar Strava. En daar zit ik dan wél weer op. Ik vind het een toffe sportcommunity, waar ik veel gelijkgestemde sportievelingen virtueel 'ontmoet'. We moedigen elkaar aan, soms komen we elkaar tegen op running events. Heel tof allemaal!

Voor de rest gebruik ik alleen maar mijn oude ipod shuffle om muziek mee te beluisteren. Ik loop niet graag met mijn gsm, die hangt in de weg. Die kleine ipod is ideaal! 


Ben je zelf ook sportief of heb je aan sporten een broertje dood? Neem gerust de tag over!

Love, Josie xo

1 opmerking:

  1. Ik loop met ups and downs. En ja lopen doet deugd maar anderzijds begrijp ik ook wel dat mensen er ook echt geen tijd voor kunnen hebben. Want mijn agenda slibt regelmatig dicht zonder dat er plaats is om te lopen. Want een druk werk/verbouwweek wil zeggen dat ik in het weekend soms ook gewoon bewust rust moet inbouwen. En dat is dan echt platte rust om te voorkomen dat die batterij weer eens plat gaat en ik out ben voor ettelijke weken. Om nog maar te zwijgen van het huishouden dat dan een week is blijven liggen. Been there, done that en ik wil het niet opnieuw meemaken.

    BeantwoordenVerwijderen